Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Himeji (姫路)

Himeji (姫路)

Himeji
Himeji Kasteel – herfst

Himeji is een stad in het zuidelijke deel van het grootste eiland. De stad heeft ruim een half miljoen inwoners en maakt deel uit van de agglomeratie Osaka-Kobe-Kioto. De stad is vooral bekend om het Kasteel Himeji (Witte reiger kasteel), dat hoog vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en in onze top 10 bezienswaardigheden van Japan. Een andere bekende attractie is de Engyo-ji-tempel.

Bezienswaardigheden in Himeji

De twee populairste bezienswaardigheden van Himeji zijn het Kasteel Himeji en de Engyo-ji-tempel. Deze twee bezienswaardigheden mogen niet overgeslagen worden bij een bezoek aan de Japanse stad.

Kasteel Himeji

Himeji kasteel
Himeji kasteel – zomer

Kasteel Himeji is een van de oudste en originele gebouwen uit de Sengoku-periode. Het is erkend als Japans erfgoed in Japan en wordt door de UNESCO erkent als Werelderfgoed. De bouw van het kasteel begon al in 1346 en is door de jaren heen meerdere keren in handen geweest van verschillende mensen. Origineel werd het gebouwd door Akamatsu Sadanori waarna het kort werd overgenomen door vijanden, maar later weer in zijn bezit kwam.

Himeji kasteel tijdens de sakura
Himeji kasteel tijdens de sakura – lente

In 1580 werd het kasteel overgenomen door Toyotomi Hideyoshi. Hij liet het gebouw uitbreiden met een prachtige uitkijktoren. Deze toren kreeg drie verdiepingen en geldt nu als één van de mooiste plekken van het gebouw. Tussen 1601 en 1609 werd het kasteel opnieuw verbouwd. Dit was ook de laatste verbouwing aan het erfgoed. De huidige staat van het kasteel is sindsdien niet meer veranderd.

Map of Himeji Castle
Map van Himeji Castle

In 1945 werd het kasteel zwaar gebombardeerd door de geallieerden. De omgeving werd vrijwel helemaal vernield, maar het kasteel bleef gelukkig intact.

Boek hieronder je privé rondleiding door Himeji of koop een dagticket.

Engyo-ji-tempel

Engyo Ji tempel
Engyo Ji tempel

De Engyo-ji-tempel is een oude tempel uit 966. Het werd opgericht door Shoku Shonin een monnik met veel invloed. Er werden in deze tempel verschillende scènes van de film The Last Sumari gefilmd. Dit komt omdat de tempel zeer authentiek overkomt en prachtig houtwerk heeft. Via de Mt Shosha Ropeway kun je de tempel bezoeken. De tempel zit namelijk bovenop de Mt Shosha.

Mt Shosha Ropeway

Kabelbaan Mt. Shosha
Kabelbaan Mt. Shosha

De Mt Shosha Ropeway is een eenvoudige manier om de tempel Engyo-ji te bezoeken. Daarnaast is de kabelbaan op zichzelf al een attractie want tijdens de rit naar boven heb je prachtig uitzicht over Himeji en kan je het bekende kasteel zien liggen.

Reizen vanaf Tokyo naar Himeji

Himeji is ongeveer 500 kilometer van Tokyo verwijderd. Je kunt vanaf Tokyo naar Himeji reizen met onder andere de trein (shinkansen), het vliegtuig en de auto. Met de auto ben je iets meer dan vijf uren onderweg. Het nadeel van het vliegtuig is dat de ticketprijzen vrij duur zijn en dat Himeji zelf geen vliegveld heeft. Het dichtstbijzijnde vliegveld is nog 66 kilometer van de plaats verwijderd. Je kunt er daarom beter voor kiezen om te reizen met de trein of met de auto. Met behulp van de Japan Rail Pass kun je van te voren tickets regelen.

Feiten over Himeji

✅ Himeji heeft stedenbanden met zes verschillende internationale steden;
✅ Himeji heeft stedenbanden met twee andere Japanse steden;
✅ Himeji heeft een zusterkasteel in Frankrijk, de Chateau de Chantilly;
✅ Himeji wordt vooral bezocht voor het Kasteel van Himeji.

Uitgaan in Himeji

Himeji Otemae winkelstraat
Himeji Otemae winkelstraat

In Himeji heb je meerdere restaurants waar je heerlijk kunt eten. Zoals in de meeste delen van Japan, is ook hier vis, groente en rijst erg populair. Otemae Street is de meest bekende straat uit Himeji. Je kunt er zowel een aantal prachtige gebouwen bekijken als gezellig eten en drinken. Er zijn veel kleine steegjes en kleine restaurants. Vooral visgerechten zijn in Himaji populair.

Overnachten in Himeji

Als je wilt overnachten in Himeji kun je terecht in een van de vele hotels of je kunt naar een guesthouse. Een guesthouse is een soort low-budget versie van een hotel. Je hoeft hier niet al te veel van te verwachten, maar het kost ook vrijwel niets. Een guesthouse is vaak populair onder backpackers die door verschillende steden van Japan reizen. Naast hotels en guesthouses zijn er jeugdherbergen en campingplaatsen.

What’s next?

Niet ver van Himeji liggen de steden Kobe, Okayama, Osaka, Kyoto en Hiroshima. Himeji is daarom ook prima te bezoeken als dagtrip vanuit de grotere steden eromheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening