Mount Fuji beklimmen

Tokyo Japan
Mount Fuji is de hoogste berg van Japan met 3776 meter en is wereldberoemd doordat hij te zien is vanuit Tokyo. De berg ligt op ongeveer 100 kilometer vanaf Tokyo en is daarom goed te bereiken per trein of bus. Dit is ook de reden waarom hij onder de bezienswaardigheden van Tokyo valt. Daarnaast is Fuji een bekend beeld in de historie en kunst van Japan en vaak terug te zien op foto’s van Tokyo. Veel touroperators organiseren dagtochten of langere trektochten naar Mount Fuiji vanuit de stad. De berg is ondanks zijn naam Mount Fuji eigenlijk helemaal geen berg want het is een stille vulkaan. Hij is voor het laatst uitgebarsten in 1707 en tot op vandaag nog actief. De vulkaan behoort tot één van de drie heilige bergen in Japan naast Tate en Haku. Daarnaast staat hij ook op de lijst van UNESCO als cultureel werelderfgoed van Japan.

De Vulkaan Fuji beklimmen

mount Fuji kunstEen trektocht naar de top van de vulkaan Fuji is een avontuur dat je niet snel zal vergeten, mede daarom staat de vulkaan ook in de top 10 van bezienswaardigheden in Japan. De berg wordt elk jaar door ongeveer 300 duizend mensen beklommen en vooral in de maanden juli en augustus. In de andere maanden kan de berg ook beklommen worden maar werkt het klimaat tegen. Je kan dan extreme kou, harde wind en sneeuw verwachten waardoor het klimmen erg lastig is. Meerdere klimmers vonden in deze jaargetijden hun dood op de berg waardoor de Japanse regering klimtochten afraad en zonder gids niet toestaat in periodes buiten juli en augustus. Dankzij het heldere weer in juli en augustus is het uitzicht vanaf mount Fuji ook prachtig in deze maanden.

Mount Fuji bezoeken via verschillende routes

Mount Fuji de vulkaan nabij Tokyo Japan
Ga je Mount Fuji bezoeken dan begint de dagtocht meestal in de nacht zodat je voor de zonsopgang de top hebt bereikt. Hierdoor kan je het “goraiko” effect meemaken, dit staat voor het ochtendlicht en schijnt prachtig over de stad Tokyo heen. Er zijn vier verschillende trektochten naar de top van Fuji vanaf het vijfde tussenstation dat te bereiken is per auto. De routes lopen allemaal met de klok mee naar de top maar sommige komen langs meren en andere langs ravijnen. Pak wel een trui en warme kleding in voor de beklimming want de wind kan het erg koud maken ook in de zomer. Mount Fuji bezoeken staat in onze top 10 van leukste bezienswaardigheden in Tokyo, het is daarom zeker een aanrader!

Boek nu dagtocht naar Mt. Fuji

GetYourGuide dagtrips boeken Via GetYourGuide kan je een prachtige dagtocht naar Mount Fuji boeken. De tour brengt je via de kabelbaan naar een uitkijkpunt op 2300 meter hoogte op de berg daarnaast krijg je een rondvaarttocht over het Ashino meer dat je een prachtig uitzicht geeft over MT. Fuji. Uiteindelijk reis je terug met de Shinkansen kogeltrein.

Boek de Mt. Fuji dagtocht

Mount Fuji beklimmen
4.82 (96.47%) 17 votes

8 COMMENTS
 • sannesijben@gmail.com'
  Sanne
  Beantwoorden

  Is het ook leuk om naar de mount fuji en de regio te gaan buiten het seizoen, in januari?

  1. 🇯🇵 Tokyo.nl
   Beantwoorden

   Natuurlijk! Het uitzicht en de natuur rondom de berg zijn fantastisch. Je kan een prachtige fietstocht maken om het meer Kawaguchi en al de World Heritage sites die eromheen te vinden zijn. Erg leuk maar wel frisjes in januari. 🙂

 • Milencomeijer@hotmail.com'
  Milenco M
  Beantwoorden

  Wat niet helemaal duidelijk is of je Fuji ook kan beklimmen buiten het klimseizoen? Ik kan het nergens goed op de website vinden ook niet op de officiele. Het lijkt erop dat je een gids nodig hebt? Weten jullie misschien meer details? Ik wil namelijk in het najaar de berg gaan beklimmen met mijn zoon. Bedankt alvast!

  1. steefh@hotmail.com'
   Steef
   Beantwoorden

   Hey Milenco,

   Klopt! Buiten het officiele klimseizoen tussen begin juli en half september zijn de begaanbare routes naar de top gesloten. Tijdens het klimseizoen kan het zo zijn dat sommige routes ook gesloten zijn. Dit komt omdat de wandelroutes afhankelijk zijn van het weer. Meestal gaat de Yoshida trail als eerste open gevolgd door de Subashiri, Gotemba en Fujinomiya routes. Als je verder nog vragen hebt dan hoor ik het wel 🙂 ik ben al meerdere malen naar Tokyo afgereist en heb Mt Fuji al een paar keer bezocht.

   1. martijnvdrijt@gmail.com'
    Martijn
    Beantwoorden

    Ha Steef,

    Thanks voor je reactie want ik had hetzelfde probleem, kon nergens goed vinden of je buiten het seizoen de berg kon beklimmen.. Ik begrijp nu dat je de berg alleen vanaf begin juli over de gangbare paden kunt beklimmen.. Vraagje, ik zal ergens rond eind juni, begin juli landen in Tokyo, begin juli begint het klimseizoen, dat is ook echt 1 juli? Bvd Martijn

    1. Tokyo.nl
     Beantwoorden

     Hey Martijn,

     Dit is afhankelijk van het weer. Als het een strenge winter is geweest dan gaan de wandelroutes naar de top later open. Bij een warme winter zijn de paden eerder geopend. Op deze website http://www.fujisan-climb.jp/en/ staat dat het Yoshida Trail vanaf 1 juli open is. De rest van de trails gaat op 10 juli pas open!

   2. Angushoefs@gmail.com'
    A.E. Hoefs
    Beantwoorden

    Beste Steef,

    is het echt alleen mogelijk om met een gids -georganiseerde reis- Mt Fuji te beklimmen?
    via de website: http://www.tozai.nl/japan-facultatieve-excursies-mount-fuji-beklimmen
    vind ik namelijk wel een 2 daagse klim, maar ik vind het zo duur: 460 euro pp.
    Is er echt geen goedkopere, reële optie?

    Graag hoor ik je reactie.

    bvd
    A.

    1. Tokyo.nl
     Beantwoorden

     Hoi A.E. Hoefs,
     Dit is een tour die je kan boeken via Tozai denk ik. Je kunt de berg namelijk helemaal alleen beklimmen in het officiële seizoen. De paden zijn prima te bewandelen en overal staan duidelijke richtingaanwijzers 🙂
     Veel plezier!

Geef een reactie