Tokyo Tower

Tokyo Tower zendmast
De Tokyo Tower is eigenlijk een exacte replica van de Eiffel toren uit Parijs maar dan iets groter. Met een hoogte van 333 meter staat de Tokyo Tower ook op de tweede plek van hoogste gebouwen in Japan. De nieuwe zendmast Tokyo Skytree is met 634 meter sinds 2012 de hoogste. Toch is de Tokyo Tower iconisch voor Japan aangezien het een opvallende attractie is met zijn fel oranje kleur en al lang de skyline van de stad domineert. De bouw van de zendmast is gestart in 1958 met als doel het groeiende Tokyo te voorzien van een beter communicatie netwerk voor radio en TV. Tegenwoordig is het een populaire toeristenattractie en heeft het grotendeels zijn functie als zendmast verloren.

Het observatie deck van de Tokyo Tower

Tokyo Tower in de nachtSinds de opening van de Tokyo Tower in 1958 waren toeristen al welkom en was het mogelijk om vanaf twee verschillende observatie platforms over de stad heen te kijken. Het grootste observatiedek zit op een hoogte van 150 meter waardoor je een redelijk uitzicht hebt over de stad. Echter, als je de stad echt goed wil zien dan moet je verder omhoog naar het observatiedek op een hoogte van 250 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en skyline, helaas staan er tegenwoordig vele hoge wolkenkrabbers in de weg. Toch blijft het het een zeer gaaf uitzicht. Door de jaren heen zijn er ongeveer 150 miljoen bezoekers in de Tokyo Tower geweest en wordt de toren de laatste jaren door ongeveer drie miljoen toeristen bezocht. Ondanks de verloren status van hoogste gebouw in Tokyo blijft het een populaire toeristenattractie in de stad. Daarentegen kunnen we je voor het mooiste uitzicht over de stad aanraden om naar de Tokyo Skytree te gaan. Dit omdat deze nieuwe zendmast velen malen groter is dan de Tokyo Tower en daardoor een beter uitzicht over de stad geeft.

De Tokyo Tower zenden jaren radio en TV uit

Sinds 1958 deed de Tokyo Tower dienst als een zendmast voor de bekendste radio en TV programma’s uit Japan. De belangrijkste radiostations zoals NHK Radio 1 & 2 en Televisiezenders NHK General TV en NHK Educational TV Tokyo zonden allemaal hun dagelijkse programma’s uit via de Tokyo Tower. Door de komst van digitale TV wordt de Tokyo Tower steeds minder gebruikt voor het uitzenden van radio of tv en is dit de taak geworden van de veel hogere Tokyo Skytree.

Feitje; Om de vijf jaar verven de Japanners de toren weer helemaal opnieuw. Dit proces duurt ongeveer 12 maanden en kost heel wat litertjes oranje verf.

Openingsuren en entreegeld

De Tokyo tower observatory desk zijn geopend van 09:00 – 23:00 (je mag tot 22:30 naar binnen) en is het gehele jaar open, zelfs op Nationale feestdagen. De kosten voor beide observatie punten bedragen 1600 Yen, wil je alleen het eerste observatiestation op dan kost dit 900 yen.

Beoordeel ons artikel

2 COMMENTS
 • philinebalen@hotmail.com'
  Philine
  Beantwoorden

  Welke toren in Tokyo raden jullie aan om te bezoeken? Deze of de Tokyo Skytree? Ik denk namelijk dat de Skytree een beter uitzicht heeft over de stad?

  1. Tokyo.nl
   Beantwoorden

   De Tokyo Skytree heeft zeker een beter uitzicht dan de Tokyo Tower. Maar de oude Tokyo Tower heeft wel veel meer charme en lijkt op de Eiffel Tower!

Geef een reactie