Sensoji tempel

Sensoji tempel tokio
Veruit de oudste en beroemdste tempel in Tokyo is de Sensoji tempel (Asakusa Kannon Tempel). Deze tempel stamt uit het jaar 628 of 645 en heeft de turbulente geschiedenis van Japan tot op heden overleefd. De tempel is een belangrijke toeristische trekpleister en het gehele jaar door te bezoeken. Daarnaast is het een belangrijke plek voor pelgrims om de boeddhistische god Kannon te aanbidden.

De legende verteld dat in het jaar 628 twee broers een standbeeld van Kannon (godin van genade) uit de Sumida rivier gevist hadden. Het standbeeld was gelijk weer terug aan de rivier gegeven maar kwam altijd weer bij hun terug. Vandaar dat de Sensoji vlakbij de vindplek gebouwd om de godin Kannon te eren.

De trekpleister Senso-ji

Tokyo.nl reisinformatie over Tokyo
Als je “Tokyo” googled vind je al snel plaatjes van de prachtige Senso-ji tempel. Dit is ook niet zo vreemd want het is één van de top trekpleisters van Tokyo en heeft toeristen en pelgrims een hoop te bieden. De tempelgrond rond de Senso-ji tempel is getekend door de bekende Nakamise-dori straat die bezoekers naar de tempel begeleid. In deze straat kan je religieuze artefacten en souvenirs kopen over een lengte van ongeveer 250 meter en in 89 winkels. Wanneer je aankomt bij de Senso-ji tempel zie je gelijk de authentieke Japanse architectuur terug in het prachtige design. Het tempel complex bestaat niet alleen uit de tempel zelf maar ook uit een Shinto shrine genaamd Asakusa shrine. Een shrine is een heilig altaar voor een boeddhist om te bidden of offers te brengen. Daarnaast staat er een pagode van vijf verdiepingen hoog die vooral in de nacht goed zichtbaar is door zijn prachtige verlichting.

Wanneer de Senso-ji tempel bezoeken

Het tempelcomplex is het gehele jaar door open en gratis voor toeristen om te bezoeken. Het kan soms erg druk zijn en zeker op dagen rond het Sanja Matsuri festival dat ongeveer 3 dagen duurt. Dit festival begint de aankomende jaren rond midden mei maar verplaatst zich elk jaar enkele dagen. Het is erg leuk want het hele tempel terrein leeft op. Wij kunnen je aanraden om de tempel in de vroege avond te bezoeken, de meeste pelgrims zijn dan niet aanwezig en je zult vooral toeristen tegenkomen. Daarnaast is de tempel en pagode prachtig verlicht wat de sfeer alleen maar ten goede komt.

Boek nu een prachtige tempel tour

GetYourGuide dagtrips boeken Via GetYourGuide kan je een prachtige tempeltour boeken door Tokyo heen. De tour brengt je o.a. bij de Sensoji tempel, Meiji shrine en de tuinen van het keizerlijke paleis.

Boek de tempel tour

Sensoji tempel
5 (100%) 1 vote

2 COMMENTS
  • Haikoneban@hotmal.com'
    Haikone B
    Beantwoorden

    Hoewel ik de tempel erg toeristisch vond is het wel één van de gaafste van Japan in se avond! Prachtige verlichting draag bij aan een sprookjesachtige sfeer. Erg leuk om te bezoeken maar wel heel druk, hoop de tempel ook nog een keer in het laagseizoen te kunnen bezichtigen.

Geef een reactie