Tsukiji vismarkt

Tsukiji Vismarkt Tokyo
Onofficiële claims zeggen dat de Tsukiji Fish Market de grootste ter wereld is, wereldberoemd is hij zeker weten. De oude vismarkt is gigantisch en bestaat al meerdere eeuwen. Het ruikt er naar vis, vis en vis maar is een ervaring die je niet snel zal vergeten. De Tsukiji Fish Market kan je het beste vroeg in de ochtend bezoeken wanneer alle handelaren hun vis verkopen.

De Tsukiji vismarkt gaat per november 2016 verhuizen naar het kunstmatige eiland Toyosu nabij het bekende Odaiba.

Tonijn voor sushi op de Tsukiji vismarkt

Tonijn veiling op de Tsukiji vismarkt
De Tsukiji market ook wel Tsukiji shijō in het Japans is de grootste in Japan en misschien wel de hele wereld. De vismarkt gaat al zeer vroeg op en rond vier uur in de ochtend kan je de eerste vis al kopen. Dit komt natuurlijk doordat de immens grote stad Tokyo gigantisch veel vis nodig heeft voor alle sushi. Daarom zal je restauranteigenaren en handelaren zien vechten voor het goedkoopste stukje vis. Het hoogtepunt van de vismarkt is de tonijn veiling die rond 05:20 begint. Omdat Tonijn een dure en veel gevraagde sushi vis in Japan is gaan er gigantische prijzen in om. Het is fantastisch om handelaren te zien strijden voor het mooiste en grootste stuk tonijn. De Tsukiji vis markt verkoopt ongeveer 2500 ton vis per dag. Dit is een gigantische hoeveelheid vis die de gehele dag door wordt aangeleverd door vissers. Om dit getal meer te bevatten, de vismarkt verhandeld ongeveer 400 verschillende soorten vis, zeewier, schelpdieren, kaviaar en andere zeevruchten. Dit is allemaal goed voor een omzet van ongeveer 5 miljard euro en 65.000 banen per jaar.

Tsukiji vismarkt bezoekuren

De tonijn veiling van 05:20 is overduidelijk het hoogtepunt van de vismarkt. Dit is erg vroeg maar als je de echte Japanse vissers en handelaars cultuur wilt proeven dan zul je eraan moeten geloven. Rond 07:00 zijn bijna alle veilingen afgelopen en word de markt vooral bezocht door toeristen en burgers van Tokyo die hun verse vis gaan halen. Je kan er ook heerlijk lunchen alleen zul je na een bezoek wel even genoeg hebben van de vislucht. De markt is uiteraard gratis en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan het beste vanuit Ginza of Tsukiji naar de vismarkt toe lopen of reizen. Hij ligt namelijk tussen de Sumida rivier en het Ginza winkelgebied.

Regels voor het betreden van de vis markt

Omdat de Tsukiji vismarkt eigenlijk geen toeristische attractie is maar gewoon een visafslag waar veel bedrijven en mensen hun dagelijkse kost winnen. Heeft de vismarkt zo zijn regels die nageleefd moeten worden. Eigenlijk zijn ze allemaal vanzelfsprekend, maar hieronder hebben wij ze nog even een keer op een rij gezet;
⛔️ Betreed geen restricted area’s zonder begeleiding van personeel
⛔️ Loop de vishandelaren niet in de weg
⛔️ Breng geen grote tassen of andere items mee naar de markt
⛔️ Loop niet op sandalen of hakken door de vishandel want dit is gevaarlijk
⛔️ Breng geen huisdieren of zeer kleine kinderen mee (een geslachte vis kan voor een kind moeilijk te verwerken zijn)
⛔️ Je mag niet roken in de vishallen
⛔️ Raak niks aan en volg de bordjes “Visitor Passage”

Tsukiji vismarkt
4.82 (96.36%) 11 votes

2 COMMENTS
 • bartb@hotmail.com'
  Bart Gerards
  Beantwoorden

  Weten jullie al het exacte adres waar de vismarkt heen gaat verhuizen? Ik wil hem graag bezoeken in de december net als hij is verhuisd naar zijn nieuwe locatie!

  1. Tokyo.nl
   Beantwoorden

   De Tsukiji vismarkt gaat verhuizen naar het artificially made Island Toyosu. Niet heel ver van de huidige locatie. Zodra we het exacte adres weten zullen we dit vermelden.

Geef een reactie