Akihabara voor je gadgets en manga

De wijk Akihabara in Tokyo
De wijk Akihabara staat bekend om zijn gigantische diversiteit en assortiment in elektronica winkels. Dit is dus de place to be voor elke gadgethunter en techfreak in de wereld. Je zult er niet alleen elektronica vinden want Akihabara staat ook bekend om zijn comic shops. Deze comic shops verkopen natuurlijk de Japanse manga, anime en hentai strips en films. Je zult daarom op veel neonreclame niet alleen gadgets zien maar ook prachtige anime tekeningen.

Gadget hunting in Akihabara

De leukste plek om te beginnen in Akihabara met de zoektocht voor de nieuwste gadgets is de hoofdstraat Chuo Dori. Je vindt hier namelijk het gigantische Yodobashi elektronica warenhuis waar alles dat met technologie te maken heeft te koop is. Van robots die de afwas doen tot de nieuwste telefoons die je in Nederland nog nooit gezien hebt. Naast het grote warenhuis zitten er nog honderden kleinere shops in Akihabara die verschillende gadgets en elektronica aanbieden. Sommige zijn geheel gespecialiseerd in één component van een computer bijvoorbeeld. Voor je camera, computer, tv, mobiele telefoon, tweedehands huishoudapparaten en alles wat verder op stroom werkt ben je in Akihabara op de juiste plek.

In de laatste jaren is er een gigantische renovatie aan de gang in Akihabara waarbij het oude station Akihabara groter en gemoderniseerd wordt. Dit is namelijk belangrijk omdat de huidige capaciteit de hoeveelheid toeristen die voor de Olympische Spelen langskomen waarschijnlijk niet aankan. Daarnaast komen er veel nieuwe gebouwen voor winkelcentra vrij. Het Akihabara Crossfield is een groot zakencomplex dat de wijk probeert te promoten tot het centrum van elektronica en technology in de wereld. De renovatie komt de wijk sowieso ten goede.

De Otaku (andere benaming voor het woord geek, met name gebruikt voor personen die obsessief bezig zijn met anime en manga) voelt zich zeker thuis in de wijk Akihabara.

Manga & anime in Akihabara

Naast de overweldigende hoeveelheid elektronica winkels vind je in Akihabara ook gigantisch veel manga winkels. De wijk staat tegenwoordig in heel Tokyo bekend als manga heaven. Je kan er alles vinden van de aparte manga, anime en hentai stijl zoals videogames, figuurtjes, kaarten, collectables, posters, films etc. Deze hoeveelheid aan manga winkels trekt natuurlijk ook een hoop fans aan. Om de fans een een ultieme manga experience te geven zijn er in de loop van de jaren tientallen manga cafes of manga kissa ontstaan. In deze cafes vind je bediende, barista’s, obers en andere werknemers die zich volledig in manga/anime stijl kleden. Het lijkt net alsof de werknemers uit de wijk Harajuku zijn gekomen om hier te werken.

Leukste winkels in Akihabara

Voor elektronica en gadgets kan je het beste gaan naar Sofmap, Laox, Yamada Denki, Akky en natuurlijk het Yodobashi warenhuis. Ben je meer op zoek naar de anime en manga winkels dan kan je terecht in het Tokyo Anime Center, Don Qujjote, Radio Kaiken, Super Potato, Gamers en de grootste anime winkel ter wereld Mandarake. De winkel van Mandarake is geheel zwart met weinig reclame op de buitenkant, dit zorgt voor een erg apart gezicht in het neon overgoten Tokyo. Vergeet natuurlijk niet een drankje te nemen in één van de Maid cafes (anime cafes) of bij het Gundam Cafe.

Akihabara voor je gadgets en manga
4.75 (95%) 8 votes