Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Bezienswaardigheden Tokyo » Het magische Yoyogi Park

Het magische Yoyogi Park

Yoyogi park Meiji torri
Yoyogi park Meiji torri

Tokyo kent veel parken, stuk voor stuk met een eigen atmosfeer en een bepaald soort bezoeker. Zo komen er in Shinjuku Gyoen voornamelijk families met kinderen, omdat het hier rustig is en mensen geen alcohol mogen drinken. Mensen die willen ontsnappen aan de hectiek van de Japanse hoofdstad gaan naar Koishikawa Korakuen, waar zij in een oase van rust belanden. Maar het gigantische Yoyogi Park in Tokyo lijkt een plek te zijn waar iedereen aan zijn trekken komt.

Groene oase én een hoog entertainmentgehalte in Yoyogi

Yoyogi Park in Tokyo
Yoyogi Park / Meiji shrine – Tokyo

Yoyogi Park wordt door een wandelpad in twee delen verdeeld. Het natuurrijke gebied beslaat het grootste deel van het park. Hier komen voornamelijk mensen om op de uitgestrekte grasvelden of onder de bomen te picknicken en te barbecueën op een zonnige zondagmiddag. Daarnaast heb je de beroemde Meiji shrine met tempels die ruim 1/3 van het park beslaat. Beide zijn publiekelijk toegankelijk en zijn goed te bereiken via de bekende wijk Harajuku wat onderdeel is van Shibuya.

Het park is bij de Japanners erg populair om te hardlopen, fietsen of skaten. Het is daarom ook mogelijk om zelf een fiets of tandem te huren om het park te verkennen. Vinden wij Nederlanders natuurlijk helemaal het einde.

Yoyogi stadspark in Tokyo
Yoyogi stadspark tijdens de lente in Tokyo

Maar Yoyogi Park staat in Japan met name bekend om het hoge entertainmentgehalte. In dit deel van het park is alles mogelijk, met name in het weekend. Van slapende zakenmannen op ligbedjes tot enthousiaste buikdansers die hier optreden. Japanners die een wandeling maken met hun hond tot verliefde stelletjes die een zonnige namiddag in het gras doorbrengen en genieten van alles om hen heen. Maar niet alles is rust en zen want de breakdancers en hun hiphopmuziek die uit een radio knalt tot acteurs die hier hun repertoire oefenen maken soms flink een indruk op mens en dier.

Ow en hadden we de modeshows waarbij het park als catwalk dient tot cosplayers die gekleed zijn in de meest uitbundige – vaak zelfgemaakte – kostuums al genoemd? Je hoeft niet lang te zoeken om de Japanse Elvis fans te vinden die met een zwart, leren jasje en veel gel in hun haren op de grootste hits staan te dansen. Dit komt door de nabijgelegen cosplay wijk Harajuku. De optredens hebben geen vaste tijden, waardoor je iedere keer weer wordt verrast wat er gebeurt in dit park.

Begin van de lente in Yoyogi
Begin van de lente in Yoyogi

Bovendien worden er regelmatig evenementen gehouden in Yoyogi, zoals vlooienmarkten of food festivals. Ook internationale feestdagen zoals het Ierse St. Patrick’s Day, het internationale Earth Day en het Thaise Songkran Festival staan vaak op de agenda. Zorg ervoor dat de batterij van je camera is opgeladen, want de fotograaf in je zal zich hier hoe dan ook uren vermaken.

Geen dag is hetzelfde in het Yoyogi Park en dat maakt het een van de leukste plekken om te bezoeken als je in Tokyo bent.

Algemene informatie over het Yoyogi stadspark

Yoyogi Park is een openbaar stadspark, waardoor je geen toegangsprijs hoeft te betalen. Met name in de weekenden is er veel te beleven aan entertainment in Yoyogi Park. Je kan het ook perfect combineren met Harajuku en een deel van Shibuya.

Hoe groot is het Yoyogi park?

Het Yoyogi park is met 54 hectaren één van de grootste parken van Tokyo. Het Shinjuku Gyoen park is net is groter met 58 hectaren.

Wanner is het Yoyogi park aangelegd?

Het Yoyogi park is nog niet zo heel erg oud en is aangelegd in 1967.

Is het Yoyogi park gratis te bezoeken?

Jazeker, het Yoyogi park is gratis voor iedereen. Het betreden van enkele delen van de Meiji shrine is echter niet allemaal gratis.

Hoe kom je in Yoyogi Park?

Yoyogi Park ligt in Harajuku, tussen de noordelijke wijk Shinjuku en de zuidelijke wijk Shibuya. Maar ook minder bekende wijken zoals Tomigaya en Omotesando omringen het. Het is een van de grootste parken in Tokyo en heeft daarom verschillende entrees.

Het park is het gemakkelijkst te bereiken met de metro. Yoyogi-koen is de dichtstbijzijnde halte, maar je kunt ook uitstappen bij de haltes Yoyogi-Hachiman, Sangubashi en Harajuku.

Andere mooie parken in Tokyo

Naast het bekende Yoyogi park kunnen wij de volgende parken/Japanse tuinen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening