Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Magome & Tsumago wandelroute » Nakasendo trail

Nakasendo trail

Nakasendo Tsumago Kiso met kersenbloesem
Nakasendo Tsumago Kiso met kersenbloesem

Ga terug in de tijd en ontdek de historische Nakasendo Trail, een van de ‘Five Routes’ uit het Edo tijdperk. Feodale landheren reisden over deze 540 kilometer lange postroute tussen Kyoto en Tokyo en overnachtten onderweg in een van de 69 stationsstadjes. Het Kiso district huisvest elf van deze stadjes en één van de vier checkpoints, Kiso Fukushima Checkpoint, en is erin geslaagd de sfeer uit de Edo periode te behouden.

Het Nakasendo trail dagprogramma

Zomer op het Tsumago Magome trail
Zomer op het Tsumago Magome wandelpad

Dag 1: Aankomst in Kiso Fukushima

U komt in de middag aan in Kiso Fukushima (niet het Fukushima dat bekend is van de kernramp) en kunt de rest van de middag besteden om de omgeving alvast een beetje te verkennen. Na 3 uur ’s middags kunt u in uw accommodatie inchecken en genieten van de faciliteiten of een dip in een ‘onsen’, een traditioneel Japans warmwaterbad. ’s Avonds wordt een traditionele Japanse maaltijd geserveerd.

Dag 2: Nakasendo Trail

Nakasendo juku atera ravijn
Nakasendo juku atera vallei

Vandaag begint uw Nakasendo Trail avontuur en wandelt u van Magome naar Tsumago, een van de meest beroemde delen van deze historische postroute. Het traject van Magone naar Tsumago is 8 km lang. U ervaart u de serene schoonheid van Japans natuur, wandelt langs geweldig gerestaureerde stationsstadjes en loopt door bossen en langs de huizen en velden van de locals.

Dag 3: Kiso Fukushima

Vandaag kunt u nog een mooie wandeling maken van circa 8 km van Yabuhara naar Narai-Yuku. Na terugkomst kunt u het stadje Kiso Fukushima verder ontdekken, met de gerestaureerde huizen uit het Edo tijdperk, de Kouzen-ji tempel met een van de grootste rotstuinen van Azië en het Fukushima Checkpoint museum. Verwen tenslotte uw vermoeide benen in Kiso’s openbare voetenbad.

Interesse in deze reis?

Bekijk deze en andere reistips bij Best of Japan, dé expert in Japanreizen. Hun specialisten ademen Japan en stellen een bijzondere reisroute geheel op maat voor je samen, boordevol authentieke ervaringen.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening