Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » De lente in Tokyo

De lente in Tokyo

De lente in Tokyo is prachtig! Elk jaar staat het land rond februari, maart, april en mei weer vol met de prachtige kersenbloesem (sakura) die het begin van de lente aanduidt. Dit jaar Was Laura van Slochteren-Timmerman in Japan om het prachtige sakura fenomeen mee te maken en de lente te vieren. Ze heeft daarbij een set fenomenale foto’s gemaakt die je op deze pagina terugziet. Geniet, want je kan de bloesem door de foto’s heen bijna ruiken!

Shinjuku Gyoen National Park

Rond eind maart en begin april loopt elk jaar de bloesem uit in Tokyo. Hier in het wereldberoemde Shinjuku Gyoen National Park worden jaarlijks miljoenen foto’s genomen tijdens de lente. Niet gek want de zachtroze bloesem kleurt prachtig op tegen de groen/grijze achtergrond.

Shinjuku Gyoen National Park

Het Shinjuku Gyoen National Park is veruit het grootste natuurpark in Tokyo en is gemakkelijk te bereiken via het Shinjuku station dat aangesloten is op meerdere JR lijnen. Het park is voor Japanners een toevluchtsoord om even te ontsnappen aan de drukte van Tokyo. In de zomer kan je ook heerlijk verkoeling zoeken onder de grote bomen.

Shinjuku Gyoen National Park

Rond de Edo-periode (1603-1867) was het Shinjuku Gyoen National Park in het bezit van een krijgsheer die verantwoording aflegde aan de keizer. Na deze periode werd het een botanische tuin en kwam het in 1903 in het bezit van de keizerlijke familie die het gebruikte om gasten te ontvangen en voor hun eigen plezier.

Shinjuku Gyoen National Park

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gigantische Shinjuku Gyoen stadspark bijna compleet verwoest, maar dankzij de Japanse discipline en passie voor de prachtige bloesem en natuur werd het park al snel herbouwd en in 1949 voor het eerst open gesteld voor het publiek. Het park bestaat sindsdien uit drie verschillende tuinen namelijke de traditionele Japanse Landschap tuin, een Franse tuin en Engelse landschap tuin. Er is tevens een prachtige kas met vele tropische en subtropische planten.

Chidorigafuchi park

Het Chidorigafuchi park ligt nabij het beroemde Keizerlijke Paleis en staat ook bekend in Japan als één van de bloesemspots in Tokyo. De vijver is populair onder Japanse toeristen die graag met een bootje onder de bloeiende bomen heen varen.

Shinobazu pond

De Shinobazu pond ligt in het beroemde Ueno Park en is niet alleen tijdens de lente een populaire plek voor Japanners. Je vindt hier namelijk meerdere musea zoals het Tokyo National Museum, National Museum of Nature and Science, National Museum of Western Art, Tokyo Metropolitan Art Museum en het Ueno Royal Museum. Daarnaast bevinden er zich meerdere tempels, shrines en de Sogakudo Concert Hall.

De lente

De lente brengt een hoop vreugde met zich mee en de Japanners leven helemaal op tijdens deze periode. Je ziet daarom overal stelletjes die elkaar ten huwelijk vragen of samen het trouwbootje instappen. Ook heb je verschillende festivals die volledig aan de sakura zijn gewijd. Heb jij toevallig ook prachtige foto’s van Japan of de kersenbloesem? Dan willen wij die heel graag delen met de rest van Nederland! Benader ons via Facebook of onze contact pagina.

6 reacties op “De lente in Tokyo”

  1. Prachtige foto’s! Hoop zelf ook eens Japan te bezoeken in de lente of herfst. Vorig jaar heb ik de bloesemperiode net gemist…

    1. Laura van Slochteren

      Dank je wel Miranda W… het is echt jammer dat je de bloesemperiode gemist hebt.. is echt een aanrader hoor.. maar vind de herfst periode ook prachtig hoor.. die heb ik ook mee mogen maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening