Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » De beste accommodatie in Tokyo » Capsule hotels in Tokyo

Capsule hotels in Tokyo

capsule hotel Tokyo stad
Capsule hotel in Tokyo

Als je naar Tokyo afreist voor een vakantie dan moet je eigenlijk wel in een Capsule hotel gaan slapen. Deze slaapplek hoort bij de volledige Tokyo experience en is ook erg leuk om een keer mee te maken. Als je claustrofobisch bent kan je beter naar een gewoon hostel gaan wil je toch budget reizen. De kamers van het capsule hotel bestaan namelijk uit kleine capsules waar net genoeg plek is voor je tas, bed en soms een tv of kleine airco. Voor andere budget accommodaties kunnen wij hostels aanraden.

1night 1980YEN capsule hotel (HOT)

Capsule hotel 1night 1980 Yen

Ondanks dat de naam 1980 zegt is het capsule hotel relatief nieuw. Het bevindt zich in de oude stad Taito-ku in Sintaya. Het het capsule hotel is perfect voor reizigers die budget willen reizen en een echte Japanse nacht willen meemaken. De locatie is dichtbij verschillende metro stations en bezienswaardigheden. Het capsule hotel heeft sinds kort ook een verdieping voor vrouwen! Meestal zijn capsule hotels namelijk alleen voor mannen.

> Boek nu

nine hours Shinjuku-North (HOT)

Nine Hours Shinjuku North hostel

De naam zegt het al “nine hours Shinjuku-North” dit capsule hotel ligt in Shinjuku-ku niet ver vanaf het station. Daarnaast is het maar 1 minuten lopen naar Kabukicho. Het is een hypermodern capsule hotel met een unieke style! Ze weten daarom precies waar ze over praten en het hotel is voorzien van alle luxe faciliteiten zoals internet, tv, airco, kluisje en gratis shampoo & WIFI. De werknemers spreken allemaal Engels en kunnen je alle hot spots van Tokyo aanwijzen.

> Boek nu

ENAKA Asakusa Central Hostel

Enaka Asakusa Central hostel

Naast capsules om in te slapen heeft dit hotel ook gewone bedden. De kamers zijn schoon, de werknemers aardig en er hangt een relaxte sfeer in het hotel. Het is niet super luxe maar daar betaal je natuurlijk ook naar. De locatie is zeer gunstig want je bent binnen een minuut bij het Asakusa Station of bij de metro die je naar Ginza kan brengen. Kinderen onder de 10 jaar zijn niet toegestaan in de capsules.

> Boek nu

Capsule Inn Kinshicho

Capsule Inn Kinshicho

Dit capsule hotel heeft al meerdere prijzen gewonnen in Japan voor het origineelste en beste hotel. De meeste capsule hotels hebben alleen plek voor mannen maar Inn Kinshicho biedt vrouwen ook de gelegenheid om een nachtje door te brengen in een capsule. Leuke prijs/kwaliteit verhouden en het hotel ligt redelijk centraal in Sumida-ku.

> Boek nu

Capsule Hotel & Sauna Ikebukuro Plaza

Capsule hotel en Sauna Ikebukuro Plaza

Goedkoop, schoon, oudere faciliteiten maar wel een sauna en spa! Het hotel is helaas weer alleen voor mannen. Als je een capsule hotel wil bezoeken waar ook vrouwen mogen komen kunnen wij Inn Kinshichou aanraden. Het hotel is gelegen in Toshima-ku in de straat Ikebukuro, erg centraal dus. Je mag niet roken in de kamers maar ze bieden wel een rookruimte aan. De ruimte van elke capsule is 1100x 2000x 11000. Als je langer dan twee meter bent kan je hier dus problemen mee krijgen.

> Boek nu

Veelgestelde vragen over capsule hotels

🛏️ Wat is een capsule hotel?

Een capsule hotel is een hoteltype dat in Japan is uitgevonden om het ruimtegebrek in de grote steden te beperken. Je slaapt hier in een capsule van ongeveer 2 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Het zijn vaak budgetplekken die door veel werkende Japanners worden gebruikt.

💶 Wat kost een gemiddelde overnachting in een capsule hotel?

De gemiddelde prijs voor een overnachting ligt tussen de €15-€20 euro per nacht. Gezien de capsule hotels trendy aan het worden zijn is het tegenwoordig ook mogelijk om in luxere versies te slapen met meer faciliteiten.

👩 Zijn vrouwen toegestaan in capsule hotels?

Van origine zijn vrouwen niet toegestaan in capsule hotels. Dit komt omdat er voornamelijk mannen verblijven in verband met werk. Maar het landschap is aan het veranderen en veel capsule hotels hebben tegenwoordig ook plekken voor vrouwen. Bekijk dit vooraf wel even extra gezien sommige hotels nog steeds alleen voor mannen zijn.

Op zoek naar andere hotels?

Bekijk anders eens de mooie Hotels, Ryokans of leuke hostels die wij aanraden.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening