Edo-Tokyo museum

Edo-Tokyo museum
Het mooiste museum van Tokyo is het Edo-Tokyo museum. Althans als je van geschiedenis en cultuur houdt. Het museum laat je proeven van de rijke Japanse cultuur van de Edoperiode (1603-1868) en het hedendaagse Tokyo. Het museum is modern en ziet er architectonisch prachtig uit. Je kan er schaalmodellen vinden van beroemde gebouwen in Tokyo en Japan en natuurlijk alles lezen over de shoguns van Japan.

De geschiedenis van Edo en Tokyo

Leer in het Edo-Tokyo museum alles over de geschiedenis van de Edoperiode en het hedendaagse Tokyo. Het museum heeft de grootste collectie aan artefacten vanuit de Edo periode en op schaal nagemaakte oude architectonische gebouwen zoals de Nihonbashi brug, Nakamuraza theater en nog veel meer kleinere schaalmodellen zoals van het Kamiyashiki of Matsudaira Tadamasa. Daarnaast kan je prachtige houten schaalmodellen zien van Japanse oorlogsschepen, oud wapentuig en laten ze de transformatie van authentiek Japan naar een moderne Westerse metropool zien. Het Edo-Tokyo museum heeft een aantal permanenten tentoonstellingen, zoals de hierboven genoemde, die meestal al genoeg zijn om een hele dag te vullen. Daarnaast zijn er veel tijdelijke collecties die over een specifiek onderwerp uit de Japanse geschiedenis gaan.

Wanneer is het museum open

Mooiste museum van Tokyo
Het Edo-Tokyo museum is open van dinsdag tot zondag van 09:30 tot 17:30 met uitzondering op zaterdag dan blijft het museum open tot 19:30. Op maandag is het museum gesloten. De kosten voor het museum zijn ¥ 600 wat ongeveer 4 euro is. Het museum ligt in de wijk Sumida-ku en is het makkelijkste te bereiken via de JR Sōbu lijn naar Ryōgoku, via de westelijke uitgang. Vanaf hier staat duidelijk met bordjes aangegeven waar je naartoe moet lopen om het Edo-Tokyo museum te bereiken.

Edo-Tokyo museum
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie