Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Bezienswaardigheden Tokyo » Shinjuku Gyoen National Garden

Shinjuku Gyoen National Garden

Shinjuku Gyoen Japanse tuin Tokyo
Shinjuku Gyoen Japanse tuin Tokyo

In Tokyo vind je meer parken dan dat je waarschijnlijk tijd hebt om ze te bezoeken. Mensen die op zoek zijn naar entertainment belanden al snel in Yoyogi Park, waar met name in de weekenden dansers, muzikanten en prachtig geklede mensen zich verzamelen.

Wie juist wil ontsnappen aan de hectiek van de stad en wil genieten van de prachtige bloesems is in Koishikawa Korakuen juist weer op de goede plek. Wie een duik wil maken in de Japanse geschiedenis én in alle rust van de bijzondere natuur wil genieten is in Shinjuku Gyoen National Garden aan het goede adres.

Van koninklijke tuin tot openbaar park

Shinjuku Gyoen

Het drukke Tokyo lijkt ver weg als je door Shinjuku Gyoen National Garden wandelt. De wolkenkrabbers torenen zo nu en dan boven de boomtoppen uit, maar verder bevind je je in een oase van rust. Het park was van origine een residentie van de Naitō familie in het Edo tijdperk. Het werd als koninklijke tuin aangelegd in 1879 en voltooid in 1906.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de tuin verwoest door bombardementen. Na de oorlog werd de tuin gerestaureerd en in 1949 gingen de poorten open voor het publiek. Tegenwoordig valt het park onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Milieuzaken.

In Shinjuku Gyoen National Garden worden verschillende stijlen van landschapsarchitectuur toegepast. In het noordelijke deel van het park vind je voornamelijk de Franse en Engelse stijl, in het zuiden de traditionele Japanse tuinarchitectuur.

Tussen de bomen en de bloesems vind je een idyllisch, traditioneel theehuis. In het park staan meer dan twintigduizend bomen. Je vindt hier zelfs zeer bijzondere bomen en planten van over de hele wereld, zelfs tulpenbomen en cederbomen uit het Himalayagebergte.

De bloesems van de chrysanten in de herfst zorgen voor een fotogeniek uitzicht en ook de beroemde roze kersenbloesems trekken in de lente veel nieuwsgierige bezoekers.

Algemene informatie over de Shinjuku Gyoen

Shinjuku Gyoen Tokyo
Shinjuku Gyoen Tokyo

Shinjuku Gyoen National Garden is gigantisch groot: de omtrek is ongeveer 3,5 kilometer. Je kunt dus gemakkelijk een halve dag gebruiken om het park te verkennen.

De parkpoorten zijn dagelijks van 09:00 uur ‘s ochtends tot en met 18:00 ’s avonds geopend, maar na 17:30 uur mogen mensen niet meer naar binnen. Op maandag is het park gesloten. Mocht maandag op een nationale feest- of vakantiedag vallen, dan is het park op dinsdag gesloten.

Tijdens de bloei van de kersenbloesems en het seizoen van de chrysanten is het park overigens wel zeven dagen per week geopend. De entreeprijs voor deze tuin is 500 Yen, studenten betalen een gereduceerd tarief van 250 yen en kinderen jonger dan 15 jaar mogen gratis naar binnen. Het is overigens verboden om alcohol en recreatieattributen zoals frisbees mee te nemen naar het park. Lees hier alles op de officiële website.

Verwar Shinjuku Gyoen National Garden tot slot niet met Shinjuku Central Park, een park naast Tokyo Metropolitan Goverment Building. Dit park is met name bij werknemers die in de omringende wolkenkrabbers een kantoor hebben erg populair rond lunchtijd.

Hoe kom je bij Shinjuku Gyoen National Garden?

Shinjuku Gyoen National Garden ligt in de wijken Shinjuku en Shibuya, in het westen van het centrum van Tokyo. Er zijn drie entreepoorten: Sendagaya Gate, Okido Gate en Shinjuku Gate. Het park is bereikbaar per trein en metro. De dichtstbijzijnde haltes zijn Shinjuku-gyoenmae Station en Shinjuku-sanchōme Station.

1 reactie op “Shinjuku Gyoen National Garden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening