Tokyo Skytree

Tokyo Skytree zendmast

De Tokyo Skytree is een gigantische zendmast van 634 meter hoog die de verouderde Tokyo Tower heeft vervangen. De bouw van de toren is gestart op 14 juli 2008 en heeft iets minder dan vier jaar geduurd. De toren opende zijn deuren op 22 mei 2012 voor toeristen. Het is een gigantische zendmast die te vinden is in de wijk Sumida en bijna vanuit heel Tokyo te zien is. De kosten voor de bouw van de Skytree Tower liepen op tot ongeveer 750 miljoen Euro. Maar daardoor is de Tokyo Skytree wel volledig bestand tegen de vele aardbevingen van Japan. De zendmast staat tevens op de tweede plek in de wereld als het gaat om hoogste gebouwen in de wereld.

Uitzicht over de Tokyo vanuit de Skytree

Tokyo SkytreeVanuit de Tokyo Skytree heb je veruit het beste uitzicht over de hoofdstad van Japan. De toren is gigantisch hoog en heeft twee speciale 360 graden panorama observatie platforms. Het eerste observatieplatform bevindt zich op een hoogte van 350 meter wat al een geweldig uitzicht geeft. Maar het beste uitzicht in de Tokyo Skytree heb je toch echt vanaf het tweede observatieplatform op een hoogte van 450 meter. Vanaf deze hoogte kijk je over de meeste wolkenkrabbers heen en kan je op een heldere dag ongeveer 50 kilometer ver kijken. Daarnaast is er een overhangend balkon wat vijf meter uitsteekt rondom de toren en geheel van glas is. Hierdoor kan je 450 meter recht naar beneden kijken! Dit is dus geen plek voor mensen die last hebben van hoogtevrees.

Het uitzicht is zowel overdag als in de avond ongeëvenaard in heel Tokyo. Wij kunnen je aanraden om de reis door Tokyo te beginnen bij de Tokyo Skytree. Door de grote hoogte krijg je een beeld van hoe de stad in elkaar zit en kan het je helpen met oriënteren vanaf de verschillende bezienswaardigheden. Bezoek de Tokyo Skytree wel vroeg in de ochtend of laat in de avond want het kan er erg druk zijn en er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijk op de observatieplatforms. Een bezoekje aan het hoogste platform is niet goedkoop want het kost 150 Euro per persoon en 100 euro voor een kind onder de 18.

De Tokyo Skytree is aardbeving bestendigd

In Japan doen zich ongeveer 1500 aardbevingen per jaar voor waarvan er een groot aantal rondom Tokyo. Veel van deze aardbevingen zijn van een te kleine schaal maar enkele hebben flinke schade aangericht door de jaren heen. Hierdoor moest de Tokyo Skytree met zijn extreme hoogte volledig verstevigd worden om elke aardbeving te kunnen weerstaan. De toren is daarom bevestigd aan een framewerk wat functioneert als een soort gigantisch vangnet dat meebeweegt. Hierdoor is de Tokyo Skytree sterk genoeg om de zwaarste aardbevingen te weerstaan.

TV en Radiozenders in de Tokyo Skytree

De hypermoderne zendmast zend natuurlijk radio en TV uit aan geheel Tokyo. De belangrijkste TV zenders zoals NHK General TV, NHK Educational TV, Nippon Televisie, TV Asahi, Tokyo Broadcasting System Television, TV Tokyo en Fuji Television er huisvesten. Daarnaast zend de Skytree de radiozenders NHK Radio 1 Tokyo, NHK Radio 2 Tokyo en NHK FM broadcast Tokyo uit. Bijna al deze zenders werden vroeger uitgezonden via de oranje Tokyo Tower maar deze had te weinig bereik. De hogere Skytree heeft een veel verder bereik en kan ook hogere frequenties uitzenden die nodig zijn voor digitale TV.

Openingstijden en entreegeld

De Tokyo Sky tree is geopend van 08:00 – 22:00 (tot 21:00 mag je naar binnen) op alle dagen van het jaar, ook op feestdagen. Er zijn twee soorten tickets namelijk een normale die 2060 Yen kost en één voor de snelle lift die 2820 Yen kost. Voor beide tickets geld dat als je naar het tweede observatiedek wilt er nog eens 510 Yen bijkomt. Niet goedkoop maar wel de moeite waard om te genieten van het uitzicht over Tokyo!Beoordeel ons artikel

Geef een reactie