Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Aomori (青森市)

Aomori (青森市)

Aomori kustlijn
Aomori kustlijn

In het noordelijke puntje van het eiland Honshu, ver weg van de drukke straten van Tokyo en de historische paden van Kyoto, ligt de stad Aomori, een verborgen parel wachtend om ontdekt te worden. Aomori is een plek van wonder en mysterie, waar de echo van oude legendes door de wouden waart en de zeeën vol verhalen zijn. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de moderne wereld en kunt opgaan in de rijke tapestrie van cultuur, geschiedenis, en natuurlijke schoonheid van Japan. Het is tevens de toegangspoort tot het ongerepte Hokkaido.

Snel naar;

Waarom reizen naar Aomori?

Aomori, vaak overschaduwd door grotere steden zoals Tokyo, Osaka en Kyoto, is een stad die het echte, ongefilterde Japan biedt. Het is een stad met een rijke maritieme geschiedenis, bekend om zijn frisse lucht, heldere wateren en overvloed aan verse zeevruchten. De lokale bevolking, bekend om hun warmte en gastvrijheid, geeft de stad een charme die moeilijk te weerstaan is en totaal anders voelt dan zuidelijker gelegen steden op het eiland Honshu.

Aomori, met zijn heldere wateren en rijke landschappen, spreekt tot de ziel van Japan.

Hayao Miyazaki, beroemde Japanse filmmaker en co-oprichter van Studio Ghibli

De leukste bezienswaardigheden in Aomori

De stad Aomori slaan de meeste reizigers over of gebruiken ze als toegangspoort tot het noordelijke eiland Hokkaido. Maar de afgelopen jaren is Aomori samen met de gehele provincie Tohoku aan zijn imago aan het werken en proberen ze meer toeristen aan te trekken. Ze hebben namelijk wel degelijk enkele leuke bezienswaardigheden te bieden. Hieronder onze top 5 Aomori mocht je in de buurt zijn.

1. Hirosaki Kasteel

Hirosaki castle Aomori
Hirosaki castle Aomori

Gelegen in Hirosaki Park, is dit kasteel een beroemde historische plek in Aomori. Het is vooral bekend om de prachtige kersenbloesems in de lente, wanneer duizenden mensen het park bezoeken om de bloemen in volle bloei te zien. Het kasteel heeft ook een boeiend museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de samurai die er ooit woonden.

Het prachtige Hirosaki kasteel staat trouwens op plek 8 in onze top 10 kastelen van Japan.

2. Aomori Museum of Art

Dit lokale kunstmuseum, geopend in 2006, herbergt een indrukwekkende collectie van zowel lokale als internationale kunst. Het gebouw zelf is een architecturaal meesterwerk en de ruimtelijke opzet van het museum biedt een unieke en verrijkende kunstervaring. Het museum heeft werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Marc Chagall en is ook thuisbasis van werken van de lokale kunstenaar Shiko Munakata. Bestel hier de tickets alvast online.

3. Shimokita Peninsula

Shimokita schiereiland
Shimokita schiereiland

Dit schiereiland is beroemd om zijn ongerepte natuur en dramatische kliffen die uitkijken over de oceaan. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt tal van outdoor-activiteiten zoals wandelen, kamperen en vogels kijken. Het gebied is ook beroemd om zijn warmwaterbronnen, waar bezoekers kunnen ontspannen terwijl ze genieten van het prachtige landschap. Veel vergelijken dit landschap met dat van Hokkaido.

4. Hakkoda Mountains

Aomori Hakkoda mountains
Aomori Hakkoda mountains

Deze bergketen biedt spectaculaire natuurlijke schoonheid en is een populaire bestemming voor zowel wandelaars als skiërs. In de zomer kun je genieten van de groene landschappen en in de winter veranderen de bergen in een winterwonderland, ideaal voor skiën en snowboarden. De Ropeway biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving, wat vooral mooi is tijdens de herfst als de bladeren van kleur veranderen.

5. Nebuta Warasse Museum

Dit museum viert het beroemde Nebuta Matsuri festival, een van de grootste en meest kleurrijke festivals in Japan. Bezoekers kunnen hier de prachtige, handgemaakte lantaarns bekijken die worden gebruikt tijdens het festival, en meer leren over de geschiedenis en de tradities van dit unieke evenement. Het museum biedt ook workshops aan waar je je eigen kleine Nebuta-lantaarn kunt maken. Het unieke rode gebouw alleen al is een architectonisch hoogstandje om te bezichtigen. Lees meer op de website https://www.nebuta.jp/warasse/.

De beste slaapplekken in Aomori

Om de bovenstaande bezienswaardigheden gemakkelijk te kunnen bezoeken kunnen wij je aanraden om in het centrum van Aomori te overnachten. Wij kunnen de volgende hotels aanraden gezien de locatie en service hier erg goed zijn. Als eerste het Dormy Inn Aomori Natural Hot Spring, een prachtig hotel met hotspring wat een verblijf natuurlijk erg aangenaam maakt. Een andere goede keuze is het Richmond Hotel Aomori.

Stukje geschiedenis over Aomori

Aomori’s geschiedenis is doordrenkt van verhalen van zeevaarders en boeren. Het is een stad die heeft overleefd door de eeuwen heen, ondanks vele tegenslagen zoals strenge winters en isolatie. De stad heeft zijn agrarische en maritieme wortels omarmd en deze geïntegreerd in zijn moderne leven, en is daarmee een levendig symbool van de rijke geschiedenis van Japan.

Drie feitjes over Aomori

  1. Aomori is beroemd om zijn appelteelt en staat bekend als de grootste producent van appels in Japan.
  2. De naam “Aomori” betekent letterlijk “blauw bos” in het Japans.

Een mythe over Aomori

Een lokale legende vertelt over een mysterieus blauw beest dat in de bossen van Aomori woont, de ‘Aomori Ao’ genaamd. Het zou het vermogen hebben om zichzelf onzichtbaar te maken, en het verschijnen ervan zou voorspellen dat er goede tijden aan komen. Het verhaal van een unieke kami.

Reizigers stelde deze vragen over Aomori eerder

Hoe is het weer in Aomori?

Aomori ervaart alle vier de seizoenen, met koude winters en milde zomers. Voor meer informatie over het klimaat of de beste reistijd lees dan verder op onze andere pagina’s.

Wat is het lokale eten dat ik moet proberen?

Zeker proberen zijn de lokale zeevruchten, zoals sint-jakobsschelpen en de Aomori-appel. Maar ook de zoute soba ramen zijn een genot voor de smaakpupillen.

Is het makkelijk om in Aomori rond te reizen?

Ja, er zijn uitgebreide trein- en busnetwerken, en het is ook een heel fietsvriendelijke stad. Je kan een shinkansen pakken vanaf Tokyo rechtstreeks naar Aomori. Tevens één van de mooiste treinreizen in Japan kan je hier maken.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening