Auto huren Japan

Auto huren in Japan?

Een auto huren tijdens de rondreis door Japan? Dat is totaal geen gek idee! De infrastructuur van Japan is zeer goed onderhouden en doet eigenlijk niet onder voor onze eigen. Er liggen wegen naar alle grote steden en uithoeken van het land. Het voordeel van een eigen auto huren spreekt natuurlijk voor zich. Je bent vrij om te gaan en te staan waarheen je wilt gaan. Hierdoor is het mogelijk om ook echt off the beaten track te gaan en je te mengen tussen het dagelijkse leven van de Japanners. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met vertrektijden zoals bij het reizen met de Shinkansen. Wij werken samen met Skyscanner.nl, een betrouwbare en goedkope vergelijker van huurauto’s in Japan.

> Huur een auto in Japan

Voordelen autohuur Japan

Wij huren op elke reis door Japan ook vaak een auto en doen dit via Skyscanner.nl. Via deze partij is het mogelijk om op honderden locaties in Japan een auto te lenen en aanbieders te vergelijken. Hiermee kun je starten op punt A en reizen naar punt B om daar de auto achter te laten. Daarnaast zijn er verhuur locaties op elke grote luchthaven in het land en is het mogelijk om bijvoorbeeld Engelse GPS te krijgen. Ze bieden autohuur aan in elk segment, zakelijk en privé.

Enkele voorbeelden van huurbare personenauto’s zijn; Ford Focus, Fiat 500, Fiat Panda, Toyota RAV4, Jeep Grand Cherokee, Ford Escape, Toyota Corolla, Audi A3 of een Ford Mondeo. Maar ze bieden ook busjes aan zoals een Opel Zafira, Ford Galaxy of Volkswagen Touran. Hiermee is het mogelijk om tot 7 mensen te vervoeren, erg handig voor een familiereis bijvoorbeeld! Voor in de zomer kunnen wij ook de verscheidende cabrioletten aanraden aangezien het weer in Japan er goed is rond deze periode.

Enkele handige locaties waar car rental in Japan mogelijk is via Skyscanner.nl;

> Luchthaven Tokyo Hanenda autohuur
> Luchthaven Tokyo Narita autohuur
> Luchthaven Itami Osaka autohuur
> Luchthaven Kansai Osaka autohuur

Is mijn rijbewijs geldig in Japan?

Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Japan. Het IRB model 1949 is vereist. Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en moet persoonlijk afgehaald worden. Neem het Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het IRB is 1 jaar geldig.
Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

restaurants logo

Hulp nodig met je reis?