Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » eSIM Japan

eSIM Japan

eSIM voor Japan
eSIM voor Japan

Zonder zorgen voor hoge kosten kunnen bellen en internetten in Japan? Met een eSIM voor Japan kun je verbinding maken met het mobiele netwerk van Japanse providers en toegang krijgen tot de mobiele data en telefoonfuncties op je apparaat tegen lokale kosten. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een soort prepaid kaart in Nederland of België alleen is de eSIM niet fysiek maar een digitale versie ervan die op de meeste telefoons werkt. Goedkoop en overal internetten in Japan dus!

Krijg 10% korting met de kortingscode: TOKYO-NL

Wat is een eSIM precies?

Een eSIM is een SIM-kaart die gebruikt kan worden om verbinding te maken met een mobiel netwerk in een bepaald land. In tegenstelling tot traditionele SIM-kaarten die fysiek geplaatst moeten worden in een apparaat, zoals een smartphone, tablet of smartwatch, is een eSIM een digitale SIM-kaart die ingebouwd is in het apparaat zelf.

Met een eSIM kan een gebruiker op afstand een mobiel abonnement activeren, zonder dat er een fysieke SIM-kaart nodig is. Het biedt ook de mogelijkheid om eenvoudig van provider te wisselen zonder dat er een nieuwe fysieke SIM-kaart nodig is. Dit maakt het bijvoorbeeld handig voor mensen die regelmatig van land veranderen en graag snel en eenvoudig van mobiele provider willen wisselen.

Een eSIM wordt ondersteund door veel nieuwere smartphones die op iOS en Android draaien. Maar ook op smartwatches en andere apparaten met een mobiele internetverbinding. Wij gebruiken op onze reizen naar Japan eigenlijk altijd de eSIMs van Airalo. Van alle providers die we hebben uitgeprobeerd is deze by far het beste. Zeer stabiel internet, goedkoop en gemakkelijk te gebruiken met hun app.

eSIM voor Japan

Met een eSIM voor Japan kun je verbinding maken met het mobiele netwerk van Japanse providers en toegang krijgen tot mobiele data en telefoonfuncties op je apparaat.

Als je in Japan reist en een eSIM gebruikt, kun je bijvoorbeeld:

 1. Lokale tarieven voor mobiele data en gesprekken krijgen zonder dat je een fysieke SIM-kaart hoeft te kopen.
 2. Eenvoudig van provider wisselen zonder dat je een nieuwe fysieke SIM-kaart hoeft te kopen.
 3. Je eigen telefoonnummer behouden, waardoor het voor vrienden en familie eenvoudiger wordt om contact met je op te nemen.
 4. Toegang krijgen tot mobiele data om te navigeren, sociale media te gebruiken en andere online activiteiten uit te voeren.

Krijg 10% korting met de kortingscode: TOKYO-NL

Op welke telefoons werkt een eSIM?

Een eSIM werkt op verschillende telefoons van verschillende fabrikanten, maar niet alle telefoons ondersteunen een eSIM. Hieronder vind je een lijst van enkele populaire telefoonmodellen die eSIM ondersteunen:

 • Apple iPhone (vanaf iPhone XS en nieuwer)
 • Google Pixel (vanaf Pixel 2 en nieuwer)
 • Samsung Galaxy (vanaf S20 en nieuwer)
 • Motorola Razr (2020 model)
 • Huawei P40 en Mate 40

Welke tablets ondersteunen een eSIM?

Verschillende tabletmodellen ondersteunen eSIM, maar niet alle tablets hebben deze functionaliteit. Hieronder vind je een lijst van enkele populaire tabletmodellen die eSIM ondersteunen:

 • Apple iPad (vanaf iPad Air 3 en nieuwer, iPad Pro 3e generatie en nieuwer)
 • Samsung Galaxy Tab S6 en nieuwer
 • Microsoft Surface Pro X
 • Google Pixel Slate

Welke smartwachtes ondersteunen een eSIM?

Er zijn verschillende smartwatch-modellen die eSIM ondersteunen, waardoor ze verbinding kunnen maken met mobiele netwerken zonder dat ze verbonden hoeven te zijn met een smartphone. Hieronder vind je een lijst van enkele populaire smartwatch-modellen die eSIM ondersteunen:

 • Apple Watch Series 3 en nieuwer
 • Samsung Galaxy Watch en Galaxy Watch Active
 • Huawei Watch 2 Pro
 • Mobvoi TicWatch Pro 4G/LTE
 • LG Watch Urbane 2nd Edition LTE

Wat als je apparaat geen eSIM ondersteund?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle apparaten eSIM ondersteunen en niet alle mobiele providers eSIM-diensten aanbieden in Japan. Het is daarom aan te raden om van tevoren te controleren of je apparaat en provider eSIM ondersteunen en wat de kosten en beschikbaarheid zijn voordat je naar Japan reist. Vooral oudere telefoons en tablets hebben nog geen mogelijkheid tot eSIM ondersteuningen. Wil je toch internetten in Japan dan kunnen wij je een Pocket-Wifi aanraden, dit is eigenlijk hetzelfde alleen dan een klein fysieke router met internet die je kan meenemen op reis.

Voordelen van een eSIM

 1. Gemak: eSIM biedt gebruikers het gemak van het activeren van mobiele diensten zonder dat er een fysieke SIM-kaart nodig is. Je hoeft niet langer een fysieke SIM-kaart te kopen, te wachten op levering of te knippen om deze in je telefoon of tablet te plaatsen.
 2. Flexibiliteit: Met eSIM kun je gemakkelijk tussen mobiele providers wisselen zonder van SIM-kaart te hoeven wisselen. Dit is handig gezien je zo kan profiteren van lokale tarieven voor internet en telefonie bijvoorbeeld. Het bespaard een hoop geld!
 3. Ruimtebesparing: Omdat er geen fysieke SIM-kaart nodig is, kunnen apparaten met eSIM kleiner en lichter worden gemaakt, waardoor ze handiger zijn om mee te nemen.
 4. Beveiliging: eSIM’s zijn moeilijker te klonen of te manipuleren dan fysieke SIM-kaarten, waardoor het risico op fraude en identiteitsdiefstal afneemt.
 5. Milieuvriendelijk: eSIM’s zijn milieuvriendelijker dan fysieke SIM-kaarten omdat ze geen plastic of andere materialen bevatten die bij het afval belanden. Dit helpt de impact op het milieu te verminderen en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Krijg 10% korting met de kortingscode: TOKYO-NL

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening