Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Camper huren in Japan

Camper huren in Japan

Wanneer je afreist naar Japan om een prachtige rondreis te maken, maak dan van deze gelegenheid gebruik en bezoek dit buitengewone land met de camper. Het huren van een camper is een goed alternatief om alle torenhoge hotelprijzen te ontlopen en om het land meteen op jouw eigen tempo te ontdekken.

Een camperreis dwars door Japan

Camperreizen is één van de meest ideale manieren om Japan te verkennen. Je combineert steden met natuur, gaat van de gebaande paden en komt op plekken waar je met een standaard tour of treinreis niet zomaar terecht zou komen. Je maakt op deze manier echt kennis met het land, de mensen, de cultuur en de eeuwenoude tradities die hier nog elke dag leven.

Je start jouw camperreis bijvoorbeeld in Tokyo, waar je een aantal dagen gaat genieten van deze lichtgevende en bruisende stad. Vooral met het oog op de Olympische Spelen is de camper een goed en voordeliger alternatief om hier te verblijven.

Tokyo is een enorme grote stad met tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Alleen al het wandelen door Tokyo is een grote beleving op zich. Denk aan de Shibuya crossing, een erg drukke oversteekplaats omgeven door hoge gebouwen met neonlampen en reclameborden. Laat je verrassen door de verschillende smaken van heerlijke sushi bij een van de bekende fastfoodketens Genki Sushi. Bezoek de wijk Shibuya waar je het standbeeld van hond Hachi kunt bewonderen.

Wil je de stad op een totaal andere manier beleven, waan je dan in de wereld van Mario Bros, verkleed je als Mario zelf of als een van zijn vriendjes en cross met een kart door de oude wijk Asakusa onder leiding van een gids. In deze wijk vind je tevens een van de oudste tempels van Tokyo: de Sensoji tempel.

Japan is meer dan alleen Tokyo

Camper huren in Japan

Na een paar dagen verlaat je deze stad en rijd je met jouw camper een nieuw avontuur tegemoet. Het rijden in Japan gaat vooral via veel heuvels en tunnels over de tolweg. De reis brengt je langs Mount Fuji waar je de top kunt bezoeken met een gondel en geniet van spectaculaire vergezichten. Wil je vele tempels en heiligdommen gaan bezichtigen, rijd dan verder naar het heilige Nara. Hier vind je er een aantal die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. In Himeji vind je een van de drie beroemde samoerai kastelen. Dit kasteel is gebouwd op een heuvel en diende voor de verdediging van dit gebied.

Neem ook zeker een kijkje in onze top 10 Japanse kastelen!

Hiroshima is bij ons allemaal bekend van de verwoesting door de atoombom en hier heb je de mogelijkheid om de A-Dome te bezoeken, de plek waar het destijds allemaal gebeurde.

Reis met de camper verder naar Kyoto, dit is de oude hoofdstad van Japan en je bezoekt hier de gouden tempel Kinkaku ji en het beroemde bamboe bos in de wijk Arushima. Via de schitterende Japanse Alpen rijd je door naar Matsumoto, voor een bezoekje aan Matsumoto castle. De kastelen van Japan zijn heel anders dan de kastelen in Europa en laten ongetwijfeld een grote indruk bij je achter.

Overnachten in een camper

Om te overnachten kun je jezelf installeren op een van de vele Michi no Eki, zogenaamde rustplaatsen, langs de snelweg of op een van de campings. De camper beschikt niet over een douche, het perfecte excuus om hiervoor een bezoek te brengen aan een van de onsen (badhuis).

Waar kan je een camper huren?

Camperreizen in Japan

Een camper kan je op verschillende plekken huren in Japan. De Japanners noemen het zelf RV rental. Een grote partij is Japan C.R.C. die camperhuur aanbiedt in de volgende steden Nagoya, Sanin, Yokohama, Tottori, Fukui, Shizuoka, Aomori, Hyogo, Hokkaido, Okinawa, Fukushima, Ishikawa, Okayama, Hiroshima, Chiba, Nagano, Osaka, Kyoto en Tokyo.

Budget reizen

Het reizen met een camper is een prima manier om budget rond te reizen door Japan. Reis je als koppel of met de familie dan kan een camper een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld treinen met de shinkansen. Mis je het luxe van een hotel? Dan kan je ook altijd een auto huren om toch de vrijheid te proeven, hoewel dit wel een stuk duurder zal zijn.

Is mijn rijbewijs geldig in Japan?

Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Japan. Het IRB model 1949 is vereist. Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en moet persoonlijk afgehaald worden. Neem het Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het IRB is 1 jaar geldig.


Let op: Camper verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

1 reactie op “Camper huren in Japan”

  1. Vincent Rondwijk

    Bedankt voor het delen van dit leuke artikel over het huren van een camper in Japan! Hier hoor je normaal gesproken niet zo veel over, omdat de meeste camper reizen gemaakt worden in de VS. Het lijkt me inderdaad ook erg leuk om tijdens zo’n reis meer te zien dan alleen Tokio en andere grote steden. Je hebt me geïnspireerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening