Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Camper huren in Japan

Camper huren in Japan

Reis je af naar Japan? Dan is het huren van een camper één van de leukste opties. Het is namelijk een goed alternatief om de hoge hotelprijzen te ontlopen en om het land op jouw eigen tempo te ontdekken. De wegen zijn erg goed en vergelijkbaar met Nederland. Wel rijden de Japanners links net als de Engelse.

Een camperreis dwars door Japan

Een camper reis is één van de meest ideale manieren om Japan te verkennen. Je combineert steden met natuur, gaat van de gebaande paden en komt op plekken waar je met een standaard tour of treinreis niet zomaar terecht zou komen. Je maakt op deze manier echt kennis met het land, de mensen, de cultuur en de eeuwenoude tradities die hier nog elke dag leven.

Je start jouw camperreis bijvoorbeeld in Tokyo, waar je een aantal dagen gaat genieten van deze 24/7 bruisende stad. De hoofdstad is enorm ten telt tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Alleen al het wandelen door de centrum wijken Shibuya, Shinjuku of Akihabara is een grote beleving op zich.

Rijd met de camper over de beroemde Shibuya crossing, de drukste oversteekplaats ter wereld omgeven door hoge gebouwen met neonlampen en reclameborden. Laat je in de avond verrassen door de verschillende smaken van heerlijke sushi bij een van de bekende fastfoodketens (jep, sushi is fastfood) Genki Sushi. Of bezoek de wijk Ginza voor je dosis shopping.

Wil je de stad op een totaal andere manier beleven, waan je dan in de wereld van Mario Bros, verkleed je als Super Mario of als een van zijn vriendjes en cross met een kart door de oude wijk Asakusa onder leiding van een gids. In deze wijk vind je tevens een van de oudste tempels van Tokyo de Sensoji tempel en de Skytree. Je kan overal parkeren in Tokyo dus de stad gemakkelijk rondrijden met de camper.

Al enthousiast geworden? Dan kunnen wij aanraden via ANWB Travelhome een camper te boeken voor Japan. Hiermee ben je verzekerd van een goede service en de contacten van de ANWB in Japan.

Japan is meer dan alleen Tokyo

Camper huren in Japan

Na een paar dagen verlaat je deze stad en rijd je met jouw camper een nieuw avontuur tegemoet. Het rijden in Japan gaat vooral via veel heuvels en tunnels over de tolweg. De reis brengt je langs Mount Fuji waar je de top kunt bezoeken met een gondel en geniet van spectaculaire vergezichten. Wil je vele tempels en heiligdommen gaan bezichtigen, rijd dan verder naar het heilige Nara. Hier vind je er een aantal die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. In Himeji vind je een van de drie beroemde samoerai kastelen. Dit kasteel is gebouwd op een heuvel en diende voor de verdediging van dit gebied.

Neem ook zeker een kijkje in onze top 10 Japanse kastelen!

Hiroshima is bij ons allemaal bekend van de verwoesting door de atoombom en hier heb je de mogelijkheid om de A-Dome te bezoeken, de plek waar het destijds allemaal gebeurde.

Reis met de camper verder naar Kyoto, dit is de oude hoofdstad van Japan en je bezoekt hier de gouden tempel Kinkaku ji en het beroemde bamboe bos in de wijk Arushima. Via de schitterende Japanse Alpen rijd je door naar Matsumoto, voor een bezoekje aan Matsumoto castle. De kastelen van Japan zijn heel anders dan de kastelen in Europa en laten ongetwijfeld een grote indruk bij je achter.

Overnachten in een camper

Om te overnachten kun je jezelf installeren op een van de vele Michi no Eki, zogenaamde rustplaatsen, langs de snelweg of op een van de campings. De camper beschikt niet over een douche, het perfecte excuus om hiervoor een bezoek te brengen aan een van de onsen (badhuis).

Waar kan je een camper huren?

Camperreizen in Japan

Een camper kan je op verschillende plekken huren in Japan. De Japanners noemen het zelf RV rental. Een grote partij is Japan C.R.C. die camperhuur aanbiedt in de volgende steden Nagoya, Sanin, Yokohama, Tottori, Fukui, Shizuoka, Aomori, Hyogo, Hokkaido, Okinawa, Fukushima, Ishikawa, Okayama, Hiroshima, Chiba, Nagano, Osaka, Kyoto en Tokyo.

Wil je liever via een Nederlandse partijen huren? Dan kunnen wij ANWB Travelhome aanraden. Hier kan je tegen scherpe prijzen bijna overal een camper huren in Japan.

Budget reizen

Het reizen met een camper is een prima manier om budget rond te reizen door Japan. Reis je als koppel of met de familie dan kan een camper een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld treinen met de shinkansen. Mis je het luxe van een hotel? Dan kan je ook altijd een auto huren om toch de vrijheid te proeven, hoewel dit wel een stuk duurder zal zijn.

Is mijn rijbewijs geldig in Japan?

Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Japan. Het IRB model 1949 is vereist. Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en moet persoonlijk afgehaald worden. Neem het Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het IRB is 1 jaar geldig.


Let op: Camper verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

7 reacties op “Camper huren in Japan”

 1. Wat een leuk artikel, dankjewel! Heb je misschien ook informatie over het kopen van een Japanse camper? Wij zijn van plan om een aantal maanden rond te trekken in Japan en dus is het voordeliger om er een te kopen. Ik lees echter verschillende restricties en regels hierover, misschien heb jij hier handige info over :)!

  1. Hoi Odile,

   Bedankt voor je complimenten. Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar weet wel dat je voor het kopen van een auto/camper een verblijfadres in Japan moet hebben. Dit in verband met de verzekering en belastingen. Ik denk daarom dat het dus niet zo heel makkelijk zal zijn om een camper te kopen in Japan. Maar mocht je het toch een manier vinden laat het dan vooral even weten want ik ben ook wel erg benieuwd. Succes!

 2. Charlotte van der Harst

  Wat een super artikel! Wij zijn van plan in September 2024 naar Japan te gaan voor 3 weken. Hoelang zou je uittrekken voor de reis die je beschrijft met een camper? We gaan niet Tokyo door met de camper maar willen vanaf daar wel doorreizen, dan hebben we een beter beeld van de timeline.
  Alvast dank!

  Groeten,
  Charlotte

  1. Dankjewel Charlotte! Altijd leuk om complimenten te krijgen. Het zijn flink wat kilometers krijgen dus ideaal zou je meer dan 2 weken willen om niet constant in de camper te zitten. Maar aan de andere kant is het rijden natuurlijk ook een avontuur. Neem in ieder geval de tijd in Tokyo (2-3 dagen) en Kyoto (3 dagen) dan heb je sowieso de echte Japan experience ervaren. Laat maar even weten hoe het is geweest en of je verder nog vragen hebt.

 3. Hallo,
  Ik heb een vraag. In Nederland mag je met een B-rijbewijs tot 3500 kg een voertuig besturen. Hoe is dat in Japan. We hebben een camper op het oog die weegt 3250 kg. In Nederland is er dan niet veel gewicht over om baggage mee te nemen en volwassen personen.
  Met vriendelijke groet.

  1. Hoi Ilse,

   Oei erg lastig! Ik heb zelf even zitten kijken op wat Japanse sites maar kan het niet goed vinden. Wat zegt het verhuurbedrijf erover? Als het goed is moeten er wel duidelijke voorwaarden aan de verhuur zitten. Anders gewoon even bellen/chatten/emailen met ze. Meestal reageren ze erg snel!

 4. Bedankt voor het delen van dit leuke artikel over het huren van een camper in Japan! Hier hoor je normaal gesproken niet zo veel over, omdat de meeste camper reizen gemaakt worden in de VS. Het lijkt me inderdaad ook erg leuk om tijdens zo’n reis meer te zien dan alleen Tokio en andere grote steden. Je hebt me geïnspireerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening