Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Japanse dranken

Japanse dranken

Sake soorten
Japanse sake

Japanse dranken zijn wereldwijd beroemd vanwege hun unieke smaken en (soms) gezonde eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar alcoholische of niet-alcoholische dranken, Japan heeft voor elk wat wils. Met onze handige drank guide weet je precies wat lekker is om uit te proberen of te ontwijken tijdens je rondreis door Japan.

Japanse dranken met alcohol

Japanse whisky
Japanse whisky

Japan staat bekend om zijn heerlijke en unieke alcoholische dranken, die wereldwijd populair zijn geworden door de jaren heen. Een van de bekendste Japanse alcoholische dranken is sake, een rijstwijn die al eeuwenlang wordt geproduceerd in het land en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Sake wordt gemaakt van rijst, water en koji-schimmel, en heeft een subtiele en complexe smaak. Het alcoholpercentage varieert van ongeveer 15% tot 20%.

Naast sake zijn er nog andere Japanse alcoholische dranken, zoals shochu, een sterkedrank die meestal wordt gemaakt van rijst, aardappelen of gerst. Shochu heeft een hoger alcoholpercentage dan sake en wordt vaak gemengd met frisdrank of water om de smaak te verzachten.

Een andere populaire Japanse drank is umeshu, een likeur op basis van gefermenteerde pruimen die een zoete en fruitige smaak heeft. Umeshu wordt vaak gedronken als aperitief of digestief en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 10% tot 15%.

Je ziet ook steeds meer bierbrouwerijen in Japan ontpoppen en zo is zelfs in Nederland en België Sapporo of Asahi bier steeds populairder aan het worden. Probeer zeker de lokale Japanse biertjes want sommige zijn erg lekker!

Ten slotte is er ook Japanse whisky, die de laatste jaren wereldwijd populair is geworden. Japanse whisky wordt geproduceerd volgens dezelfde methoden als Schotse whisky en heeft een complexe en unieke smaak. Japanse whisky wordt beschouwd als een premium drank en is vaak duurder dan andere Japanse alcoholische dranken.

Alcoholvrije dranken

Matcha thee
Matcha thee en poeder

Als je op zoek bent naar verfrissende en smaakvolle alcoholvrije dranken, dan heeft Japan een aantal uitstekende opties voor je. Een van de meest populaire niet-alcoholische dranken in Japan is groene thee, een gezonde en verfrissende drank die in verschillende varianten verkrijgbaar is. Groene thee heeft een zachte en subtiele smaak en wordt vaak geserveerd met ijs of warm als thee.

Een andere populaire Japanse frisdrank is ramune, een bruisende frisdrankje die in een glazen fles wordt verkocht en waarvan de dop met een bolletje wordt afgesloten. Ramune heeft een unieke en verfrissende smaak en is verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals aardbei, meloen en druif.

Een mega populaire frisdrank is Calpis, een frisdrank op basis van melkzuur. Calpis heeft een lichte en verfrissende smaak en wordt vaak gemengd met water of ijs om de smaak te verzachten.

Tot slot zijn er ook nog de traditionele Japanse dranken zoals matcha, een poedervormige groene thee die wordt gebruikt in verschillende desserts en dranken, en hojicha, een geroosterde groene thee met een nootachtige smaak. Deze dranken zijn niet alleen verfrissend, maar hebben ook gezondheidsvoordelen vanwege hun antioxidanten.

Dit is natuurlijk nog lang niet alles maar geeft je een kort kijkje in wat lekker drankjes voor tijdens je vakantie.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening