Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Fukuoka (福岡市)

Fukuoka (福岡市)

Fukuoka Grand Slam
Fukuoka Grand Slam stadion

Fukuoka is een Japanse stad in het zuiden van Japan. Het is de hoofdstad van het gelijknamige ‘prefectuur’ Fukuoka en heeft ruim 1,6 miljoen inwoners. Het heeft een zeer modern centrum, met diverse winkelcentra en gezellige uitgaansgebieden. De stad is ontstaan door een mix tussen Hakata en Fukuoka. Er zijn mensen die van Fukuoka houden maar ook die er niet gevonden willen worden. Toch is Fukuoka de festivalstad van Japan met maarliefst 31 festivals per jaar.

Leuke bezienswaardigheden in Fukuoka

Fukuoka heeft aantal bezienswaardigheden waar jaarlijks veel toeristen op af komen. Zo vinden er jaarlijks grote festivals plaats die niet alleen populair zijn onder toeristen, maar ook onder de Japanse bevolking. Men noemt deze traditionele festivals de Matsuri. Daarnaast zijn er populaire bezienswaardigheden, zoals de Fukuoka Tower en het Kokusai Centre.

Festivals in Fukuoka

Haka Dontaku festival in Fukuoka
Haka Dontaku festival in Fukuoka

Vrijwel het hele jaar door zijn er festivals te vinden in Fukuoka. In augustus (Hachigatsu) wordt er bijvoorbeeld een grote vuurwerkshow gegeven in Fukuoka, namelijk de Western Japan Ohori Fireworks Display Fukuoka City. In oktober (Jugatsu) wordt de Aziatische cultuur gevierd tijdens het Asian Pacific Festival, met verschillende dans-optredens en veel internationaal eten. In november (Juichigatsu) worden er zelfs meerdere festivals georganiseerd: de stad wordt gedecoreerd met gekleurde tassen en kaarsen en er is een evenement waar er vijf dagen lang een Hakata Light Up Walk is. In deze maand is de stad erg mooi versierd met lampjes, kaarsjes en overal lantaarns waardoor wij het aanraden om Fukuoka dan te bezoeken.

Tameseseri festival in Fukuoka
Tameseseri festival in Fukuoka

In januari (Ichigatsu) kan je in de stad terecht als je van sport houdt. Er wordt jaarlijks het festival Tamaseseri georganiseerd waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in een soort watergevecht met een houten bal. In mei (Gogatsu) is een van de grootste festivals van het jaar namelijk Hakata Dontaku. Er komen hier gemiddeld twee miljoen bezoekers naartoe om te genieten van grote parades, dans-optredens en ander entertainment. Men noemt het ook wel de gouden week. In juli (Shichigatsu) wordt er een traditie gevierd, die al ruim 750 jaar een begrip is in de Japanse cultuur. Tijdens het Hakata Gion Yamakasa Festival rijden hoge praalwagens door de stad en er worden verschillende races gehouden. Omdat het een erg populair evenement is, rijden er treinen extra vroeg naar de stad voor toeristen en Japanners die vanuit een andere stad hier heen willen reizen. Naast de bovenstaande festivals zijn er nog veel meer leuke events door het jaar heen.

Fukuoka Dome

Fukuoka Dome is de thuisbasis van het Japanse Fakuoka SoftBank Hawks honkbalteam. Nu denk je vast Honkbal? Ja dit klopt want deze sport is veruit het populairste in Japan. Het stadion biedt plekken voor 35.695 bezoekers. Het stadion verzorgt regelmatig honkbalwedstrijden maar ook andere evenementen. Zo worden er muziekconcerten of worstelshows gehouden.

Fan van sumoworstelen? Sla dan zeker de Nationale Sumohal in Tokyo niet over!

Fukuoka Convention Centre

Het Fukuoka Convention Centre is een verzameling van drie verschillende gebouwen die allemaal beheerd worden door de Fakuoka Convention Center Foundation. De drie gebouwen bestaan uit Fukuoka Kokusai Center, Marine Messe Fukuoka en het Fukuoka International Congress Center. Vooral eerstgenoemde, Fukuoka Kokusai Center, is erg in trek bij toeristen. Hier worden verschillende evenementen gehouden, zoals Grand Sumo toernooien.

Marine World

Marine World is een aanbevolen toeristenattractie als je van marine life houdt. Het biedt namelijk onderdak aan ruim 10.000 vissoorten, waaronder ook veel haaisoorten. Als je wilt, kun je ook duiken in Marine World tussen deze haaien. Een voorwaarde is dat je van te voren reserveert en dat je in het bezit moet zijn van een duikbrevet (Padi). Je wordt onder begeleiding van instructeurs in het water gebracht en je moet bovenop de toegangsprijs een extra bedrag betalen van 8.400 yen. Naast de vissen en de haaien zijn er ook zeehonden en zeeleeuwen te vinden en worden er dolfijnenshows gegeven.

Fukuoka Tower

Fukuoka Tower heeft meerdere observatiedekken
Fukuoka Tower heeft meerdere observatiedekken

De Fukuoka Tower is een 234 meter lange toren die in het Momochihama gebied van Fukuoka staat. De toren heeft drie observatiedekken waarvan het eerste op 116 meter zit, op de tweede zit een café en een lounge op 120 meter en het hoogste punt zit op 123 meter.

Reizen vanaf Tokyo naar Fukuoka

De afstand tussen Tokyo en Fukuoka is ruim 1000 kilometer. Vaak kiest men ervoor om eerst andere steden tussendoor te bezoeken zoals Kyoto, Nara, Matsumoto of Kumamoto, voordat men Fukuoka bezoekt. Als je toch van plan bent om in een keer van Tokyo naar Fukuoka te reizen, kun je het beste met het vliegtuig gaan. Er zijn genoeg directe vluchten te vinden en de vliegreis duurt slechts twee uurtjes. Een ticket heb je al voor iets meer dan €100,00.

Wist je trouwens dat vliegtickets Fukuoka goedkoper kunnen zijn dan tickets richting Tokyo of Osaka bijvoorbeeld?

Feiten over Fukuoka

✅ Fukuoka is een van de tien grootste steden van Japan;
✅ Fukuoka wordt gezien als een belangrijk economisch en politiek centrum;
✅ Fukuoka beschikt over een belangrijke handelshaven;
✅ Fukuoka viert vaak feest met meer dan 31 festivals

Uitgaan in Fukuoka

Uitgaan en eten in Fukuoka kan zoals overal in Japan uitstekend. De zuidelijk Japanse keuken bestaat onder andere uit een uitgebreid visassortiment. In het centrum, bij de rivier in de wijk Tenjin, zijn de meeste uitgaansgelegenheden. Hier vind je onder andere veel goede restaurants en bars. Je kunt hier ook prima terecht voor een avondje stappen want er zijn meerdere discotheken in het gebied.

Overnachten in Fukuoka

Het aantal mogelijkheden om te overnachten in Fukuoka is eindeloos. Er zijn diverse vakantiehuizen, hotels of appartementen waar je kunt verblijven. Eventueel kun je er ook voor kiezen om te verblijven in een privé woning. Laatstgenoemde wordt steeds populairder. Met websites zoals AirBNB kun je gemakkelijk een privéwoning ‘boeken’ bij een particulier, tegen relatief lage kosten.

2 reacties op “Fukuoka (福岡市)”

  1. Space World is alweer geruime tijd (definitief) gesloten. Daarnaast is een tripje naar het nabijgelegen Dazaifu ook zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening