Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De beste accommodatie in Tokyo » Ryokan’s in Tokyo

Ryokan’s in Tokyo

Ryokan in Tokyo
Ryokan in Tokyo

Waarschijnlijk de meest traditionele slaapplek in Tokyo zijn de Ryokan’s. Dit zijn naast de kenmerkende capsule hotels slaapplekken die uniek zijn in Japan. Een Ryokan is eigenlijk een traditionele Inn of herberg. Nu denk je vast aan een primitieve slaapplek met basic faciliteiten maar dit valt best mee. De huidige Japanse Ryokans hebben hun oorsprong gevonden in de Edo periode rond 1603-1868 en veel zijn er al meer dan een eeuw actief. Ze zijn vaak spotgoedkoop in vergelijking tot andere accommodaties in Tokyo. Ga je mee slapen in de tijd van de samoerai en shoguns?

De traditionele Ryokan slaapplek heeft geen bed maar een matje (tatami) met deken en kussen. Daarnaast is er een ruime publieke ruimte waar de bezoekers samenkomen om wat te drinken of te eten. De standaard tatami vloermatten, gezamenlijke badkamers en andere openbare ruimtes zoals Japanse tuinen zijn in elke ryokan terug te vinden. Toch zijn de ryokan slaapplekken schaars in Tokyo en andere grote steden omdat ze vooral in rustige en natuurlijke omgevingen te vinden zijn. Wij hebben de leukste Ryokan’s van Tokyo op een rij gezet want zonder een overnachting in de meest traditionele slaapplek van Japan kan je natuurlijk niet thuiskomen.

Ryokan Asakusa Shigetsu

Ryokan Asakusa Shigetsu in Tokio

Gelegen midden in het centrum van Tokyo in de wijk Asakusa vind je de Ryokan Shigetsu. Het Japanse design in het gehele pand biedt reizigers de ruimte om tot rust te komen en kennis te maken met andere reizigers. Voorzien van alle luxe gemakken zoals TV en Internet is dit een prima alternatief voor een hotel of hostel. De ryokan Asakusa Shigetsu krijgt een 8.9 score van 600 beoordelingen op Booking.com wat goed aangeeft hoe populair deze soort slaapplekken zijn.

> Boek nu

Ryokan Kamogawa Asakusa

Ryokan Kamogawa in Asakusa Tokio

Ook ten midden van de wijk Asakusa vind je de ryokan Kamogawa op een afstand van maar twee minuten lopen van de Sensoji-tempel, één van de top bezienswaardigheden in Tokyo. Deze ryokan is geheel in traditionele stijl ingericht en serveert heerlijk eten. De vele planten en houten decoraties dragen bij aan een huiselijk gevoel. De ryokan Kamogawa Asakusa krijgt een 8.7 score van 190 beoordelaars op Booking.com. Wij vonden het een prachtige plek om te verblijven!

> Boek nu

Cyashitsu ryokan asakusa

Slaapplek Ryokan Sadachiyo

Een mix tussen het moderne en authentieke Japan vind je in de Cyashitsu ryokan asakusa in de wijk Taito-ku. Deze traditionele ryokan is gevuld met Uki-kunst en andere Japanse antiek en curiosa. De locatie van de slaapplek is minder omdat het redelijk uit het centrum ligt, gelukkig is de metro super dichtbij en sta je binnen enkele minuten reizen midden in het centrum. De ryokan Sadachiyo krijgt een 9.1 score van 50 beoordelingen op Booking.com.

> Boek nu

Ryokan Fuji

Ryokan Fuji in Tokyo

Op ongeveer 25 minuten reizen vanaf de wijk Asakusa vind je de ryokan Fuji. Dit is de meest huiselijke slaapplek in Tokyo die wij je kunnen aanraden. De ryokan is van alle gemakken voorzien maar heeft toch een zeer huiselijk uiterlijk, daarnaast heb je de beschikken over een eigen badkamer en koelkast. De ryokan Fuji krijgt een score van een 8.7 van 50 beoordelingen op Booking.com. Prima kwaliteit prijs verhouding en de locatie is ook zeker niet slecht.

> Boek nu

Zoek meer Ryokan’s of andere accommodatie in Tokyo

Bekijk anders eens de Hotels, budget Hostels of capsule hotels die wij aanraden.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening