Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De beste accommodatie in Tokyo » Capsule hotels in Tokyo

Capsule hotels in Tokyo

capsule hotel Tokyo stad
Capsule hotel in Tokyo

Als je naar Tokyo afreist voor een vakantie dan moet je eigenlijk wel in een Capsule hotel gaan slapen. Deze slaapplek hoort bij de volledige Tokyo experience en is ook erg leuk om een keer mee te maken. Als je claustrofobisch bent kan je beter naar een gewoon hostel gaan wil je toch budget reizen. De kamers van het capsule hotel bestaan namelijk uit kleine capsules of cabines waar net genoeg plek is voor je tas, bed en soms een tv of kleine airco. Voor andere budget accommodaties kunnen wij hostels aanraden.

1night 1980YEN capsule hotel (HOT)

Capsule hotel 1night 1980 Yen

Ondanks dat de naam 1980 zegt is het capsule hotel relatief nieuw. Het bevindt zich in de oude stad Taito-ku in Sintaya. Het het capsule hotel is perfect voor reizigers die budget willen reizen en een echte Japanse nacht willen meemaken. De locatie is dichtbij verschillende metro stations en bezienswaardigheden. Het capsule hotel heeft sinds kort ook een verdieping voor vrouwen! Meestal zijn capsule hotels namelijk alleen voor mannen.

> Boek nu

nine hours Akasaka sleep lab (HOT)

Nine Hours Shinjuku North hostel

De naam zegt het al “nine hours Akasaka” dit capsule hotel ligt in Akasaka in de wijk Minato niet ver vanaf het station en midden in het centrum van Tokyo! Het is een hypermodern capsule hotel met een unieke style. Ze weten daarom precies waar ze over praten en het hotel is voorzien van alle luxe faciliteiten zoals internet, tv, airco, kluisje en gratis shampoo & WIFI. De werknemers spreken allemaal Engels en kunnen je alle hot spots van Tokyo aanwijzen.

> Boek nu

First Cabin Icigaya

Enaka Asakusa Central hostel

Naast capsules om in te slapen heeft dit hotel ook gewone bedden. De kamers zijn schoon, de werknemers aardig en er hangt een relaxte sfeer in het hotel. Het is niet super luxe maar daar betaal je natuurlijk ook naar. De locatie is zeer gunstig want je bent binnen een minuut bij het Shinjuku Station of bij de metro die je naar bijvoorbeeld Ginza kan brengen. Kinderen onder de 10 jaar zijn niet toegestaan in de capsules. Leuke bar!

> Boek nu

Shinjuku Kuyakusho-mae Capsule Hotel

Capsule Inn Kinshicho

Dit capsule hotel heeft al meerdere prijzen gewonnen in Japan voor het origineelste en beste hotel. De meeste capsule hotels hebben alleen plek voor mannen maar Kuyakusho-mae biedt vrouwen ook de gelegenheid om een nachtje door te brengen in een capsule. Leuke prijs/kwaliteit verhouden en het hotel ligt zeer centraal in Shinjuku. Met onsen om te ontspannen!

> Boek nu

Capsule Hotel & Sauna Ikebukuro Plaza

Capsule hotel en Sauna Ikebukuro Plaza

Goedkoop, schoon, oudere faciliteiten maar wel een sauna en spa! Het hotel is helaas weer alleen voor mannen. Als je een capsule hotel wil bezoeken waar ook vrouwen mogen komen kunnen wij Inn Kinshichou aanraden. Het hotel is gelegen in Toshima-ku in de straat Ikebukuro, erg centraal dus. Je mag niet roken in de kamers maar ze bieden wel een rookruimte aan. De ruimte van elke capsule is 1100x 2000x 11000. Als je langer dan twee meter bent kan je hier dus problemen mee krijgen.

> Boek nu

Twijfel je nog of dit wel een hotel voor jou is? Bekijk dan deze video van Travel Alone Idea over het 9H capsule hotel, één van onze favorieten die je door heel Japan kan vinden.

Veelgestelde vragen over capsule hotels

🛏️ Wat is een capsule hotel?

Een capsule hotel is een hoteltype dat in Japan is uitgevonden om het ruimtegebrek in de grote steden te beperken. Je slaapt hier in een capsule van ongeveer 2 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Het zijn vaak budgetplekken die door veel werkende Japanners worden gebruikt.

💶 Wat kost een gemiddelde overnachting in een capsule hotel?

De gemiddelde prijs voor een overnachting ligt tussen de €15-€20 euro per nacht. Gezien de capsule hotels trendy aan het worden zijn is het tegenwoordig ook mogelijk om in luxere versies te slapen met meer faciliteiten.

👩 Zijn vrouwen toegestaan in capsule hotels?

Van origine zijn vrouwen niet toegestaan in capsule hotels. Dit komt omdat er voornamelijk mannen verblijven in verband met werk. Maar het landschap is aan het veranderen en veel capsule hotels hebben tegenwoordig ook plekken voor vrouwen. Bekijk dit vooraf wel even extra gezien sommige hotels nog steeds alleen voor mannen zijn.

Hoe lang raden jullie aan om te verblijven in een capsule hotel?

Reis je op budget door Japan dan is dit de beste optie, reis je met wat meer luxe maar wil je wel de echte Japan experience dan kunnen wij enkele nachten aanraden in een capsule hotel. Het is ook oprecht comfortabeler dan je denkt vaak.

Heb je een privé badkamer in een capsule hotel?

Nee, de zie het capsule hotel als een soort dorm met publieke badkamers (mannen en vrouwen wel gescheiden). De kamers zijn eigenlijk afgesloten stapelbedden om zoveel mogelijk ruimte te besparen gezien dit schaars is in Tokyo.

Heb je last van de buren tijdens het slapen?

De moderne capsule hotels zoals 1night 1980YEN en nine hours zijn hip en trendy en zullen voor een comfortabel verblijven zorgen. Met dit in oog hebben ze ook hun best gedaan om de capsules zo geluiddicht als mogelijk te maken. Je hoort wel wat maar niet veel, oordopjes meenemen kan dus handig zijn als je een lichte slaper bent.

Waarom zijn er capsule hotels ontstaan in Tokyo?

Door het grote ruimtegebrek in het centrum van Tokyo is het lastig om een woning te huren of kopen. Hierdoor zijn veel werkende mensen genoodzaakt om te overnachten voor hun werk in het centrum wat natuurlijk erg prijzig kan zijn. Om toch een uitkomst te bieden aan de middenklasse zijn de capsule hotels ontstaan, budget slaapplekken die vroeger niet meer dan dat waren.

Waarom in een capsule hotel slapen?

Deze unieke hotels zie je tot op heden alleen nog maar in Japan en zijn een pracht voorbeeld van de Japanners om grote ruimtegebrek in de grote steden aan te pakken. Daarnaast is het lekker goedkoop om hier te slapen en kan je gemakkelijk connecten met andere Japanners. Het is ook verbazingwekkend comfortabel!

Hoe groot is een gemiddelde capsule?

De Japanners met een gemiddelde lengte van ±172 cm bij mannen en ±159 cm vrouwen zijn relatief klein bij ons Nederlanders en Belgen. Hierdoor is het soms wel een beetje opletten met het boeken van een capsule hotel wil je niet te krap liggen in het bedje. De gemiddelde afmetingen van een slaapcapsule zijn ongeveer 1.2m breed, 2m lang en 1m hoog. De wat luxere capsule hotels hebben vaak een tweepersoonsbed en zijn daarom een stuk groter wat prettiger kan zijn voor langere mensen.

Wat zijn de nadelen van een capsule hotel?

De nadelen van een capsule hotel die wij kunnen bedenken is dat de cabins vaak niet op slot kunnen, dit mag namelijk niet van de Japanse wet. Dit kan voor ons westerlingen wat oncomfortabel voelen maar wees niet bang niemand zal je spullen ook maar aanraken gezien diefstal vrijwel niet voorkomt in Japan. Daarnaast hangen er camera’s op de gangen om eventuele roque backpackers in de gaten te houden mocht dit nodig zijn.

Welke faciliteiten zitten standaard inbegrepen bij een nachtje capsule?

Boek je een capsule in Tokyo dan zit daar standaard gratis wifi, zeep, shampoo, handdoeken, meerdere elektrische outputs, tv, lekker zacht bed en vaak gratis wandeltours en andere informatie.

Op zoek naar andere hotels?

Bekijk anders eens de mooie Hotels, Ryokans of leuke hostels die wij aanraden.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening