Meiji shrine

Meiji Shrine park in Tokyo
De Meiji shrine, officieel Meiji Jingu, ligt in het district Shibuya en is één van de bekendste shinto shrines van Japan. Het is een heiligdom dat nog niet zo lang geleden gemaakt is voor de keizer Meiji, namelijk in het jaar 1920. Deze keizer heeft een grote invloed gehad tijdens de Meiji restauratie, dit was een tijdsperiode die een belangrijke politieke omwenteling voor Japan betekende. Het heiligdom is gesticht naast het bekende Yoyogi park niet ver van de wijk Harajuku. De Meiji shrine samen met de omliggende Japanse tuinen en parken beslaat ongeveer een oppervlakte van 700.000 vierkante meter.

Het Meiji heiligdom

De Meiji shrine beslaat een oppervlakte van 700.000 vierkante meter waarin verschillende altaars, gebouwen, vijvers en tuinen te vinden zijn. De belangrijkste gebouwen zijn de Torri’s dit zijn heilige toegangspoorten die op verschillende plekken in het park te vinden zijn. Daarnaast is natuurlijk het hoofdgebouw van de Mejii tempel een belangrijke plek in het heiligdom. Verder kan je er nog terecht in het Nagadono Juyosho, Meiji Jingu tuinen (ook wel Gyoen genoemd), Iris tuinen, Treasure museum met verschillend exhibities zoals de Bunkakan. Ben je een martial arts fans dan kan je het beste een bezoekje brengen aan de heilige Shiseikan Dojo. Naast alle gebouwen telt het park maarliefst 120.000 bomen waaronder 365 verschillende soorten te vinden zijn. Deze zijn allemaal gedoneerd door Japanners uit het hele land. Dit maakt het Meiji shrine park tot een geliefde plek onder Japanners om tot rust te komen van het drukke dagelijkse leven.

De Meiji restauratie is een belangrijke politieke omwenteling in Japan die het einde betekende van de krijgsheren ook wel shoguns genoemd

Mooiste plekjes in de Meiji Shrine

Meiji shrine park met sake muur
In het Meiji heiligdom kan je het beste het centrale sanctuaria bezoeken, de hoofdtempels en altaars. Hier vind je de belangrijkste shrine voor de keizer Meiji en ook de prachtige muur met grote tonnen vol met Sake die zijn gedoneerd. De verschillende toegangspoorten (Torri’s) zijn allemaal spectaculair maar die aan de kant van het Harajuku station is het grootste. Verder is het park de perfecte plek voor een wandeling door Tokyo.

Keizer Meiji

Keizer Meiji was de eerste moderne keizer van Japan en geboren in 1852. Hij betrad de troon in 1867 in het hoogtepunt van de Meiji Restoration (Meiji ishin), de politieke omwenteling die in 1867 het eind van de heerschappij van de krijgsadel in Japan inluidde. Gedurende de Meiji periode van heerschappij werd Japan tot een waar modern en industrieel land gevormd. Toen in 1912 de keizer Meiji overleed werd Japan voor het eerst tot de grote wereldmachten gerekend.

Vervoer naar de Meiji shrine

De makkelijkste route naar de Meiji shrine is via het Harajuku station. Deze stopt precies voor de grootste toegangspoort van het park en ligt ook gigantisch centraal in de wijk Shibuya in Tokyo. Je kan ook vanaf het Yoyogi, Kitasando of Sangubashi station lopen naar de Meiji shrine in ongeveer 5-10 minuten. Combineer een bezoekje aan de Meiji shrine met een bezoek aan de het drukste kruispunt ter wereld de Shibuya crossing of de Takeshita-dori winkelstraat, deze liggen beide op loopafstand van het park. De wijk Harajuku mag sowieso niet worden overgeslagen in elke stedentrip naar Tokyo.

Meiji shrine
4.81 (96.25%) 16 votes

Geef een reactie