Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Bezienswaardigheden Tokyo » Edo-Tokyo museum

Edo-Tokyo museum

Edo-Tokyo museum
Edo-Tokyo museum maquette op schaal


Het mooiste museum van Tokyo is het Edo-Tokyo museum. Althans als je van geschiedenis en cultuur houdt. Het museum laat je proeven van de rijke Japanse cultuur van de Edo-periode (1603-1868) en het hedendaagse Tokyo.

Edo-Tokyo museum
Edo-Tokyo museum

Het museum is modern en ziet er architectonisch prachtig uit. Je kan er schaalmodellen vinden van beroemde gebouwen in Tokyo en uit de rest van Japan en natuurlijk alles lezen over de shoguns (warlords) van Japan.

Ontdek de geschiedenis van Edo en Tokyo

Edo Tokyo Hakubutsukan museum
Foto credits: Grigoris Miliaresis

Leer in het Edo-Tokyo museum alles over de geschiedenis van de Edoperiode en het hedendaagse Tokyo. Het museum heeft de grootste collectie aan artefacten vanuit de Edo periode en op schaal nagemaakte oude architectonische gebouwen zoals de Nihonbashi brug, Nakamuraza kabuki theater en nog veel meer kleinere schaalmodellen zoals van het Kamiyashiki of Matsudaira Tadamasa.

Het Edo-Tokyo museum staat bij ons op plek 3 in de top 10 musea in Tokyo.

Edo-Tokyo museum maquette
Edo-Tokyo museum maquette

Daarnaast kan je prachtige houten schaalmodellen zien van Japanse oorlogsschepen, oud wapentuig en laten ze de transformatie van authentiek Japan naar een moderne Westerse metropool zien. Het Edo-Tokyo museum heeft een aantal permanenten tentoonstellingen, zoals de hierboven genoemde, die meestal al genoeg zijn om een hele dag te vullen. Daarnaast zijn er veel tijdelijke collecties die over een specifiek onderwerp uit de Japanse geschiedenis gaan.

Wanneer is het museum open

Mooiste museum van Tokyo


Het Edo-Tokyo museum is open van dinsdag tot zondag van 09:30 tot 17:30 met uitzondering op zaterdag dan blijft het museum open tot 19:30. Op maandag is het museum gesloten. De kosten voor het museum zijn ¥ 600 wat ongeveer 4 euro is. Het museum ligt in de wijk Sumida-ku en is het makkelijkste te bereiken via de JR Sōbu lijn naar Ryōgoku, via de westelijke uitgang. Vanaf hier staat duidelijk met bordjes aangegeven waar je naartoe moet lopen om het Edo-Tokyo museum te bereiken.

Voor meer informatie over het museum kan je terecht op www.edo-tokyo-museum.or.jp.

1 reactie op “Edo-Tokyo museum”

  1. Naast het Nationaal Museum van Tokyo staat voor mij het Edo museum op plek twee als echte must visits van de musea mocht je in de stad zijn. Het Edo tijdperk heeft zijn stempel gezet op een belangrijk deel van de geschiedenis van Japan en dat zie je hier prachtig terug in de collectie. Rijkdom in cultuur, architectuur en economische grootheid staan centraal in deze rumoerige tijdsperiode. Het museum is trouwens ook erg leuk met kinderen gezien er overal interactieve elementen en activiteiten aanwezig zijn. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening