Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Bezienswaardigheden Tokyo » Tokyo Dome (東京ドーム)

Tokyo Dome (東京ドーム)

Tokyo Dome
De ingang van het stadion van de Tokyo Giants, de Tokyo Dome, Flickr: Marufish

Als de Tokyo Giants thuisspelen, verplicht ik je hier en nu om lastminutetickets te kopen! Voor 1500 Yen koop je een staanplaats bovenin het stadion. Ok, van hieruit zie je de gezichten van de baseballspelers niet meer zo scherp, maar voor sfeer blijven dit de beste plaatsen. De fans zingen de ganse match uit volle borst het clublied en zwaaien met vlaggen. Ze drinken liters bier en zijn opvallend goed gezind. In de Tokyo Dome mogen de teugels iets minder strak. 

Tokyo Giants
Een wedstrijd van de Tokyo Gaints bijwonen is een absolute aanrader! Flickr: nborun

Koop bier bij de biermeisjes en maak zo hun werk iets lichter. Zij sleuren de ganse avond acht liter bier op hun rug ter verkoeling van de supporters. Respect. 

Als de Tokyo Giants winnen, barst het volksfeest los. En hoe dronken ze ook zijn, die brave Japanners nemen hun vuil gewoon mee naar huis. Daar kunnen wij nog iets van leren.

Wat weetjes en feitjes over de Tokyo Dome

De Tokyo Dome, gelegen in de wijk Bunkyo, staat bekend om zijn kenmerkende geodetische koepelvorm en is een icoon in de wereld van sport en entertainment. Hier zijn enkele interessante feiten over deze indrukwekkende structuur:

  1. Opening in 1988: De Tokyo Dome werd geopend op 17 maart 1988 en was de eerste koepelvormige arena van zijn soort in Japan.
  2. Multifunctionele Arena: Hoewel het vooral bekend staat als een honkbalstadion, huisvest de Tokyo Dome een verscheidenheid aan evenementen, waaronder concerten, worstelwedstrijden, American football en beurzen.
  3. Thuisbasis van de Yomiuri Giants: De Tokyo Dome is de thuisbasis van het beroemde Japanse honkbalteam, de Yomiuri Giants.
  4. Grote Capaciteit: De arena kan ongeveer 55.000 toeschouwers herbergen, wat het een van de grootste indoor sportarena’s in Japan maakt.
  5. Deel van een Groter Complex: De Tokyo Dome maakt deel uit van het Tokyo Dome City-entertainmentcomplex, dat een pretpark, een spa, diverse winkels en restaurants omvat.
  6. “The Big Egg”: Vanwege zijn unieke vorm en grootte wordt de Tokyo Dome vaak liefkozend “The Big Egg” genoemd.
  7. Eerste Concert: Het eerste concert dat in de Tokyo Dome werd gehouden, was van de Britse rockband The Rolling Stones in 1988, kort na de opening van het stadion.
  8. Recordbrekende Evenementen: De Tokyo Dome heeft een aantal recordbrekende evenementen gehuisvest, waaronder concerten van Michael Jackson en Madonna, die een van de grootste menigten in de geschiedenis van de arena trokken.

De Tokyo Dome blijft een belangrijk symbool in de Japanse sport- en entertainmentwereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Andere leuke tips in de buurt van Tokyo Dome

Bunkyo Civic Center

Bunyko Civic Center
Het uitzichtpunt van Bunkyo Civic Center, Flickr: Guilhelm Vellut

In het Bunkyo districthuis neem je de lift naar de 25e verdieping. Hier krijg je gratis één van de mooiste uitzichten over de stad. Neem voldoende tijd om rond te kijken. Er is zoveel te zien. Geweldige plek!

Openingstijden: 8:30 am tot 5 pm (weekend gesloten)
Adres: 1 Chome-16-21 Kasuga, Bunkyo City, Tokyo 112-0003, Japan

Koishikawa Korakuen Gardens

Korakuen Gardens
Koishikawa Korakuen Gardens, Flickr: SteFou!

Vooral in de late herfst, als de esdoorns bloedrood kleuren, is dit één van de mooiste openbare tuinen in de stad. Niet zo bekend als sommige andere tuinen en daarom nooit te druk. Geniet van de stilte in deze adembenemende tuin.

Openingstijden: 9 am tot 5 pm
Adres: 1 Chome-6-6 Koraku, Bunkyo City, Tokyo 112-0004, Japan

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening