Nagasaki (長崎市)

Nagasaki shrine atoomboom verwoesting

Nagasaki is een Japanse stad met 450.000 inwoners, het is gelegen op het twee na grootste eiland van Japan Kyushu. De stad staat bekend als een echte havenstad in Japan. Wanneer je denkt aan Nagasaki, zul je ongetwijfeld ook denken aan de atoombom die op de stad werd gegooid door het vliegtuig “the Bockscar” van de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog. Nagasaki onderging net als Hiroshima hetzelfde lot en werd totaal verwoest. De atoombom genaamd ‘Fat Man’ verwoesten de stad en meer dan 80.000 inwoners kwamen om. De bom was in eerste instantie bedoeld voor de stad Kokura, maar daar was het te bewolkt en daarom werd er voor het industriële gebied van Nagasaki gekozen. Dit was een logische keuze aangezien de steden niet ver van elkaar af liggen. Net als in Hiroshima is in Nagasaki Het Park van de Vrede aangelegd ter nagedachtenis van de atoombom. Dit is tevens één van de toeristische trekpleister van de stad.

Zomer en winter in Nagasaki

Het weer in de zomer in Nagasaki is zeer aangenaam, met strakke blauwe luchten, weinig regen en hoge temperaturen. De winter is wat kouder maar het zal er nooit echt hard vriezen. Wij raden aan om in de lente of herfst naar Nagasaki te gaan. In deze seizoenen staan de parken helemaal in bloei en kan je genieten van warme dagen. Dit is trouwens voor heel Japan de beste periode omdat het zuiden niet te warm is en het noorden nog niet te koud.

Must see spots in Nagasaki

Nagasaki schildpad tempel

Zoals elke stad in Japan heeft Nagasaki ook een aantal bijzondere tempels. Als je in Nagasaki bent voor vakantie dan kan je een bezoek brengen aan de Fukusai-ji tempel. Deze tempel heeft de vorm van een schildpad met daarop een groot beeld van een heilige. Dit heilige beeld is de godin Kannon en is wel 18 meter hoog. Naast deze tempel heeft Nagasaki ook een bijzondere kerk namelijk de katholieke Oura Kerk. Dit is de oudste houten kerk van Japan en werd gebouwd in 1865 ter nagedachtenis van christelijke martelaren. Daarnaast bezoeken veel toeristen het Park van de Vrede dit park is aangelegd om de mensen te herdenken die zijn gedood door de atoombom in de tweede wereld oorlog. In tegenstelling tot Hiroshima werd Nagasaki totaal verwoest door de atoombom.

Geschiedenis Nagasaki

Huis ten Bosch in Nagasaki

Zoals vermeld in de inleiding is Nagasaki vanouds een havenstad, de Nederlanders en Portugezen kwamen hier in een ver verleden om handel te drijven met de inwoners. In de 17 eeuw werden de christenen uit het land gezet en werd Japan afgesloten voor buitenlanders. Echter, de Nederlanders hielpen bij het uitzetten en mochten daardoor blijven varen op de route naar de stad toe, althans naar een kunstmatig eiland genaamd Deshima voor de kust. Twee eeuwen lang was dit het enige contact wat de Nederlandse VOC en andere buitenlanders hadden met het land Japan. Tegenwoordig leeft de Nederlandse Legacy in Nagasaki door in de ere van een groot museum park genaamd Huis ten Bosch. In dit park is een Nederlandse stad nagemaakt. De stad Nagasaki werd natuurlijk diep getroffen in de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de atoombom was om het industriële gedeelte van de stad uit te schakelen. Dit lukte de Amerikanen waarna Japan zich overgaf. De stad is na de oorlog weer helemaal opgebouwd.

Nagasaki (長崎市)
4.73 (94.55%) 11 votes

Geef een reactie