Exclusief winkelen in Ginza

De wijk Ginza in Tokyo
De wijk Ginza is veruit het belangrijkste centrum voor dure restaurants, winkels, nachtclubs, cafes en luxe hotels in Tokyo. Het is niet zo gek dat de elite van Japan zich hier vooral rond waant. Je zult daarom veel dure auto’s zien langsrijden en zo nu en dan een Japanse of buitenlandse bekendheid. Een leuk feitje over Ginza; per vierkante meter betaal je minimaal 10 miljoen Japanse yen, dit is ongeveer 73.000 euro per vierkante meter! Dit absurde bedrag moet natuurlijk worden terugverdiend met torenhoge prijzen in de meest exclusieve nachtclubs, restaurants en winkels.

Wat is er in Ginza te vinden

In Ginza vind je elk gerenommeerde merk van de wereld, denk daarbij aan Louis Vuitton, Gucci, Fendi, Ralph Lauren, Tommy etc. De grootste spelers op de modemarkt hebben gigantische panden geheel in hun eigen stijl. Ginza staat daarom ook bekend als een soort mode walhalla voor dure merkkleding en cosmetica. Het gebouw dat centraal staat voor exclusiviteit en design in Tokyo is het Ginza Wako gebouw. Dit gebouw is niet alleen in symbool voor de wijk maar domineert het Chome kruispunt en de hoofdstraat Harum Dori. Binnen vind je dure juwelen, sierraden, horloges en andere luxe items.

In 1923 werd de wijk Ginza geheel opnieuw opgetrokken en benoemd tot shopping district van Tokyo nadat het bijna volledig was verwoest door de Grote Kanto aardbeving.Leukste plekjes in Ginza

Voor de leukste plekjes in Ginza start je sowieso bij het Ginza Wako gebouw, dit is namelijk een prachtig oud gebouw dat centraal ligt en er architectonisch mooi uitziet. Vanuit daar kan je bijvoorbeeld naar het Sony Building lopen waar het Japanse merk al zijn laatste elektronica presenteert. Nog niet genoeg winkels gezien? Ga dan naar Mitsukoshi of Matsuya, beide zijn grote warenhuizen van meerdere winkelverdiepingen hoog die de meest exclusieve items aanbieden. Even genoeg van het winkelen? Schiet dan het politie museum in, het is gratis en rustig! Kom daar even tot rust en ga daarna lekker wat eten bij het Yarakucho Gado-shita dining district. Deze eetgelegenheden liggen op een unieke locatie namelijk onder het Yarakucho trein/metrostation. Daarnaast zijn de restaurantjes goed betaalbaar in vergelijking met de rest van Ginza. Want wil je bijvoorbeeld een kopje koffie in Ginza drinken? Dan kost dat je gemiddeld 8 euro!

Waar kan je het beste slapen in Ginza?

Ginza is een luxe wijk waar veel dure hotels te vinden zijn. Wij hebben de beste twee hieronder kort beschreven. Een budget hotel ga je helaas niet vinden in deze dure wijk.

Millenium Mitsui Garden Hotel Tokyo

Millennium Mitsui Garden Hotel TokyoHet Millenium Mitsui Garden Hotel is pas geopend in december 2014 waardoor het een splinternieuwe aanwinst is voor de wijk Ginza. Het ligt op een steenworp afstand van alle luxe shopping malls en de entertainment area. Het is geen goedkoop hotel maar wel het beste in de wijk Ginza.

Dit hotel is het goedkoopste boeken via;logo booking.com


Mitsui Garden Hotel Ginza Premier

Mitsui Garden Hotel Ginza PremierDe tweede keus voor een prachtig hotel in de wijk Ginza is het Mitsui Garden Hotel Ginza Premier. Dit hotel is eigenlijk al jaren de standaard in de wijk maar sinds de renovatie van 2013 staat hij weer eenzaam aan de top samen met het Millenium. De bovenste verdiepingen geven een prachtig uitzicht over de stad en Tokyo Bay. Daarnaast ligt het hotel natuurlijk centraal en is het gemakkelijk te bereiken per metro.

Dit hotel is het goedkoopste te boeken via;logo booking.com


Hoe bereik je Ginza?

Het snelste kom je in Ginza door uit te stappen bij Ginza station die te bereiken is met de Hibiya, Marunouchi en Ginza metro lijnen. Daarnaast kan je ook prima uitstappen bij het Yarukucho station als je met de JR Yamanote of Keihin-Tohoku metrolijn komt. Het mooie van de wijk Ginza is dat het gigantisch centraal ligt en je van hieruit ook bijvoorbeeld naar de keizerlijke paleistuinen kan reizen of bijvoorbeeld naar de Tsukiji vismarkt lopen.

Exclusief winkelen in Ginza
4.8 (96%) 5 votes