Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Himeji (姫路)

Himeji (姫路)

Himeji
Himeji Kasteel – herfst

Himeji is een stad in het zuidelijke deel van het eiland Honshu in Japan. De stad heeft ruim een half miljoen inwoners en maakt deel uit van de agglomeratie Osaka-Kobe-Kyoto. Reizigers bezoeken de stad vooral om het Kasteel Himeji (Witte reiger kasteel), dat hoog vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en in onze top 10 bezienswaardigheden van Japan. Een andere bekende attractie is de Engyo-ji-tempel. Sla Himeji niet over op je rondreis door Japan.

Snel naar;

Bezienswaardigheden in Himeji

De twee populairste bezienswaardigheden van Himeji zijn het Kasteel Himeji en de Engyo-ji-tempel. Deze twee bezienswaardigheden mogen niet overgeslagen worden bij een bezoek aan de Japanse stad.

#1 Kasteel Himeji

Himeji kasteel
Himeji kasteel – zomer

Kasteel Himeji is een van de oudste en originele gebouwen uit de Sengoku-periode. Het is erkend als Japans erfgoed in Japan en wordt door de UNESCO erkent als Werelderfgoed. De bouw van het kasteel begon al in 1346 en is door de jaren heen meerdere keren in handen geweest van verschillende mensen. Origineel werd het gebouwd door Akamatsu Sadanori waarna het kort werd overgenomen door vijanden, maar later weer in zijn bezit kwam.

Himeji kasteel tijdens de sakura
Himeji kasteel tijdens de sakura – lente

In 1580 werd het kasteel overgenomen door Toyotomi Hideyoshi. Hij liet het gebouw uitbreiden met een prachtige uitkijktoren. Deze toren kreeg drie verdiepingen en geldt nu als één van de mooiste plekken van het gebouw. Tussen 1601 en 1609 werd het kasteel opnieuw verbouwd. Dit was ook de laatste verbouwing aan het erfgoed. De huidige staat van het kasteel is sindsdien niet meer veranderd.

Map of Himeji Castle
Map van Himeji Castle

In 1945 werd het kasteel zwaar gebombardeerd door de geallieerden. De omgeving werd vrijwel helemaal vernield, maar het kasteel bleef gelukkig intact.

Boek hieronder je privé rondleiding door Himeji of koop een dagticket.

Enkele andere prachtige Japanse kastelen kan je vinden in Matsumoto, Kumamoto en Nagoya en Osaka.

#2 Engyo-ji-tempel

Engyo Ji tempel
Engyo Ji tempel

De Engyo-ji-tempel is een oude tempel uit 966 van het Tendai boeddhisme gelegen op Mount Shosha. De tempel werdt opgericht door Shoku Shonin een monnik met veel invloed. Er werden in deze tempel verschillende scènes van de film The Last Sumari gefilmd. Dit komt omdat de tempel zeer authentiek overkomt en prachtig houtwerk heeft. Zo staat de tempel ook hoog in onze lijst van top Tendai tempels in Japan. Via de Mt Shosha Ropeway kun je de tempel bezoeken. De tempel zit namelijk bovenop de Mt Shosha.

#3 Mt Shosha Ropeway

Kabelbaan Mt. Shosha
Kabelbaan Mt. Shosha

De Mt Shosha Ropeway is een eenvoudige manier om de tempel Engyo-ji te bezoeken. Daarnaast is de kabelbaan op zichzelf al een attractie want tijdens de rit naar boven heb je prachtig uitzicht over Himeji en kan je het bekende kasteel zien liggen.

Overnachten in Himeji

Het prachtige Himeji kasteel is groot genoeg voor een meerdaags bezoek. Wil je daarnaast de prachtige omgeving nog even verkennen dan kunnen wij de volgende hotels aanraden. Als eerste het Daiwa Roynet Hotel Himeji en het Hotel Nikko Himeji. Beide hotels liggen nabij het station waardoor ze makkelijk te bereiken zijn, plus met z’n 15 minuten lopen op steenworp afstand van het kasteel.

Reizen vanaf Tokyo naar Himeji

Himeji is ongeveer 500 kilometer van Tokyo verwijderd. Je kunt vanaf Tokyo naar Himeji reizen met onder andere de trein (shinkansen), het vliegtuig en de auto. Met de auto ben je iets meer dan vijf uren onderweg. Het nadeel van het vliegtuig is dat de ticketprijzen vrij duur zijn en dat Himeji zelf geen vliegveld heeft. Het dichtstbijzijnde vliegveld is nog 66 kilometer van de plaats verwijderd. Je kunt er daarom beter voor kiezen om te reizen met de trein of met de auto. Met behulp van de Japan Rail Pass kun je van te voren tickets regelen. Plan je reis trouwens gemakkelijk met een eSIM zodat je internet hebt tegen lokaal tarief.

Feiten en weetjes over Himeji

✅ Himeji is een geweldige plek om de kersenbloesem te bewonderen. Met rijen kersenbomen die roze en witte bloesems tegen een blauwe hemel tonen, biedt de stad tijdens de bloesemperiode in april een onvergetelijke ervaring
✅ Himeji is gemakkelijk bereikbaar met directe treinverbindingen vanuit steden als Kyoto, Osaka en Kobe. Het kasteel ligt op slechts 15 minuten lopen van het treinstation.
✅ Himeji wordt vooral bezocht voor het Kasteel van Himeji, dit kasteel, ook bekend als Himeji-jo of het Witte Reigerkasteel, is een UNESCO Werelderfgoed en wordt beschouwd als Japan’s mooiste en best bewaarde feodale kasteel.

Eten en uitgaan in Himeji

Himeji Otemae winkelstraat
Himeji Otemae winkelstraat

In Himeji heb je verschillende type Japanse restaurants waar je heerlijk kunt eten. Zoals in de meeste delen van Japan, is ook hier vis, groente en rijst erg populair. Otemae Street is de meest bekende straat uit Himeji. Je kunt er zowel een aantal prachtige gebouwen bekijken als gezellig eten en drinken. Er zijn veel kleine steegjes en kleine restaurants. Vooral visgerechten zijn in Himaji populair.

What’s next?

Niet ver van Himeji liggen de steden Kobe, Okayama, Osaka, Kyoto en Hiroshima. Himeji is daarom ook prima te bezoeken als dagtrip vanuit de grotere steden eromheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening