Meteen naar de inhoud

Kumano Kodo Pelgrimsroute in 5 dagen

Kumano Kodo pelgrimsroute
Kumano Kodo pelgrimsroute

De dichtbeboste heuvels en bergen van het Kii schiereiland gelegen onder Osaka is de thuisbasis van de historische routes van de Kumano Kodo. De boeddhistische pelgrims hebben eeuwenlang de kronkelende paden gevolgd, op weg naar de drie grote heiligdommen van Kumano – Kumano Hayatama Taisha, Kumano Honu Taisha en Kumano Nachi Taisha. Allemaal aangewezen als UNESCO World Heritage Site.

De Nakahechi route verbindt de drie grote heiligdommen en is het belangrijkste traject van de Kumano Kodo. Het heeft een rijke culturele historie in Japan en brengt een prachtige spirituele atmosfeer met zich mee.

Dagprogramma van de Kumano Kodo route

Dag 1: Aankomst in Yunomine Onsen

In nog geen twee uur vanaf Osaka bereik je de Yunomine Onsen. Dit dorpje is een van Japans oudste onsen (warmwaterbad) plaatsjes gezien de Japanners hier al z’n 1800 jaar komen. Het rustige plaatsje in de Kii Mountains is even charmant als pittoresk. Van het helende water van Yunomine Onsen wordt gezegd dat het goed is voor de spijsvertering, stress en huidproblemen. Wandelaars genieten hier graag van een ontspannen bad na een lange wandeldag. Het is ook de plek waar de oude pelgrims zich ritueel wasten vóór hun gebeden bij het heiligdom Kumano Hongu Taisha.

Dag 2: Yunomine Onsen – Hongu – Yunomine Onsen

De grote shrine van Hongu
De grote shrine van Hongu

Na het ontbijt neemt u in Yunomine Onsen de bus naar Hosshinmon-oji, waar u aan uw wandeltocht naar Kumano Hongu Taisha begint, een van Kumano’s drie grote heiligdommen. Aangezien Hongu het belangrijkste heiligdom is van de meer dan 3.000 in de Kii bergen, zult u merken dat alle paden hier naartoe leiden. Op heldere dagen stroomt het zonlicht door de zwaaiende boomtoppen en hoort u de kabbelende beekjes en fluitende vogels terwijl u over de beboste paden loopt.

Na circa 8 km lopen komt u aan in Hongu, het huis van Japans grootste torii poort. Nadat u Hongu heeft verkend kunt u genieten van uw lunch, voordat u de circa 4 km terugloopt naar Yunomine.

Dag 3: Yunomine Onsen – Ukegawa – Koguchi (Kogumotori-goe)

U neemt vandaag eerst de bus naar Ukegawa, waar de volgende etappe van uw tocht begint. U wandelt over het Kogumotori-goe pad naar Koguchi, een afstand van ongeveer 13 km, zo’n 4.5 tot 6 uur wandelen. Het pad gaat lichtjes op en neer en heeft een aantal mooie stukken langs heuvelruggen en bergkammen. Onderweg zijn er talrijke pittoreske en fotogenieke plekjes, zoals de Sakura-jaya Teahouse Remains, waar u even een break kunt nemen en kunt genieten van prachtige uitzichten.

Dag 4: Koguchi – Nachisan (Ogumotori-goe)

Ogumotori-goe is het laatste deel van de heilige Kumano Kodo pelgrimsroute. U wandelt naar Nachisan, een bergdorpje waar het Boeedhisme en Shintoïsme al eeuwenlang in harmonie naast elkaar bestaan. Dit is uw laatste bestemming. Kumano Nachi Taisa is een van Kumano’s drie grote heiligdommen en ligt naast de Nachi waterval, de hoogste waterval van Japan met een hoogteverschil van 133 meter. De naastgelegen iconische trapsgewijze pagode van het heiligdom maakt het prachtige plaatje compleet.

Dag 5: Nachisan – Daimon-zaka – Nachi Taisha

In de ochtend kunt u in Nachi wat van de lokale bezienswaardigheden bezoeken en van Daimon-zaka naar Nachi Taisha wandelen. Daar neemt u de lokale bus naar Kii Katsuura, van waaruit u naar uw volgende bestemming kunt doorreizen.

Inbegrepen in deze reis:

  • 4 overnachtingen in 3* accommodaties
  • 4x ontbijt, 2x lunch, 3x diner
  • Bagage transfer service van accommodatie naar accommodatie

Prijsindicatie:

Boeken kan via ons voor €690 per persoon (o.b.v. 2 personen per kamer). Interesse? Laat hieronder uw gegevens achter en dan neemt Best of Japan zo snel mogelijk contact op voor meer informatie.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening