Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Bezienswaardigheden Tokyo » Top 10 bezienswaardigheden Tokyo

Top 10 bezienswaardigheden Tokyo

Bezienswaardigheden Tokyo
Bezienswaardigheden Tokyo / Shibuya

Wij hebben een top 10 met de leukste bezienswaardigheden van Tokyo samengesteld voor 2024. Deze hot spots zijn een absolute aanrader als je naar Tokyo afreist voor een vakantie, citytrip of als startpunt voor een rondreis. Alle bezienswaardigheden zijn samengesteld op basis van eigen ervaringen en reviews van medereizigers.

Via de links hieronder spring je gemakkelijk naar de must-see toppers;

 1. Keizerlijk paleis
 2. Senso-ji Tempel
 3. Sumida rivier
 4. Edo-Tokyo museum
 5. Ueno Park
 6. Tokyo’s Nationale Museum
 7. Koishikawa Korakuen tuin
 8. Meiji Shrine
 9. Yanaka begraafplaats
 10. Odaiba eiland
 11. Extra bezienswaardigheden

1. Imperial Palace Grounds

Imperial palace Tokyo

Op nummer één van de top 10 bezienswaardigheden staat het Imperial Palace en de grond eromheen. Dit stukje oudheid van Japan past eigenlijk helemaal niet meer in het moderne Tokyo. Toch is het één van de mooiste plekjes van Tokyo aangezien je even terug in de tijd kan gaan. Je vindt hier het prachtige Japanse park rond het Imperialistische paleis, oude stenen muren van het fort, oude boogbruggen, uitkijktorens en natuurlijk de Japanse tuinen.

Een stukje geschiedenis van Japan gecombineerd met een oase van rust om je zen level weer op peil te brengen vindt je hier zeker. Lees hier meer over het keizerlijke paleis van Tokyo.

2. Senso-ji Tempel

Senso Ji tempel

De Senso-ji tempel is één van de meest bezochte in Japan en Tokyo. Het gebied rond de tempel heeft meerdere bezienswaardigheden die je gratis kan bezichtigen zoals de prachtige Donder Poort en de commerciële gang van Nakamise. Een echte must see als je van oude tempels en architectuur houdt. Vind hier meer informatie over de Senso-Ji tempel.

3. Sumida rivier

Sumida rivier

Een boottocht over de prachtige Sumida rivier brengt je op plekken die soms vergeten worden in Tokyo. Je reist af onder verschillende beroemde bruggen en ziet hoe de stad zich heeft ontwikkelt tot een gigantische moderne metropool.

4. Edo-Tokyo museum

Edo-Tokyo museum

Dit prachtige museum bezit werkelijk alles van de verschillende tijdsperiodes beginnend bij het tijdperk Edo tot aan de Olympische spelen van Tokyo. Je vindt hier geschiedenis, kunst en architectuur in een gigantisch modern museum. Lees meer over het Edo-Tokyo museum.

5. Ueno Park

Ueno park

Ueno Park is niet zomaar een park maar een stukje Japanse cultuurgeschiedenis. Ueno park bezit oude tempels, mausoleums, musea, een leuke dierentuin en meer dan 1000 Cherry bloesem bomen. Dit is de Perfecte plek om in de zomer, herfst of lente te picknicken en aan de drukte van Tokyo te ontsnappen. Tevens is Ueno park het oudste publieke park van Tokyo. De wijk Ueno heeft nog veel meer te bieden trouwens.

6. Tokyo’s Nationale Museum

Tokyo nationaal museum

In het nationale museum van Tokyo vind je de grootste collectie van Japanse kunst, archeologische voorwerpen en veroverde kunst uit landen als China, Korea en andere Aziatische buren. Voor de kunstschatten moet je hier zijn!

7. Koishikawa Korakuen tuin

Koishikawa Korakuen Japanse tuin

De Koishikawa Korakuen tuin is de oudste van Tokyo en heeft een prachtige vijver in de vorm van een hart. De houten en stenen bruggen met rotsige eilandjes in het water maken het een ware oase van rust. Bezoek ook de lotus vijver want deze is prachtig! De tuin staat ook in de top Japanse tuinen.

8. Meiji Shrine

Meiji shrine

De Meiji Shrine is een poortboog waar je onderdoor kan lopen om in een prachtig bos te belanden. In dit bos vind je Shinto’s architectuur van Shrine bouwen overal terug. De tuin is daarnaast ook zeer mooi. Lees hier mee rover de Meiji shrine in Tokyo.

9. Yanaka begraafplaats

Yanaka begraafplaats

Yanaka Cemetery is een plek waar de geesten van het oude Edo rondzwerven tussen de oude Cherry bloesem bomen en tombes. Je vindt hier begraafplaatsen van schrijvers, bekende samoerai, shoguns en acteurs. De Japanners verzorgen de graven met groot respect voor hun voorouders, leeft dit zelf ook na als je Yanaka bezoekt.

10. Odaiba eiland

Odaiba eiland

Odaiba eiland is een high tech eiland dat geheel gemaakt is door de Japanners. Op het eiland kan je prachtige gebouwen, moderne musea, grote fashion/shopping malls en een man-made strand vinden. Zeker een bezoekje waard! We sluiten deze top 10 bezienswaardigheden van Tokyo hiermee af. Toch zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Tokyo.

Wij hebben een aantal andere hot spots in Tokyo ook beschreven die net niet de top 10 hebben gehaald. Daarnaast hebben wij ook de top bezienswaardigheden van Japan beschreven, enkele bevinden zich ook in Tokyo.

Veel van bovenstaande bezienswaardigheden komen terug in een leuk impressie filmpje dat we hebben gemaakt van Tokyo. Bekijk hem hieronder.

Ook leuke bezienswaardigheden

De volgende bezienswaardigheden hebben de top 10 net niet gehaald maar zijn wel erg leuk om te bezoeken!

Enkele bezienswaardigheden net buiten Tokyo zijn Nikko, Kamakura en Hakone.

Je kan ook gemakkelijk via GetYourGuide een dagtrips en rondleidingen boeken vanuit huis voor je reis door Japan/Tokyo. Hieronder enkele populaire aanraders.

Check ook de top bezienswaardigheden in deze steden

4 reacties op “Top 10 bezienswaardigheden Tokyo”

 1. in april ga ik voor zaken naar Tokyo, ik heb 3 dagen vrij, heeft iemand suggesties wat het leukste en interessantste is om te bezoeken?
  Martin

 2. Ik denk dat je ook best de verschillende wijken van Tokyo in deze lijst mag melden. Akihabara, Shibuya en Shinjuku zijn alle drie geweldig en hebben een hoop bezienswaardigheden naast degene die jullie vermelden. Ik denk dat bijvoorbeeld verschillende parken er ook wel op kunnen! Misschien de winkelstraten van Ginza ook wel. Jullie laten wel een prachtige top 10 al zien :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening