De Tokyo Skytree (東京スカイツリー, Tōkyō Sukaitsurī) is een gigantische zendmast van 634 meter hoog die de verouderde Tokyo Tower in 2012 heeft vervangen. De bouw van de toren is gestart op 14 juli 2008 en heeft iets minder dan vier jaar geduurd. De toren opende zijn deuren op 22 mei 2012 voor toeristen en is sindsdien één van de toeristen trekpleisters van de stad. Het uitzicht over Tokyo is fenomenaal en geeft je een blik op hoe groot de metropool is. De zendmast is te vinden in de wijk Sumida en bijna vanuit heel Tokyo te zien is.
Boek je ticket vooraf via ons en skip the line! Het is altijd erg druk bij de Skytree dus online boeken is eigenlijk een must. Hiermee bespaar je kostbare sightseeing tijd! Reserveer je Skytree ticket hier (net zo duur als aan de kassa).
Wat wil je weten over de Tokyo Skytree?
- Uitzichtpunten van de Tokyo Skytree
- Aardbevingsbestendigheid van de Skytree
- TV/Radio zenders in de toren
- Openingstijden, tickets en veelgestelde vragen
De kosten voor de bouw van de Skytree Tower liepen op tot ongeveer 750 miljoen Euro. Een flink prijskaartje, maar daar komt bij dat de Tokyo Skytree volledig bestand is tegen de vele aardbevingen waarmee Tokyo en Japan te maken hebben. Een leuk weetje is dat de zendmast met 633 meter hoogte op de tweede plek in de wereld staat als het gaat om het hoogste gebouw, wel op geruime afstand van de nummer #1 de Burj Khalifa gezien die 824 meter telt.
Uitzicht over Tokyo vanuit de Skytree
Vanuit de Tokyo Skytree heb je veruit het beste uitzicht over de hoofdstad van Japan. De toren is gigantisch hoog en heeft twee speciale 360 graden panorama observatie platforms.
Het eerste observatieplatform bevindt zich op een hoogte van 350 meter wat al een geweldig uitzicht geeft. Maar het beste uitzicht in de Tokyo Skytree heb je toch echt vanaf het tweede observatieplatform op een hoogte van 450 meter. Vanaf deze hoogte kijk je over de meeste wolkenkrabbers heen en kan je op een heldere dag ongeveer 50 kilometer ver kijken. Met een beetje geluk kan je Mount Fuji zien, helaas heb ik dat nog nooit gehad.
Daarnaast is er een overhangend balkon wat vijf meter uitsteekt rondom de toren en geheel van glas is. Hierdoor kan je 450 meter recht naar beneden kijken! Dit is dus geen plek voor mensen die last hebben van hoogtevrees.
Het uitzicht is zowel overdag als in de avond ongeëvenaard in heel Tokyo. Wij kunnen je aanraden om de reis door Tokyo te beginnen bij de Tokyo Skytree. Door de grote hoogte krijg je een beeld van hoe de stad in elkaar zit en kan het je helpen met oriënteren waar de top bezienswaardigheden liggen.
Bezoek de Tokyo Skytree wel vroeg in de ochtend of laat in de avond want het kan er erg druk zijn en er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijk op de observatieplatforms. Een bezoekje aan het hoogste platform is kost rond de 30,- euro per volwassenen en 15,- euro voor een kind onder de 18 jaar.
Meer informatie over de Skytree vind je op www.tokyo-skytree.jp daar kan je ook tickets kopen.
Leuke bezienswaardigheden die op loopafstand van de Skytree zitten zijn de Sensoji-tempel, de oude wijk Asakusa en Hoppy Street vol met Izakuya’s voor een afzakkertje.
De Tokyo Skytree is bestendigd tegen aardbevingen
In Japan doen zich ongeveer 1500 aardbevingen per jaar voor waarvan er een groot aantal rondom Tokyo. Veel van deze aardbevingen zijn van een kleine schaal maar enkele hebben flinke schade aangericht door de jaren heen. Hierdoor moest de Tokyo Skytree met zijn extreme hoogte volledig verstevigd worden om elke aardbeving te kunnen weerstaan.
De toren is daarom bevestigd aan een framewerk wat functioneert als een soort gigantisch vangnet dat meebeweegt. Hierdoor is de Tokyo Skytree sterk genoeg om de zwaarste aardbevingen te weerstaan.
Geen aardbeving krijgt de 634 meter hoger Tokyo Skytree klein aangezien deze volledige shockproof is gebouwd.
TV en Radiozenders in de Tokyo Skytree
De hypermoderne zendmast zend natuurlijk radio en TV uit aan geheel Tokyo. De belangrijkste TV zenders zoals NHK General TV, NHK Educational TV, Nippon Televisie, TV Asahi, Tokyo Broadcasting System Television, TV Tokyo en Fuji Television zitten in de toren gehuisvest.
Daarnaast zend de Skytree de radiozenders NHK Radio 1 Tokyo, NHK Radio 2 Tokyo en NHK FM broadcast Tokyo uit. Bijna al deze zenders werden vroeger uitgezonden via de oranje Tokyo Tower maar deze had te weinig bereik. De hogere Skytree heeft veel verder bereik en kan ook hogere frequenties uitzenden die nodig zijn voor digitale TV.
Openingstijden, entreegeld en veelgestelde vragen
De Tokyo Sky tree is geopend van 08:00 – 22:00 (tot 21:00 mag je naar binnen) op alle dagen van het jaar, ook op feestdagen. Er zijn twee soorten tickets namelijk een normale die 3000 Yen kost en één voor de snelle lift die 2820 Yen kost.
Voor beide tickets geldt dat als je naar het tweede observatiedek wilt er nog eens 510 Yen bijkomt. Niet goedkoop maar wel de moeite waard om te genieten van het uitzicht over Tokyo!
Nee, de Tokyo Skytree met zijn 633 meter is wel het hoogste gebouw in Japan. Maar het hoogste gebouw in de wereld is de Burj Khalifa met 824 meter. De Skytree staat wel op plek twee krap gevolgd door de Shanghai Tower met 632 meter.
Er zijn twee observatie decks in de Tokyo Skytree te vinden. De eerste zit op een hoogte van 350 meter hoogte, de tweede en onze aanrader is die van 450 meter hoogte. Vanaf dit punt heb je een ongekend uitzicht over Tokyo.
Ja, op het eerste observatie dek zit het restaurant Musashi 634, een zeer luxe restaurant op een hoogte van 345 meter. Daarnaast zit er een cafe op het 1e en 2e observatiedeck. Wil je budget maar toch goed eten bezoek dan het foodcourt in het aansluitende winkelcentrum van de Skytree.
Wij vonden het wandelen over de Tembo Galleria van vloer 445 naar het hoogste punt vloer 450 het mooiste uitzicht over Tokyo geven. Je loopt in een spiraalvormige helling al draaiend omhoog. Als toetje krijg je het Sorakara point op het hoogste punt van het observatiedeck met 451,2 meter.