Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De beste accommodatie in Tokyo

De beste accommodatie in Tokyo

Op reis naar Tokyo? Wij verblijven er geregeld en proberen dan altijd verschillende slaapplekken uit om zo de beste op een rij te kunnen zetten. Hieronder vind je de top 5 slaapplekken per type accommodatie. Welke past het beste bij jou?

Hotel boeken via Tokyo.nl

In Tokyo vindt u de meest luxe hotels ter wereld maar u kan natuurlijk ook terecht wat minder luxe. De stad biedt vele slaapmogelijkheden tegen verschillende tarieven.

✅ Budget & luxe opties
✅ Van * tot ***** hotels
✅ Centrumlocaties
✅ Exclusief, uniek en zakelijk


Capsule hotel boeken via Tokyo.nl

Reist u op een budget? Dan is het Capsule hotel de perfecte uitkomst. Tegen lage tarieven kan u midden in het centrum van Tokyo overnachten.

✅ Budget
✅ Unieke ervaring
✅ Altijd plek
✅ Centrumlocatie dichtbij bezienswaardigheden


Hostel boeken via Tokyo.nl

Backpackers opgelet! Een hostel is de perfecte locatie om andere reizigers te ontmoeten. In Tokyo vind je veel hostels die gericht zijn op budget reizigers maar ook op de luxere flashpackers.

✅ Perfect voor backpackers
✅ Budget
✅ Jeugdig publiek
✅ Ontmoet gemakkelijk nieuwe mensen


Ryokan boeken via Tokyo.nl

Bent je op zoek naar een authentiek Japanse slaapervaring? Dan kan je het beste een Ryokan boeken. Dit is een traditioneel Japans slaaphuis dat van alle gemakken is voorzien. De meeste Ryokans hebben zelfs een onsen.

✅ Kom hier tot rust
✅ Unieke traditionele ervaring
✅ Rustige locatie
✅ Budget & luxe opties


Accommodatie vinden in Tokyo

Tokyo heeft natuurlijk duizenden plekken om te slapen, en geloof het of niet maar ze kosten niet allemaal een pot met goud per nacht. Maar als je budget reist naar Tokyo dan kan je wel wat lawaai, weinig ruimte en een ongunstigere locatie van je accommodatie verwachten.

Heb je meer te besteden dan zijn de mogelijkheden voor accommodatie onbeperkt, in de centrale wijken Ginza, Shinjuku, Odaiba en Chiyoda vind je de duurste hotels van Japan. Anders dan je had verwacht is er in Tokyo veel accommodatie met een westers uiterlijk, maar met onze hulp kan je ook de authentieke Japanse slaapplekken vinden.

We hebben een speciale lijst met accommodaties gemaakt voor de Olympische Spelen. Deze hotels & hostels liggen vlakbij het Olympische Park en de meeste wedstrijden zijn op loopafstand.

We zullen een indicatie geven van de prijzen die je betaald voor verschillende soorten accommodatie in Tokyo, de prijzen kunnen natuurlijk afwijken. Sommige tijdperiodes zoals de gouden week van 29 april tot 5 mei en andere nationale vakanties kunnen de kosten van accommodatie flink opjagen.

Traditionele westerse accommodatie

traditioneel hotel Tokyo
Hotelkamer met een mooi uitzicht?

Omdat er in Japan verschillende soorten accommodaties zijn praten wij je graag even bij over de verschillen. Als eerst behandelen we de traditionele slaapplekken waarmee je waarschijnlijk al bekend bent. Het zakenhotel dat zoals in elk land de standaard hotel faciliteiten bezit. Daarnaast heb je het hostel dat vaak gericht is op de budget reiziger zoals backpackers en jongeren die een weekendje komen stappen in Tokyo. Als laatste zijn er natuurlijk de top luxe vijf sterren hotels die je van alle faciliteiten kunnen voorzien. Maar voor de full Japan experience moet je toch even in een ander type accommodatie slapen.

De authentieke Japanse accommodatie

capsule hotel in Tokyo

Wil je toch proeven van de echte Japanse cultuur dan kunnen wij je daarin helpen. Soms is deze niet eens echt Japans maar wel uniek voor de wereld. Ga bijvoorbeeld eens slapen in een capsule hotel, daar slaap je in een kleine ruimtecapsule met een bed. De Capsule hotels zijn meestal de goedkoopste accommodaties in Tokyo en erg originele slaapplekken. Je zult er ook veel lokale mensen vinden omdat ze bijvoorbeeld de laatste trein naar huis hebben gemist en morgen vroeg weer moeten werken.

Naast de Capsule hotels zijn er Love Hotels. Anders dan de naam Love Hotel doet klinken zijn deze hotels vaak helemaal niet zo stout, ze dragen alleen een bepaald thema met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als Hello Kitty, Safari of een maanlandschap kamer. Je vindt veel van dit type hotels in Akihabara. Soms doen de Love hotels wel lastig met langere reserveringen omdat ze vaak meer geld krijgen voor de kleine dutjes die de Japanners dagelijks doen.

Als laatste accommodatie soort zijn er de Minshuku’s of Ryokan’s. Dit zijn beide kleine kamers die verhuurd worden bij mensen thuis. Je krijgt meestal één of twee maaltijden erbij en kan leuke tips vragen aan de echte locals. Meeste Minshuku eigenaren spreken weinig Engels maar ze begrijpen de hedendaagse toeristen prima en zullen je vriendelijk helpen.

Ryokans zijn nog een stukje authentieker en traditioneler, ze zijn ingericht als oude Japanse huizen of inns. Wij kunnen je aanraden een nacht te verblijven in een Ryokan om als een echte Japanner te slapen.

Welke slaapplek kies jij?

Top 5 bijzondere slaapplekken in Tokyo

capsule hotel in Tokyo
Capsule hotel Nine Hours hotel

Japanners hebben voor buitenstaanders soms een vreemde kijk op de wereld. Daaruit vloeien vaak unieke innovatieve concepten die tot erg bijzonder slaapplekken kunnen leiden. Hieronder vind je onze top 5 unieke slaapplekken in Tokyo.

  1. Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay
  2. Godzilla hotel Gracery in Shinjuku
  3. Eco friendly Trunk Hotel
  4. De moderne Ryokan Andon Ryokan
  5. Capsule hotel Nine Hours Hotel
Wat is de meest unieke slaapplek in Tokyo?

Voor ons is het slapen in een capsule hotel of een Ryokan de meest unieke ervaring die je kan hebben in Tokyo. De prijzen voor een capsule hotel zijn vaak budget maar voor een Ryokan kan het best wel oplopen. Beide accommodaties geven je een kijkje in het leven van een Japanner.

Wat zijn de top 5 accommodaties in Tokyo?

Er zijn oneindig veel accommodaties te vinden in Tokyo. Om wegwijs te worden hebben wij van elk type accommodatie een top 5 gemaakt. Zo hebben we een top 5 hotels, top 5 hostels, top 5 capsule hotels en top 5 ryokans in Tokyo samengesteld. Voor de Olympische Spelen van 2021 hebben we een overzicht gemaakt van slaapplekken nabij Olympische locaties.

Wat is de meest bijzondere slaapplek in Tokyo?

Voor ons is het Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay het meest bijzonder en unieke hotel in Tokyo. Het hele hotel word namelijk gerund door robots. Op een goede tweede plek staat het Godzilla hotel Hotel Gracery. Bekijk hier de rest van onze top 5 unieke slaapplekken in Tokyo.

Zoek je toevallig ook een leuke slaapplek in Kyoto? Bekijk dan onze top 5 hotels in Kyoto!

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening