De Tokyo Tower (東京タワー Tōkyō tawā) is één van de meest iconische gebouwen van Japan. Je kent hem wel, de rode exacte replica van de Eiffel toren uit Parijs maar dan net iets groter. Gelegen midden in het Shiba park in de centrale wijk Minato aan de baai van Tokyo. De toren staat met een hoogte van 333 meter op de tweede plek van hoogste gebouwen in Japan een stukje onder de nieuwe zendmast de Tokyo Skytree die met 634 meter sinds 2012 de hoogste is. Toch blijft de Tokyo Tower een opvallende attractie met zijn fel oranje kleur en dominate vorm die al decennia lang de skyline van de stad domineert.
De bouw van de zendmast is gestart in 1957 en afgerond in 1958 met als doel het groeiende Tokyo te voorzien van een beter communicatie netwerk voor radio en TV. Tegenwoordig is het een populaire toeristenattractie en heeft het grotendeels zijn functie als zendmast verloren.
Skip de line door een ticket via ons te boeken! Het is altijd erg druk bij de Tokyo Tower dus vooraf reserveren is bijna een must. Reserveer je Tokyo Tower ticket hier (net zo duur als aan de kassa).
Het observatie deck van de Tokyo Tower
Sinds de opening van de Tokyo Tower in 1958 waren toeristen al welkom en was het mogelijk om vanaf twee verschillende observatie platforms over de stad heen te kijken.
Het grootste observatiedek zit op een hoogte van 150 meter waardoor je een redelijk uitzicht hebt over de stad. Echter, als je de stad echt goed wil zien dan moet je verder omhoog naar het observatiedek op een hoogte van 225 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en skyline, helaas staan er tegenwoordig vele hoge wolkenkrabbers in de weg. Toch blijft het het een zeer gaaf uitzicht.
Door de jaren heen zijn er ongeveer 150 miljoen bezoekers in de Tokyo Tower geweest en wordt de toren de laatste jaren door ongeveer drie miljoen toeristen bezocht per jaar.
Ondanks de verloren status van hoogste gebouw in Tokyo blijft het een populaire toeristenattractie in de stad. Daarentegen kunnen we je voor het mooiste uitzicht over de stad aanraden om naar de Tokyo Skytree te gaan. Dit omdat deze nieuwe zendmast velen malen groter is dan de Tokyo Tower en daardoor een beter uitzicht over de stad geeft.
Meer informatie kan je vinden op www.tokyotower.co.jp.
De Tokyo Tower zenden jaren radio en TV uit
Sinds 1958 deed de Tokyo Tower dienst als een zendmast voor de bekendste radio en TV programma’s uit Japan. De belangrijkste radiostations zoals NHK Radio 1 & 2 en Televisiezenders NHK General TV en NHK Educational TV Tokyo zonden allemaal hun dagelijkse programma’s uit via de Tokyo Tower. Door de komst van digitale TV wordt de Tokyo Tower steeds minder gebruikt voor het uitzenden van radio of tv en is dit de taak geworden van de veel hogere Tokyo Skytree.
Feitje; Om de vijf jaar verven de Japanners de toren weer helemaal opnieuw. Dit proces duurt ongeveer 12 maanden en kost heel wat litertjes oranje verf.
Openingsuren en entreegeld
De Tokyo tower observatory desk zijn geopend van 09:00 – 23:00 (je mag tot 22:30 naar binnen) en is het gehele jaar open, zelfs op nationale feestdagen. De kosten voor beide observatie punten bedragen 1600 Yen, wil je alleen het eerste observatiestation op dan kost dit 900 yen.
De iconische Tokyo Tower is 333 meter hoog en staat daarmee op de tweede plek van hoogste gebouwen in de Japanse hoofdstad. Op plek één staat de Skytree met een hoogte van 634 meter.
De start van de bouw van de Tokyo Tower begon in het jaar 1957 en is na 19 maanden afgerond in het jaar 1958. Hij diende destijds als symbool voor de wedergeboorte van de economische macht in Japan.
Jazeker, met een toegangsprijs van 1600 yen kan je twee observatiedekken betreden. Het hoogste observatie dek zit op 225 meter hoogte en geeft een prachtig uitzicht over Tokyo. Echt beklimmen zit er niet in gezien je met de lift naar boven gaat.
In het eerste observatiedek van de toren op een hoogte van 125 meter bevindt zich Club 333. In deze club treden op meerdere dagen van de week livebands op, te bezoeken voor alle leeftijden.
Welke toren in Tokyo raden jullie aan om te bezoeken? Deze of de Tokyo Skytree? Ik denk namelijk dat de Skytree een beter uitzicht heeft over de stad?
De Tokyo Skytree heeft zeker een beter uitzicht dan de Tokyo Tower. Maar de oude Tokyo Tower heeft wel veel meer charme en lijkt op de Eiffel Tower!