De beste accommodatie in Tokyo

Hotel boeken via Tokyo.nl In Tokyo vindt u de meest luxe hotels ter wereld maar u kan natuurlijk ook terecht wat minder luxe. De stad biedt vele slaapmogelijkheden tegen verschillende tarieven.

✅ Budget & luxe opties
✅ Van * tot ***** hotels
✅ Centrumlocaties
✅ Exclusief, uniek en zakelijk

> Bekijk top 5 Hotels


Capsule hotel boeken via Tokyo.nl Reist u op een budget? Dan is het Capsule hotel de perfecte uitkomst. Tegen lage tarieven kan u midden in het centrum van Tokyo overnachten.

✅ Budget
✅ Unieke ervaring
✅ Altijd plek
✅ Centrumlocatie dichtbij bezienswaardigheden

> Bekijk de Capsule Hotels


Hostel boeken via Tokyo.nl Backpackers opgelet! Een hostel is de locatie om andere mensen te ontmoeten. In Tokyo vind je veel hostels die allemaal gericht zijn op budget reizigers.

✅ Perfect voor backpackers
✅ Budget
✅ Jeugdig publiek
✅ Ontmoet gemakkelijk nieuwe mensen

> Bekijk de leukste Hostels


Ryokan boeken via Tokyo.nl Bent u op zoek naar traditionele accommodatie in Japan? Dan kan u het beste een Ryokan boeken. Dit is een traditioneel Japans slaaphuis.

✅ Kom hier tot rust
✅ Unieke traditionele ervaring
✅ Rustige locatie
✅ Budget & luxe opties

> Bekijk de top Ryokans


Accommodatie vinden in Tokyo

Tokyo heeft duizenden plekken om te slapen, en geloof het of niet maar ze kosten niet allemaal een pot met goud. Maar als je budget reist naar Tokyo dan kan je wel wat lawaai, weinig ruimte en een ongunstigere locatie van je hotel verwachten. Heb je meer te besteden dan zijn de mogelijkheden voor accommodatie onbeperkt, in de centrale wijken Ginza, Shinjuku en Akasaka vind je de duurste hotels van Japan. Anders dan je had verwacht is er in Tokyo veel accommodatie met een westers uiterlijk, maar met onze hulp kan je ook de authentieke Japanse slaapplekken vinden.

We hebben een speciale lijst met accommodaties gemaakt voor de Olympische Spelen. Deze hotels & hostels liggen vlakbij het Olympische Park en de meeste wedstrijden.

We zullen een indicatie geven van de prijzen die je betaald voor verschillende soorten accommodatie in Tokyo, de prijzen kunnen natuurlijk afwijken. Sommige tijdperiodes zoals de gouden week van 29 april tot 5 mei en andere nationale vakanties kunnen de kosten van accommodatie flink opjagen.

Traditionele accommodatie

traditioneel hotel TokyoOmdat er in Japan verschillende soorten accommodaties zijn praten wij je graag even bij over de verschillen. Als eerst behandelen we de traditionele slaapplekken waarmee je waarschijnlijk al bekend bent. Het zakenhotel dat zoals in elk land de standaard hotel faciliteiten bezit. Daarnaast heb je het hostel dat vaak gericht is op de budget reiziger zoals backpackers en jongeren die een weekendje komen stappen in Tokyo. Als laatste zijn er natuurlijk de top luxe vijf sterren hotels die je van alle faciliteiten kunnen voorzien.

Authentieke Japanse accommodatie

capsule hotel in Tokyo

Wil je toch proeven van de echte Japanse cultuur dan kunnen wij je daarin helpen. Soms is deze niet eens echt Japans maar wel uniek voor de wereld. Ga bijvoorbeeld eens slapen in een capsule hotel, daar slaap je in een kleine ruimtecapsule met een bed. De Capsule hotels zijn meestal de goedkoopste accommodaties en erg originele slaapplekken. Je zult er ook veel lokale mensen vinden omdat ze bijvoorbeeld de laatste trein naar huis hebben gemist en morgen vroeg weer moeten werken.

Naast de Capsule hotels zijn er Love Hotels. Anders dan de naam Love Hotel doet klinken zijn deze hotels vaak helemaal niet zo stout, ze dragen alleen een bepaald thema met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als Hello Kitty, Safari of maanlandschap kamer. Soms doen de Love hotels wel lastig met langere reserveringen omdat ze vaak meer geld krijgen voor de kleine dutjes die de Japanners dagelijks doen.

Als laatste accommodatie soort zijn er de Minshuku’s of Ryokan’s. Dit zijn beide kleine kamers die verhuurd worden bij mensen thuis. Je krijgt meestal één of twee maaltijden erbij en kan leuke tips vragen aan de echte locals. Meeste Minshuku eigenaren spreken weinig Engels maar ze begrijpen de hedendaagse toeristen prima en zullen je vriendelijk helpen. Ryokans zijn nog een stukje authentieker en traditioneler, ze zijn ingericht als oude Japanse huizen of inns. Wij kunnen je aanraden een nacht te verblijven in een Ryokan om als een echte oude Japanner te slapen.

Welke slaapplek kies jij?

Zoek je toevallig ook een leuke slaapplek in Kyoto? Bekijk dan onze top 5 hotels in Kyoto!

restaurants logo

Hulp nodig met je reis?