Meteen naar de inhoud

Tokyo Dome (東京ドーム)

Tokyo Dome
De ingang van het stadion van de Tokyo Giants, de Tokyo Dome, Flickr: Marufish

Als de Tokyo Giants thuisspelen, verplicht ik je hier en nu om lastminutetickets te kopen! Voor 1500 Yen koop je een staanplaats bovenin het stadion. Ok, van hieruit zie je de gezichten van de baseballspelers niet meer zo scherp, maar voor sfeer blijven dit de beste plaatsen. De fans zingen de ganse match uit volle borst het clublied en zwaaien met vlaggen. Ze drinken liters bier en zijn opvallend goed gezind. In de Tokyo Dome mogen de teugels iets minder strak. 

Tokyo Giants
Een wedstrijd van de Tokyo Gaints bijwonen is een absolute aanrader! Flickr: nborun

Koop bier bij de biermeisjes en maak zo hun werk iets lichter. Zij sleuren de ganse avond acht liter bier op hun rug ter verkoeling van de supporters. Respect. 

Als de Tokyo Giants winnen, barst het volksfeest los. En hoe dronken ze ook zijn, die brave Japanners nemen hun vuil gewoon mee naar huis. Daar kunnen wij nog iets van leren.

Andere leuke tips in de buurt van Tokyo Dome

Bunkyo Civic Center

Bunyko Civic Center
Het uitzichtpunt van Bunkyo Civic Center, Flickr: Guilhelm Vellut

In het Bunkyo districthuis neem je de lift naar de 25e verdieping. Hier krijg je gratis één van de mooiste uitzichten over de stad. Neem voldoende tijd om rond te kijken. Er is zoveel te zien. Geweldige plek!

Openingstijden: 8:30 am tot 5 pm (weekend gesloten)
Adres: 1 Chome-16-21 Kasuga, Bunkyo City, Tokyo 112-0003, Japan

Koishikawa Korakuen Gardens

Korakuen Gardens
Koishikawa Korakuen Gardens, Flickr: SteFou!

Vooral in de late herfst, als de esdoorns bloedrood kleuren, is dit één van de mooiste openbare tuinen in de stad. Niet zo bekend als sommige andere tuinen en daarom nooit te druk. Geniet van de stilte in deze adembenemende tuin.

Openingstijden: 9 am tot 5 pm
Adres: 1 Chome-6-6 Koraku, Bunkyo City, Tokyo 112-0004, Japan

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening