Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Stekkers, stopcontacten en de elektriciteit in Japan

Stekkers, stopcontacten en de elektriciteit in Japan

Stekkers voor Japan
Stekkers voor Japan

Ga je naar Japan op vakantie dan heb je een omvormer nodig gezien het stroomnetwerk iets anders werkt dan in Nederland of België. Japan gebruikt type A en type B elektrische stekkers, die beide twee platte pinnen hebben. Het standaardvoltage in Japan is 100V, wat afwijkt van veel andere landen en zo ook Nederland en België. Ze noemen dit ook wel het Amerikaanse stekkermodel. Maar het is gemakkelijk op te lossen met een verloopstekker zoals een wereldstekker of reisstekker.

Stekkers en stopcontacten in Japan

Omdat onze Nederlandse stekkers niet passen in de Type A of B stopcontacten heb je een stekkeradapter nodig voor Japan. Je hebt namelijk een omvormer nodig met twee platte pinnetjes. Hierboven op het plaatje zie je de twee stopcontacten die je zal tegenkomen in Japan.

Stekkers en stopcontacten voor Japan
Stekkers en stopcontacten voor Japan

Vaak hebben de multifunctionele reisstekkers of wereldstekkers zoals ze ook wel heten deze type pinnen standaard. Ze zijn ook handig omdat de reisstekkers vaak meerdere ingangen en uitgangen hebben. Zo kan je naast normaal opladen via de netstroom vaak ook via een USB kabel je telefoon bijvoorbeeld opladen. Weet je niet welke stekker je precies moet hebben? Deze stekker van Bol.com werkt in Japan.

In veel hotels vind je tegenwoordig trouwens ook USB stopcontacten waar je gemakkelijk een tablet of telefoon in kunt pluggen. Deze zie je ook terug op de vliegvelden en in vliegtuigen.

Elektriciteit in Japan

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elektronische apparaten die je meeneemt naar Japan compatibel zijn met een voltage van 100V. Dit zal helaas niet altijd lukken dus zorgen de meeste hotels gelukkig voor een netspanning van 110V en 220V (net als bij ons) waardoor het laden vaak geen problemen geef. Daarnaast kan een omvormer hiermee helpen.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening