Meteen naar de inhoud

Hakone (箱根)

Hakone uitzicht Mount Fuji
Het dorpje Hakone (箱根) maakt deel uit van het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park en ligt op minder dan honderd kilometer van Tokyo. Als de meeste mensen verwijzen naar Hakone bedoelen ze meestal het nationale park vol met vulkanische activiteit dat tegen het gelijknamige dorpje aanligt.

Het gebied is bekend om zijn warmwaterbronnen, natuurlijke schoonheid en het uitzicht over het meer van Ashinoko naar de nabijgelegen berg Fuji. Hakone is tevens één van de meest populaire bestemmingen onder Japanse en internationale toeristen die op zoek zijn naar korte pauze van het drukke Tokyo.

Leukste bezienswaardigheden in Hakone

De meeste reizigers gebruiken Hakone om te ontsnappen aan de drukte van Tokyo. Zo zijn er verschillende hotsprings en tempels te vinden in het gebied. Leuke plekjes om te bezoeken zijn;

  • Hakone Hot Springs (overal te vinden)
  • Owakundani (Vulkanische activiteiten vol geisers en warme rivieren)
  • Meer Ashinoko (Caldera gevuld met water waar vanuit prachtige foto’s gemaakt kunnen worden van Fuji)
  • Hakone Shrine (Bekendste en mooiste shrine van de plaats)
  • Hakone Tozan Railway (Prachtige treintocht door de bergen)
  • Choanji tempel (Mysterieuze tempel vol Raken beeldjes)

Leuk weetje: in Owakundani staan de Japanners massaal in de rij om een in zwavel gekookt ei te kopen als een snack. De eieren zijn geheel zwart gekleurd en smaken door de zwavel, volgens de locals, extra lekker.

How to get there: Hakone

Het makkelijkste om naar Hakone te reizen is door gebruik te maken van de Odakyu Railway die een rechtstreekse verbinding heeft vanaf Shinjuku station naar Hakone-Yumato Station. Maak tijdens deze trip vooral gebruik van de Hakone Free Pass van Odakyu. Hiermee kan je onbeperkt gebruik maken van de treinen naar het gebied, kabelbanen, boten, bussen en ander openbaar vervoer in het gebied Hakone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening