Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Auto huren in Japan?

Auto huren in Japan?

Auto huren in Japan
Auto huren in Japan

Een auto huren tijdens de rondreis door Japan? Dat is totaal geen gek idee! De infrastructuur van Japan is zeer goed onderhouden en doet eigenlijk niet onder voor onze eigen in Nederland of België. Er liggen wegen naar alle grote steden en uithoeken van het land, zo kan je helemaal vanaf Hokkaido naar Kyushu rijden.

Het voordeel van een eigen auto huren spreekt natuurlijk voor zich. Je bent vrij om te gaan en te staan waarheen je heen wilt gaan. Hierdoor is het mogelijk om ook echt off the beaten track te gaan en je te mengen tussen het dagelijkse leven van de Japanners. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met vertrektijden or reserveringen zoals bij het reizen met de Shinkansen hoewel een Japan rail pass wel goedkoper is.

> Huur een auto in Japan

Wij werken samen met Sunnycars.nl, een betrouwbare en goedkope vergelijker van huurauto’s in Japan.

Voordelen autohuur Japan

Auto huren in Tokyo
Auto huren in Tokyo

Wij huren op elke reis door Japan ook vaak een auto en doen dit via Sunnycars.nl. Via deze partij is het mogelijk om op honderden locaties in Japan een auto te lenen en aanbieders te vergelijken. Hiermee kun je starten op punt A en reizen naar punt B om daar de auto achter te laten. Daarnaast zijn er verhuur locaties op elke grote luchthaven in het land en is het mogelijk om bijvoorbeeld Engelse GPS te krijgen. Ze bieden autohuur aan in elk segment, zakelijk en privé.

Enkele voorbeelden van huurbare personenauto’s zijn; Ford Focus, Fiat 500, Fiat Panda, Toyota RAV4, Jeep Grand Cherokee, Ford Escape, Toyota Corolla, Audi A3 of een Ford Mondeo. Maar ze bieden ook busjes aan zoals een Opel Zafira, Ford Galaxy of Volkswagen Touran. Hiermee is het mogelijk om tot 7 mensen te vervoeren, erg handig voor een familiereis bijvoorbeeld! Voor in de zomer kunnen wij ook de verscheidende cabrioletten aanraden aangezien het weer in Japan er goed is rond deze periode.

Enkele handige locaties waar car rental in Japan mogelijk is via Sunnycars.nl;

> Luchthaven Tokyo Hanenda autohuur
> Luchthaven Tokyo Narita autohuur
> Luchthaven Itami Osaka autohuur
> Luchthaven Kansai Osaka autohuur

Hoe verschillen de verkeersregels met Nederland en België?

De verkeersregels en gebruiken in Japan, Nederland en België hebben zowel overeenkomsten als verschillen. Hieronder volgende de belangrijkste verschillen met onze lage landen.

 1. Rijrichting:
  • In Japan rijdt men aan de linkerkant van de weg, en het stuur van de auto zit aan de rechterkant net als in Engeland en Zuid-Afrika bijvoorbeeld.
 2. Verkeerslichten:
  • Groen wordt vaak aangeduid als “blauw” in Japan, hoewel het licht zelf groen is. In sommige gevallen knippert het groene licht voordat het naar rood verandert, als een waarschuwing dat het binnenkort zal veranderen.
 3. Fietsen:
  • Fietsers rijden meestal op het trottoir in Japan, vooral in stedelijke gebieden. Ze delen het trottoir vaak met voetgangers en wijken bijna nooit uit naar de weg. Dat maakt het autorijden wel wat makkelijker.
 4. Snelheidslimieten:
  • De standaard snelheidslimiet in stedelijke gebieden is 40 km/u en op snelwegen meestal 100 km/u in Japan, let vooral op de borden gezien dit kan variëren.
 5. Alcohol:
  • De limiet voor alcohol in het bloed is zeer laag in Japan namelijk maar 0,03%. Japan heeft zeer strikte regels met betrekking tot rijden onder invloed en de boetes en straffen zijn zwaar. In Nederland is het algemene limiet voor bestuurders 0,05%. Voor nieuwe bestuurders (minder dan 5 jaar ervaring) is de limiet echter 0,02%.

Reizigers vroegen zich dit eerder af over de autohuur in japan;

Karten in Tokyo
Karten in Tokyo
❌ Is mijn rijbewijs geldig in Japan?

Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Japan. Het IRB model 1949 is vereist. Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en moet persoonlijk afgehaald worden. Neem het Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het IRB is slechts 1 jaar geldig.

✅ Zijn er eisen aan het huren van een auto in Japan?

Verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden om verassingen te voorkomen.

🚘 Waar moet ik mijn huurauto inleveren?

De voordelen van het huren van een auto via ons is dat deze op meerdere plekken in Japan kan worden opgehaald en ingeleverd. Start je bijvoorbeeld een rondreis in Tokyo en vlieg je terug vanuit Osaka dan is het mogelijk om de auto mee te nemen vanuit de hoofdstad en achter te laten in Osaka.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening