Meteen naar de inhoud

Kumamoto (熊本)

Kumamoto
Kumamoto castle

Kumamoto is een stad met ruim 650.000 inwoners en is gelegen in het zuiden van Japan op het eiland Kyushu. Dit is één van de vier grote Japanse eilanden. De stad is tevens de hoofdstad van het gelijknamige prefectuur Kumamoto.

Bezienswaardigheden in Kumamoto

Kumamoto heeft niet erg veel bezienswaardigheden, maar heeft vooral een heel erg spectaculaire namelijk het Kasteel van Kumamoto. Het Kasteel van Kumamoto staat in de top 10 mooiste kastelen van Japan.

Kasteel van Kumamoto

Kumamoto kasteel

Het kasteel van Kumamoto is een kasteel dat gelegen is op een grote heuvel. Het kasteel wordt beschouwd als een van de drie belangrijkste kastelen van Japan. De andere twee kastelen zijn het Himeji Kasteel en het Matsumoto Kasteel. Door de jaren heen is het kasteel van Kumamoto in het bezit geweest van verschillende clans die vaak met elkaar streden. Het gebouw werd in 1467 gebouwd en werd voor het eerst in gebruik genomen in 1469 door de Ideta clan. Zes andere clans hebben daarna het kasteel in gebruik genomen.

In 1871 nam de Japanse staat het kasteel over en zorgde voor de preservatie ervan. Tegenwoordig is het een toeristenattractie en is het gebouw meerdere keren verbouwd door de Japanse overheid. In 1960 is er een grote renovatie geweest en in 1998 tot 2008 werden continue aanpassingen aan het kasteel gemaakt om deze in originele staat terug te brengen. Je kunt het kasteel bereiken door de tram te pakken tot de Kumamotojo-mae tramhalte. Het kasteel is vlakbij de tramhalte.

Suizenji-park

Suizenji Jojuen Park
Het Suizenji-park is een groot Japans landschap in Kumamoto. Het ligt ongeveer op drie kilometer afstand van het Kasteel van Kumamoto. Maar is gemakkelijk te bereiken door op de tram of trein te stappen. De tram is de beste optie, omdat de tram een halte heeft recht voor het park. De halte heet ‘’Suizenji Koen’’. Eventueel kun je ook met de trein naar het park reizen, maar het dichtstbijzijnde station (het Shin-Suizenji Station) is nog vijf tot tien minuten lopen naar het park toe. Het park is elke dag open tot een uurtje of 18.00 en kost 400 yen entree, maar staat bij veel Japanse tuinliefhebbers hoog op het lijstje.

Uitgaan in Kumamoto

Het centrum van Kumamoto heeft twee commerciële wijken die erg in trek zijn: de Shimotori en Kamitori. Er zijn hier grote warenhuizen, winkels, restaurants en bars. Regelmatig worden er hier ook lokale festivals gegeven. Veel mensen uit het Kumamoto prefectuur komen naar deze winkelgebieden, omdat het veruit het grootste winkelgebied is in de regio. Je kunt het gebied zowel met de trein als de tram gemakkelijk bereiken. Met de trein kun je uitstappen bij het Kumamoto Station en met de tram kun je uitstappen bij de Toricho Suji tramhalte. Je stapt recht in het centrum uit, dus je staat gelijk in de drukte!

Feiten over Kumamoto

✅ In Kumamoto staat één van de drie belangrijkste kastelen van Japan;
✅ Kumamoto is een goed vertrekpunt naar een van de prachtige Japanse eilanden, zoals Okinawa Eiland;
✅ Kumamoto heeft stedenbanden met maar liefst drie Amerikaanse steden.

Reizen vanaf Tokyo naar Kumamoto


Als je vanaf Tokyo naar Kumamoto wilt reizen, is het vliegtuig een goede optie. De dichtstbijzijnde luchthaven is in de gemeente Mashiki. De tickets zijn redelijk betaalbaar en de vlucht is vrij kort: ongeveer twee uurtjes. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar Kumamoto te reizen, maar dan ben je al wel gauw zeven uur onderweg. Uiteraard hoef je dan niet twee uur van te voren aanwezig te zijn, zoals op het vliegveld gebruikelijk is. Dus elk voordeel heeft zijn nadeel.

Overnachten in Kumamoto

Kumamoto is, mede door het Kasteel van Kumamoto, vrij populair onder toeristen. Je kunt er daarom terecht in meerdere faciliteiten terecht, zoals hotels, vakantiehuizen, appartementen of guesthouses. De prijzen van de hotels variëren sterk, maar als je wilt kun je vrij goedkoop in een 1- of 2-sterren hotel terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening