Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Nagano (長野市)

Nagano (長野市)

Nagano straatbeeld
Nagano straatbeeld

Nagano is een stad in het midden van Japan. Het is de hoofdstad van het gelijknamige prefectuur (provincie). De stad heeft bijna 400.000 inwoners en is vooral bekend om de grote Boeddhistische tempel Zenko-ji en de Olympische Winterspelen van 1998. Het is één van de bekendste skigebieden in Japan en heeft dankzij de Olympische Spelen ook een hoop faciliteiten. Enkele aangrenzende steden van Nagano zijn Omachi, Nakano, Suzeka, Ueda, Chikuma en Myoko.

Snel naar;

Bezienswaardigheden in Nagano

Nagano kent enkele bezienswaardigheden, waarvan de boeddhistische tempel Zenko-ji één van de meest bezochte attracties is in de stad. Binnen in de tempel staat het oudste Boeddhabeeld van Japan. Verder zijn er andere culturele gebouwen in de Japanse stad., wat het de perfecte plek maakt voor de cultuursnuiver. Daarnaast kan je er natuurlijk wintersporten. Al zin in een skivakantie in Japan?

#1 Zenko-ji tempel

Nagano Zenkoji tempel
Nagano Zenkoji tempel

Zenko-ji is een tempel die in de zevende eeuw werd gebouwd. In de 16e eeuw deed het gebouw dienst als één van de basissen van Kenshin’s (soort ninja of samoerai). De Kenshin clan had gedurende de 16e eeuw gevechten met Shingen.

Binnenin de tempel staat een verborgen Boeddha. Doorgaans wordt deze bezienswaardigheid helaas niet getoond aan het publiek maar elke zes of zeven jaar wordt het getoond aan gelovigen. In 2017 zal de volgende bezichtiging zijn. Al om al een prachtige tempel in Nagano die vooral in de winter erg mooi is.

Het is trouwens een tempel van het boeddhistische Tendai school, één van de bekendste stromen binnen het Japanse boeddhisme.

#2 Kawanakajima

Kawanakajima is een plek waar in het verleden een aantal gevechten hebben plaatsgevonden. In de jaren 1553, 1555, 1557, 1561 en 1564 werden hier gevechten uitgevochten tussen Shingen en Kenshin. De slachtvelden zijn bewaard gebleven in de vorm van een park. Op het park staat een gemeentelijk museum over de geschiedenis van de regio. Je kan er prachtige muurschilderingen van de grote gevechten terugvinden.

#3 Matsushiro

Matsushiro werd vroeger bewoond door strijders van de Sanada-clan. Je kunt er nog steeds oude woningen van de samoerai, tempels en tuinen vinden. Ook zijn er enkele restanten van het landhuis en het kasteel van de voormalige grondeigenaar Sanada Jumangoku.

Vanaf november 1944 tot en met de overgave op 15 augustus 1945 werd hier ook gebouwd aan een geheim ondergronds hoofdkwartier voor de keizer. De bouw is deels te bezoeken, maar is op vele plekken gesloten.

#4 Jigokudani Apenpark

Sneeuwapen in Jigokudani
Sneeuwapen in Jigokudani

Het Jigokudani Apenpark is de thuisbasis van de Japanse makaken. Makaken zijn een apensoort die leven in delen van Azië en native zijn aan Japan. Ze zwerven vaak door de Japanse Alpen en wandelaars komen ze geregeld tegen. Het apenpark Yudanaka (Yamanouchi) & Jigokudani ligt in een gebied dat bekend staat vanwege de warmwaterbronnen. De apen nemen geregeld een bad in het water wat voor mooie plaatjes kan zorgen. Het is daarom ook erg populair onder toeristen.

#5 M-Wave schaatsbaan

M-Wave is een overdekte ijsbaan in Nagano. Het gebouw werd gebouwd vanwege de Olympische Winterspelen in 1998. Het Nederlandse talent Sven Kramer heeft hier records gevestigd op zowel de 5000 als de 10000 meter. Tegenwoordig wordt de ijsbaan gebruikt voor ijshockey wedstrijden en schaatsen.

#6 Shiga Kogen skigebied

Shiga Kogen Skigebied Nagano
Shiga Kogen Skigebied Nagano

Shiga Kogen is één van de grootste skigebieden van Japan. Het gebied staat in connectie met 21 skigebieden en ligt op ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Nagano. Veel hotels in het gebied bieden kamers aan met hierbij een skipas. Dit zorgt ervoor dat je niet van alles los van elkaar hoeft te regelen en je bent vaker goedkoper uit. Het is een populair skigebied onder de rijkere bewoners van Tokyo.

Zin gekregen om lekker te wintersporten in Japan? Bekijk dan eens de leukste skigebieden.

#7 Nagano Chausuyama dierentuin

De dierentuin in Nagano biedt onderdak aan veel verschillende diersoorten, ongeveer 60 verschillende diersoorten, en kost 500 yen per persoon aan entree. Kinderen kunnen naar binnen voor slechts 100 yen. Naast de dierentuin heb je ook nog een dinosaurus-park. Het dinosaurus-park is helemaal gratis en heeft allerlei verschillende beelden van dinosaurussen op levensecht formaat. Zeer leuk voor kinderen!

Overnachten in Nagano

Er zijn twee wijken die wij kunnen aanraden om in te verblijven;

  • Nagano Station Area: Deze wijk is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en toegankelijkheid. Met talrijke hotels, restaurants en winkels, plus de nabijheid van Nagano Station, is het een perfecte uitvalsbasis om de stad en de omliggende regio te verkennen. De leukste hotels hier zijn The Saihokukan Hotel en Mash Cafe & Bed NAGANO.
  • Zenkoji Temple Area: Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de culturele en historische aspecten van Nagano, is de omgeving van de Zenkoji-tempel een must. Hier vind je traditionele herbergen (ryokans) en gasthuizen die een authentieke Japanse ervaring bieden. De serene sfeer van de tempel draagt bij aan de charme. Verblijf hier in Jizokan Matsuya Ryokan en Chuokan Shimizuya Ryokan.

Reizen vanaf Tokyo naar Nagano

Nagano is ongeveer 250 km vanaf Tokyo verwijderd. Met de auto ben je ongeveer drie uur onderweg. Ook kun je prima met de trein naar Nagano reizen. Dit is overigens vaak nog sneller dan met de auto. Je bent ongeveer 2 tot 2 en een half uur onderweg. De treinen kunnen op dit traject snelheden van tot wel 300 kilometer per uur halen.

Schaf voor een treinrit de Japan Rail Pass aan want hiermee kan je onbeperkt gebruik maken van de JR-lijnen die door het hele land liggen. Een pas voor 7 dagen kost ongeveer € 250,00. Je kunt een pas halen voor 7, 14 of 21 dagen, het beste is om de railpas voorafgaand de reis naar Japan te kopen.

Feiten over Nagano

✅ De disciplines slalom en halfpipe (in de wintersport) werden geïntroduceerd voor mannen en vrouwen in Japan tijdens de Olympische Winterspelen;
✅ Sven Kramer heeft records gevestigd op 5000 en 10000 meter in Nagano tijdens de Olympische Winterspelen van 1998;
✅ Nagano heeft stedenbanden met twee internationale steden.

Uitgaan in Nagano

De keuken van Nagano bestaat vooral uit rijst- en visgerechten ondanks dat de stad niet direct aan zee ligt. Toch is de sushi in Nagano gevuld met vis of zeevruchten maar zijn de varianten met gebakken ei en groenten ook erg populair. De sushi wordt zowel met bruine als met witte rijst bereid. Interesse in meer Japanse gerechten?

What’s next?

Nagano ligt centraal op het eiland Honshu en de meeste reizigers bezoeken de stad na Matsumoto of Tokyo. Vanuit Nagano reis je gemakkelijk richting het noorden bijvoorbeeld richting Niigita, Sendai of Aomori. Maar als je zuidelijker wilt gaan dan ga je via Kanazawa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening