Meteen naar de inhoud

De warmwaterbronnen van Beppu

Beppu Japan
Beppu warmwaterbron Japan

Beppu staat in Japan bekend om de vele warmwaterbronnen en onsens (traditionele Japanse badgelegenheden). Je hebt er wellnessbronnen waarin je kunt ontspannen, maar ook bronnen in rode en blauwe kleuren die er alleen zijn om te bewonderen. Beppu is de perfecte plek om in contact te komen met de lokale cultuur en de wonderen van de natuur.

The Hells of Beppu

Beppu warmwaterbronnen

The Hells of Beppu bestaat uit zeven bijna bovennatuurlijke warmwaterbronnen die je kunt bekijken. Het is mogelijk om de bronnen per voet te bereiken als je niet vies bent van een stukje wandelen. De meest opvallende is de Chinoike Jigoku, ook wel de “blood pond hell” genoemd, die hij te danken heeft aan de roodbruine kleur die ontstaat door de modder die onder de bron ligt. Een aantal meter daar vandaan kun je met je voeten in een warmwaterbron relaxen.

Er zijn ook prachtige helderblauwe bronnen en modderbronnen. De Tatsumaki Jigoku is ook leuk om te bezoeken. Dat is een geiser die iedere 30-40 minuten uitbarst en dan minutenlang water blijft spuwen. Boven de geiser zit een stenen plateau waardoor hij niet heel hoog komt, maar je voelt toch de natuurkracht als je voor de geiser staat. Benieuwd geworden? Lees meer over de Hells of Beppu op de officiële website.

Verblijf je wat langer in Tokyo? dan is het misschien leuk om even de rust op te zoeken in één van deze top 8 onsen in de stad.

Probeer ook eens de zandsauna’s

Beppu onsen

Heb je zin in de warmte van een sauna, maar dan op een totaal andere manier? Dan is levend begraven worden misschien iets voor jou! Niet echt natuurlijk. Je hoofd blijft boven het zand. In traditionele Japanse badhuizen (onsen) kun je het gaan ervaren. Net zoals de locals dat doen. Voor je in een zandkuil gaat liggen, trek je een soort kimono aan. Vervolgens ga je in de kuil liggen en scheppen ze warm zand over je heen. Dat zand is afkomstig van nabijgelegen warmtebronnen en is dus verwarmd door de natuur. Schep voor schep voel je de zwaarte van het zand op je lijf toenemen. Dit kan of heel comfortabel voelen, zodat je (haast) in slaap valt. Of je kan het heel bedrukkend, zwaar of benauwd ervaren. Ook kan het even wennen zijn en kan het bedrukkende langzaam wegtrekken. Je ligt er maximaal tien minuten, zodat je het niet te heet krijgt. Daarna spoel je jezelf af onder de douche en kan je nog een heet bad in. Een bijzondere ervaring die je kan opdoen in een van de zandbaden in Japan, waarvan er meerdere in Beppu te vinden zijn zoals de Takegawara Spa. Het oude gebouw alleen al is een bezoekje waard!

Going local in de omgeving

Als je de echte Japanse ervaring wilt meekrijgen, ga dan ook naar de minder standaard plaatsen. Oita geeft je bijvoorbeeld een local ervaring niet ver van de Beppu bronnen af. Ga je daar een drankje doen, uit eten of winkelen, verwacht dat geen enkel Engels woord. Echt een uitdaging! In deze tijd met apps niet meer zo lastig als vroeger, want ook daar zijn ze bekend met de mobiele telefoon en hebben ze handige vertaalapps als je de juiste treft. Gewapend met apps of een boekje kun je dus al heel ver komen. Vergeet ook niet je eigen handgebaren. Daar kom je vaak al heel ver mee. En ook al ben je de enige blanke/Westerse in de omgeving, je wordt niet raar aangekeken. Japanners staren niet, wat het heel prettig maakt om overal rond te lopen zonder op je vingers gekeken te worden.

Dit artikel is geschreven door: Sauvine Vos-van Leeuwen
Foto credits: Sauvine Vos-van Leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening