Matsumoto (松本)

Matsumoto Japan
Matsumoto is een stad met ruim 200.000 inwoners en is gelegen in het prefectuur Nagano. De stad ligt centraal in Japan en ligt relatief hoog in de bergen. De hogere ligging zorgt voor een minder vochtig-warm klimaat dan in de omliggende steden. Matsumoto is vooral bekend door het beroemde kasteel van Matsumoto.

Bezienswaardigheden in Matsumoto

Matsumoto heeft een aantal bezienswaardigheden, maar is vooral bekend om het beroemde Japanse Kasteel van Matsumoto dat ook wel het Crow Castle genoemd wordt. By the way heb je onze top 10 kastelen van Japan al gezien?

Het Kasteel van Matsumoto

Matsumoto kasteel
Midden in het centrum van Matsumoto staat het beroemde Japanse Kasteel van Matsumoto. In totaal heeft het kasteel zes verdiepingen met vijf verschillende daken. Het kasteel werd gebouwd in 1504 en is ruim 29 meter hoog. De bezienswaardigheid is makkelijk te bereiken op 15 minuten loopafstand van het treinstation. Ook kun je de bus naar het kasteel nemen met een kleine reistijd van vijf minuten vanaf het centrum.

Ukiyo-e museum

Ukiyoe houtwerk museum
Ukiyo-e houtwerk museum in Kyoto

Matsumoto heeft een Ukiyo-e museum. Ukiyo-e is een soort houtsnede dat sinds de 18e eeuw ook populair werd in Europa. Het heeft diverse beroemde kunstenaars geïnspireerd, zoals Vincent van Gogh en Toulouse-Lautrec. De entree voor het museum is 1.200 yen en is daarmee vrij prijzig maar zeker de moeite waard.

Het Japanse Alpenpark

Het Alpenpark ligt net ten noorden van de stad Matsumoto. Wanner je de bergen beklimt met een medium hike door het park heb je een geweldig uitzicht over de rest van de Japanse Alpen. Kijk je naar de andere kant dan heb je een prachtig uitzicht over de stad en het kasteel van Matsumoto. Het Alpenpark is gemakkelijk te bezoeken door de vele wandelpaden die er zijn aangelegd. Toch is het aan te raden om een gids te nemen wanneer je een langere wandeling gaat maken.

Kaichi school

De Kaichi school was de allereerste middelbare school in Japan. Wat vooral leuk is aan het gebouw, is het Europese uiterlijk van de school. De school is geopend in 1873 en werd volledig gerenoveerd in 1876.

Het plateau Utsukushigahara

Utsukushigahara openluchtmuseum
Net buiten de stad, in het oosten, ligt op ongeveer 2.000 meter hoogte het plateau Utsukushigahara. Het plateau heeft een prachtig gebergte met grazende koeien en veel verschillende soorten flora. Tevens heeft het plateau een klein openlucht museum, waar ongeveer 120 voorwerpen worden getoond die er zijn gevonden. Dichtbij het plateau liggen ook de bekende warmwaterbronnen Asama Spa en Utsukushigahara Spa. Deze warmwaterbronnen zijn al eeuwenoud en beroemd in heel Japan. Je kunt het plateau bereiken door de bus te nemen vanaf het treinstation, de reis duurt ongeveer anderhalf uur.

Reizen van Tokyo naar Matsumoto

Matsumoto is met de trein in ongeveer drie uren te bereiken. De trein is daarom ook veruit de beste optie om naar Matsumoto te reizen. Als je in het bezit bent van een auto, is dit ook een prima optie. Je kunt in ongeveer dezelfde tijd Matsumoto bereiken.

Feiten over Matsumoto

✅ Matsumoto is de thuisbasis van de firma Fujigengaki, dit is de grootste gitarenproducent van Japan;
✅ Net boven Matsumoto bevindt zich werelds grootste wasabi-kwekerij;
✅ De Kaichi school in Matsumoto is de eerste middelbare school van Japan.

Uitgaan in Matsumoto

In het centrum van Matsumoto zijn enkele winkels, bars en restaurants te vinden. Het centrum is vergeleken met de grote steden van Japan vrij klein. Shoppen en winkelen kun je daarom beter in een andere (grotere) stad doen. Matsumoto is vooral leuk voor een paar dagen rust.

Overnachten in Matsumoto

Matsumoto is niet een heel erg toeristische stad; en dat komt de prijzen van hotels ten goede. Je kunt bij een aantal hotels al terecht voor minder dan € 25,00 per nacht. Doordat het niet erg toeristisch is, zijn er ook minder guesthouses en appartementen te huur voor toeristen. Een hotel is daarom een goede keuze.

Matsumoto (松本)
4.78 (95.56%) 9 votes

Geef een reactie