Het prachtige Kyoto

Kyoto houten kade
Kyoto is een wereldbekende Japanse stad die midden op het eiland Honshu ligt. De stad staat ook wel bekend om de prachtige bergen die rondom de stad liggen. Daarnaast was in een ver verleden de stad de keizerlijke hoofdstad van Japan. Tegenwoordig is het alleen nog maar de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur(provincie). Kyoto is een stad die bekend staat om zijn vruchtbare grond en als een vissersoord. De meeste toeristen trekken naar de stad om de culturele bezienswaardigheden te bekijken, maar ze komen ook voor de vele vooroorlogse Japanse architectuur. Kyoto heeft een korte, maar rijke geschiedenis waardoor er veel bezienswaardigheden te vinden zijn.

Culturele hoofdstad Japan

Kyoto de tempelstad
Kyoto is tevens de culturele hoofdstad van Japan en vecht met Tokyo om de eerste plek voor beste reisbestemming in het land. De stad telt ongeveer 1.5 miljoen inwoners en ligt in het midden van het eiland Honshu. Dit is tevens het grootste eiland waar ook bijvoorbeeld de steden Tokyo & Osaka op te vinden zijn. De stad Kyoto was jarenlang de meest belangrijkste stad van Japan omdat het vanaf 794 tot 1869 diende als hoofdstad van Japan. De Japanners noemen Kyoto vaak “de stad van de duizend altaren”. Dit komt omdat de stad de meeste tempels en shrines bevat van elke plek in Japan. Wij kennen de stad als een prachtige mix van moderne faciliteiten, cultuur en veel historie. Vroeger stond de stad ook wel bekend onder de naam Kioto of Meaco wat letterlijk “de plaats van het keizerlijke paleis” betekend. Daarnaast werd Keishi ook vaak gebruikt dat staat voor hoofdstad.

Tempel Torri's in Kyoto
Kyoto is een grote stad, net als de meeste steden in Japan, waardoor je vaak door de bomen (eigenlijk tempels in Kyoto) het bos niet meer ziet. Gelukkig is de geweldige infrastructuur van de Japanners stipt op tijd en geheel in het Engels. Hierdoor is navigeren en rondreizen door de stad geen lastige missie. We kunnen je daarnaast aanraden om in de lente of herfst naar Kyoto te reizen omdat de kersenbloesem of herfstbladeren dan een prachtig contrast geven bij de vele tempels van de stad. Het zachte warme klimaat zorgt voor heerlijke dagen die in de zomer te warm en in de winter te koud zijn. Je kan vanuit en naar Kyoto reizen met de trein, Shinkansen (hogesnelheidstrein), vliegtuig of met de bus. Het meeste openbaar vervoer begint in het Kyoto Station wat het tweede grootste station van Japan is. De stad bestaat daarnaast uit elf districten of wijken genaamd; Fushimi, Higashiyama, Kamigyo, Kita, Minami, Nakagyo, Nishikyo, Sakyo, Shimogyo, Ykyo en Yamashina.

Bezienswaardigheden Kyoto

Kinkaku Ji Tempel in Kioto
Als je op vakantie gaat naar Kyoto, dan wil je uiteraard weten wat er allemaal te zien is in de stad. Kinkaku-ji, vertaald als Gouden Paviljoen Tempel, is een van de bekendste tempels van het land en daarmee ook één van de grootste trekpleisters voor toeristen in Kyoto. Daarnaast is er de UjiByodoin tempel, deze tempel heeft de oudste houten constructie ter wereld, een grappig feitje is dat het bouwwerk staat op een munt van 10 yen. Een andere trekpleister is de oude houten Boeddhistische tempel Kiyomizu-dera. Deze tempel is in de 8e eeuw gebouwd, aan de voet van grote rotsen waar een heilige waterbron ontspringt. De grote hoeveelheid vooroorlogse gebouwen zijn ook een reden voor toeristen om de stad Kyoto te bezoeken. Een bezoekje aan een vis of groentemarkt staat zeker ook op de to do lijst van bezienswaardigheden. Bekijk hier onze top bezienswaardigheden van Kyoto.

Het weer in Kyoto

Voor een toerist is het belangrijk om te weten wat het weer is in Kyoto. De maand januari is het koudste het kan dan ’s Nachts licht vriezen en overdag blijft het onder de 10 graden. De maand augustus is de warmste maand van Kyoto want de temperatuur komt ’s Nachts dan niet onder de 20 graden en is het overdag rond de 30 graden. Het klimaat is overwegend droog maar het kan er wel erg vochtig zijn.

Kyoto markt

De geschiedenis van Kyoto

Wat is nu eigenlijk de geschiedenis van Kyoto? Het gebied Kyoto werdt pas bewoond in de 7e eeuw na Christus, relatief laat want Japan was toen al volop in bloei. Een groep mensen vanuit Korea vestigde zich hier. Vanaf ongeveer het jaar 800 werd de stad beïnvloed door het Boeddhisme waardoor je er veel tempels kan terugvinden. Rond deze tijd werd de stad door de Japanse keizer benoemd tot hoofdstad van Japan en kreeg het ook een nieuwe naam, Heiankyo. Later werd de naam Kyoto aangenomen en tot 1868 het de hoofdstad geweest van Japan. Sommige mensen menen dat de stad nog steeds, volgens de wet, de hoofdstad is. Wil je meer weten over de culturele hoofdstad Kyoto? Dan kunnen wij je daar zeker mee op weg helpen. Naast Tokyo.nl beheren wij ook een prachtige reisinformatie pagina over Kyoto.

Waarom Kyoto bezoeken

Gouden tempel Kyoto
Als je naar Japan reist vlieg je meestal op Tokyo of Kyoto. Logisch want dit zijn de twee mooiste en leukste steden van het land voor toeristen. Kyoto staat natuurlijk bekend als culturele hoofdstad van Japan door zijn gigantische hoeveelheid tempels en shrines (ongeveer 2.000). Daarvan staan er maarliefst 17 op de lijst van UNESCO als werelderfgoed, dit is goed voor een kleine 20% van alle historische en nationale schatten van Japan. Mede hierdoor ontvangt Kyoto ongeveer 30 miljoen toeristen per jaar. Maar wacht er is nog veel meer in Kyoto zo zijn er prachtige festivals zoals het Gion Matsuri, Aoi Matsuri, Jidai Matsuri of Gozan Okuribu dat menig toerist versteld zal doen staan. Het zachte klimaat het gehele jaar door zorgt voor soms zeer warme zomers en zacht winters maar bijna altijd voor mooi weer! Op onze website vind je nog veel meer redenen om Kyoto te bezoeken kijk maar eens rond tussen de vele bezienswaardigheden. Je kan er ook prima studeren aan de 37 hoge scholen en universiteiten als je Japans beheerst en je studie graag wat verder weg zoekt.

Leuke impressievideo van Kyoto

Hieronder vind je een leuke impressievideo van Kyoto waarin alle highlights en bezienswaardigheden van de stad te zien zijn. Pas op het kan wel een spoiler zijn aangezien sommige bezienswaardigheden erg gedetailleerd in beeld komen!

Het prachtige Kyoto
4.71 (94.29%) 14 votes