Meteen naar de inhoud

Kagoshima (鹿児島)

Kagoshima ontdekken
Kagoshima is een stad in het uiterste zuiden van Japan. Het is tevens de hoofdstad van het gelijknamige prefectuur Kagoshima. De stad heeft ten opzichte van de meeste andere steden van Japan een warmer klimaat. Men noemt het daarom ook wel ‘’het Napels van het Oosten’’. Het warmere klimaat wordt veroorzaakt door de grote Sakurajima vulkaan die naast de stad ligt. De stad heeft ruim 600.000 inwoners en is daarmee de grootste uit de regio.

Bezienswaardigheden in Kagoshima

Kagoshima heeft een klein aantal bezienswaardigheden, waarvan Senganen het populairst is. Enkele andere noemenswaardige bezienswaardigheden zijn de St. Xavier-kerk en het Amuran-reuzenrad.

Senganen tuin

Kagoshima Sakurajima vulkaan
Senganen is een traditionele Japanse tuin dat zeer goed beoordeeld is op onder andere TripAdvisor. De tuin bestaat al ruim 350 jaar en is daarmee één van de oudere in Japan. Vanuit de tuin kun je ook naar de actieve vulkaan Sakurajima kijken. Het uitzicht is spectaculair!

St. Xavier-kerk

Francisus Xavier was de eerste christelijke missionaris die naar Japan kwam. Ter nagedachtenis aan hem werd de stenen kerk gebouwd in 1908. Tijdens de luchtaanvallen van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog werd de kerk helaas verwoest. Maar in 1949 werd een nieuwe, houten kerk gebouwd en in 1999 werd het vervangen door het huidige gebouw. De kerk is dagelijks geopend, doordeweeks en op zaterdag van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags en op zondag van 10 tot 12 uur in de ochtend.

Strand in Kagoshima

Strand in Kagoshima
Dankzij het heerlijke warme klimaat in de Kagoshima prefectuur kan je bijna overal genieten van het strand. Niet ver buiten de stad bevinden zich prachtige zandstranden en kleine eilandjes die je kan bezoeken. Lekker luieren in de zon is nog nooit zo leuk geweest als in Japan!

Amuran-reuzenrad

Kagoshima Amuran reuzenrad
Het Amuran-reuzenrad is een van de belangrijkste attracties van de stad. Het wiel heeft een diameter van 60 meter en is met 91 meter het hoogste punt boven de grond. Het kan zich daarmee meten met het Oog van Londen. Een rondje maken duurt ongeveer 14 minuten en 30 seconden. Niet geschikt voor de mensen met hoogtevrees!

Reizen vanaf Tokyo naar Kagoshima

De luchthaven van Kagoshima ligt op ongeveer 40 minuten afstand van de stad. De luchthaven is vaak een knooppunt voor toeristen die willen reizen naar één van de zuidelijke Japanse eilanden. Het vliegtuig is een populair vervoersmiddel vanaf Tokio naar Kagoshima, omdat de vlucht iets minder dan twee uren duurt. Met de trein ben je al gauw bijna acht uren onderweg namelijk.

Wil je direct vanuit Nederland richting Kagoshima reizen? Dan moet je vliegtickets voor Fukuoka Airport boeken.

Feiten over Kagoshima

✅ Kagoshima heeft een warmer klimaat dan de meeste andere Japanse steden;
✅ In augustus is het gemiddeld 32 graden;
✅ In januari is het gemiddeld 12.6 graden;
✅ In de zomermaanden valt veel meer neerslag dan in de winter (224 millimeter tegenover 79.4 millimeter);
✅ Kagoshima heeft meerdere vulkanen, waarvan de Sakurajima vulkaan actief is;
✅ De belangrijkste natuurlijke hulpbronnen zijn titanium, hout en vis;

Uitgaan in Kagoshima

Kagoshima heeft veel verschillende winkelcentra en restaurants. Het centrum is goed te bereiken, door de vele trams die er rondrijden. Enkele goed aangeschreven restaurants zijn Ajimori, Mekkemon en Tonkatsuno Tatei. Alle drie de restaurants zijn typisch Japanse restaurants.

Overnachten in Kagoshima

Je kunt in Kagoshima overnachten in zowel hotels, guesthouses als appartementen. Hotels zijn hier relatief goed betaalbaar omdat de stad niet super toeristisch is. Je kunt hier in het laagseizoen al terecht voor ongeveer € 30,00 per nacht. Ook wordt het huren van een vakantiehuis steeds populairder in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening