Japanse tuinen

Japan herbergt een aantal mooie tuinen. Deze typische Japanse tuinen zijn precies zo ingericht dat alle chi goed kan door vloeien en bezoekers helemaal tot rust kunnen komen. Hieronder zijn in onze ogen de mooiste tuinen van Japan beschreven.

Kenrokuen tuin

Kenrokuen Japanse tuin

Kenrokuen Garden is zeer terecht één van de mooiste Japanse tuinen. Vele Japanners zien deze tuin als de mooiste tuin van het land omdat hij al zeer oud is en elk jaar prachtig in bloei komt de staan. De Kenrokuen tuin is gebouwd door de Maeda familie(clan) en jaren als privé tuin gebruikt bij hun kasteel Kanazawa. Het heeft ongeveer twee eeuwen geduurd om de tuin helemaal klaar te krijgen, het begin werd gemaakt door de Maeda lord Tsunonori Maeda die de eerste bonsai boom planten. Vanaf 1600 tot aan 1871 was de Japanse tuin niet voor publiek geopend en mochten alleen leden van de Maeda clan de tuin bezoeken. Kenrokuen beschikt tegenwoordig over verschillende vijvers, beekjes, watervallen, bruggen, theehuizen, bomen, stenenbeelden en bloemen. Het water voor de vele rivieren en beken in het park is afgeleid van een verre rivier door een knap watersysteem, dat al is aangelegd in 1632. Wil je even helemaal tot rust komen zoek dan de heuvel Yamazaki Yama vlakbij de Kasumiga ike (vijver), hier zit meestal niemand. Als je een Japanse tuin moet bezoeken wanneer je in Japan bent dan is het deze wel. Een leuk feitje; als je Kenrokuen vrij vertaald naar het Nederlands betekend het letterlijk “de tuin van de zes perfectheden”. Kenrokuen ligt in de plaats Kanazawa die goed te bereiken is met de trein vanuit Tokyo’s Ueno Station.

Kokedera Kyoto

Kokedera ook bekend als Saihōji

Kokedera is een Japanse tempeltuin waar naar schatting 120 verschillende soorten mos groeien. Als bezoeker kun je heerlijk wandelen door deze spectaculaire Japanse tuin met veel bomen. Het Japanse ontwerp kun je goed terugvinden in de detail van de wandelpaden en stenen beelden. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan deze tuin moet je wel reserveren dit kan gedaan worden per e-mail. De exacte origine van de tuin is niet bekend maar in de 14e eeuw werd de tempel bij de tuin gerenoveerd en omgebouwd onder leiding van de priester Muso Soseki. Op dat moment waren er wel tuinen maar deze zijn door Muso flink uitgebreid. Kokedera betekend letterlijk mos tempel. In 1994 werd Saihō-ji (Kokedera) geregistreerd als een UNESCO Wereld erfgoed, als deel van de “Historic Monuments of Ancient Kyoto”. Dit geeft wel aan hoe mooi de tuin is en hoeveel waarde de Japanners eraan geven. De tuin is gelegen vlakbij Matsuo in de wijk Nishikyō in Kyoto.

Ritsurin Koen tuin

Ritsurin Koen de landschapstuin

De Ritsurin Koen tuin is een landschapstuin in Takamatsu stad en volgens velen de meest bezochte bezienswaardigheid en Japanse tuin van de stad. Dat is ook niet gek aangezien het één van de meest gefotografeerde Japanse tuinen ter wereld is. De tuin stamt uit 1625 en is gesticht door middeleeuwse heerser genaamd Ikoma Takatoshi. Toch was de tuin pas in 1745 compleet gemaakt door Lord Yoritaka. De tuin is gigantisch aangezien het 750.000 vierkante meter beslaat. Het ruim opgezette park beschikt over vele vijvers, heuvels, historische bomen en prachtige paviljoens, netjes verdeeld in een Japanse tuin. Het Kikugetsu-tei paviljoen, de Hakomatsu dennenbomen en Kikugetsu-tei zijn de top spots in het park om te bezoeken. Het is helemaal niet gek dat veel mensen vinden dat deze prachtige tuin in de top 3 van mooiste Japanse tuinen van Japan hoort.

Sankeien tuin

Sankeien Garden

Sankeien Garden is een ruime Japanse tuin in het zuiden van Yokohama, waarin een aantal historische gebouwen wordt vertoond uit heel Japan. Er is een vijver, kleine riviertjes, bloemen en prachtige paden die je naar de mooiste plekken zullen leiden. De tuin werd gebouwd door Hara Sankei in 1800 en is voor het publiek geopend in 1904. Het is aan te raden om eens een bezoek te brengen aan de tuin als je in Yokohama bent. Je kunt hier namelijk optimaal genieten van de natuur die op een prachtige wijze haar gang gaat. Onze favorieten zijn de Rinshunkaku en Teisha bruggen, deze geven een mooi uitzicht over het park. De Japanse tuin is gelegen in de wijk Naka van Yokohama.

Korakuen Japanse tuin

Kōraku-en of Korakuen

De Kōraku-en tuin is een echte trekpleister voor toeristen in de stad Okayama. Het is dan ook een belangrijke toeristische attractie geworden in de loop der jaren en daarom soms erg drukbezocht. In 1687 is de tuin aangelegd door Ikeda Tsunamasa als vermaak voor de regerende familie Tsuda Nagatada. De Japanse tuin was na dertien jaar al helemaal afgebouwd, dit is relatief snel, in vergelijking met de bovenstaande Japanse tuinen waar de Japanners er vaak meer dan een eeuw over deden. De Kōraku-en tuin diende vooral voor het ontvangen van gasten van Tsuda Nagatada. In het jaar 1871 werd de naam Kōraku-en gewijzigd naar Korakuen. Het is in vergelijking met andere Japanse tuinen een ruime tuin met veel grasvelden en groter waterpartijen.

Japanse tuinen
4.44 (88.89%) 9 votes

Geef een reactie