Meteen naar de inhoud

Nagoya (名古屋市)

Nagoya ontdekken
Nagoya is met ruim twee miljoen inwoners de vierde stad van Japan. De metropool is de op twee na grootste van Japan, met bijna negen miljoen inwoners. De Japanse stad is tevens in bezit van één van de grootste havens ter wereld. Het is niet alleen de drukste haven van Japan door de bedrijvigheid maar ook door het toerisme. Lokale reisorganisaties organiseren diverse dagtrips en tours zodat toeristen de haven kunnen bekijken.

Bezienswaardigheden Nagoya

Nagoya kent veel interessante bezienswaardigheden waar jaarlijks veel toeristen op af komen. De meest bekende bezienswaardigheid van Nagoya is het Kasteel van Nagoya (Castle Nagoya). Daarnaast is het uitzichtpunt op de Nagoya Central Towers erg populair en ook het Toyota museum is zeker de moeite waard.

Kasteel Nagoya

Nagoya Kasteel
Kasteel Nagoya is een bezienswaardigheid die je niet mag missen als je de Japanse stad bezoekt. Oorspronkelijk werd het kasteel gebouwd door de krijgsheer Imagawa Ujichika tussen de jaren 1521-1528. Maar in 1532 werd het beroemde kasteel overgenomen door een andere krijgsheld, Oda Nobuhide die het tot zijn dood in het bezit heeft gehad. Daarna werd in 1610 het kasteel verder uitgebreid door Tokugawa Ieyasu en kreeg het meerdere complexen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het kasteel helaas beschadigd, maar men heeft een aantal ‘donjons’ (hoektorens) opnieuw gebouwd. Drie hoektorens en drie toegangspoorten bleven intact en stammen tot op heden nog echt uit de middeleeuwen.

Nagoya Central Towers

Nagoya Central Towers uitzichtpunt
Een andere top bezienswaardigheid van Nagoya is te vinden in het centrum van de stad. Namelijk twee enorme torens (flats) van maarliefst 245m hoog. De twee gebouwen zijn in 2000 gebouwd en zijn bijzondere omdat je op de 51e etage een ontzettend mooi uitzicht hebt over de stad. Op de 51ste etage heb je onder andere een wijn lounge, een schoonheidssalon en een café.

Nagoya Aquarium

Wie houdt van vissen, mag het Nagoya Aquarium niet missen. Het aquarium heeft ontzettend veel verschillende soorten vissen. Tijdens de zomer is het aquarium geopend van half 10 ’s ochtends tot 8 uur in de avond. In de winter is het aquarium geopend van half 10 ’s ochtends tot 5 uur in de middag. Op feestdagen is het aquarium doorgaans gesloten.

Het standbeeld van Johannes de Rijke

Johannes de Rijke de waterkundige

Johannes de Rijke, klinkt erg Nederlands of niet? En dat is ook zo: Johannes de Rijke was een Nederlands waterbouwkundige die onder andere bekend is door zijn werk in Japan. Japan heeft hem daarom benoemd tot Ridder in de Orde van de Rijzende Zon. Het standbeeld is maar liefst vier meter hoog en als Nederlander natuurlijk het bezoeken waard.

Toyota museum

Wie van auto’s houdt, kan naar het Toyota museum gaan. Op TripAdvisor is het museum zeer goed beoordeeld. Het museum vertelt over de geschiedenis van Toyota en overal staan voldoende Engelse beschrijvingen. Wist je trouwens dat Toyota de grondlegger van het Lean Management is? De Toyota fabriek was de eerste die Lean Manufacturing de voorloper van Lean Management in gebruik nam.

Osu Kannon tempel

Osu Kannon is een populaire tempel die gevestigd is in het centrum van de stad. De tempel werd officieel gebouwd in het jaar 1333, maar is vanwege overstromingen en branden meerdere keren opnieuw opgebouwd. De huidige tempel komt daardoor uit 1970. Toch zeker het bezoeken waard!

Nagoya televisietoren

De Nagoya televisietoren is de oudste televisietoren van Japan. De bouw werd destijds in 1954 voltooid en sindsdien zend de toren televisie uit. Het fraaie bouwwerk is 180 meter hoog en is een ware toeristentrekpleister.

Reizen vanaf Tokyo naar Nagoya

Nagoya metro en treinen
Reizen vanaf Tokyo naar Nagoya kan op meerdere manieren. Je kunt er zowel voor kiezen om met het vliegtuig te gaan als met de trein (shinkansen) of de bus. Het openbaar vervoer in Japan is zeer goed geregeld waardoor wij dit kunnen aanraden boven vliegen. Vanuit Nederland of België kun je eventueel al een Japan rail pass kopen. Hiermee kan je ongelimiteerd gebruik maken van de Japanse spoorwegen. De Japanse spoorwegen gaan door het hele land heen. Bekijk ook eens onze top 5 treinreizen in Japan. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je treinreis, kun je van te voren verschillende Apps downloaden voor iOS of Android. Deze apps, zoals ‘Japan Trains’ helpen je met het maken van een reisplan voor de trein.

Feiten over Nagoya

De volgende feiten behoren typisch bij Nagoya:
✅ Nagoya is de op 3 na grootste stad van Japan;
✅ Nagoya is de hoofdstad van Aichi Prefecture;
✅ Nagoya ligt in het zuidwesten van Japan;
✅ Nagoya is verbonden met 150 verschillende landen via de import en export van de haven;
✅ Nagoya wordt steeds welvarender, omdat grote bedrijven als Toyota er zijn gevestigd.

Uitgaan in Nagoya

Een populair gebied om uit te gaan in Nagoya is Sakae. Het gebied biedt veel verschillende winkels, cafés en restaurants. De winkelgelegenheden zijn niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds. Degenen die niet van drukte houden, kunnen het beste naar East End gaan. East End wordt gezien als een rustige uitgaanswijk met voldoende winkelgelegenheden. Helemaal rustig zal het echter nooit worden in de derde Japanse stad. De zakenlui van Nagoya zitten doorgaans in Fushimi. Hier is ook het echte nachtleven van de stad gevestigd. Dus mocht je nog heerlijk op stap willen gaan, dan moet je hier in de nacht zijn.

Overnachten in Nagoya

In Nagoya kun je op verschillende plaatsen overnachten in verschillende prijsklassen. Je kunt overnachten in hostels, jeugdherbergen, hotels en/of campingplaatsen. De prijzen van hotels kunnen sterk variëren, maar je kunt in het hoogseizoen wel uit gaan van ruim 50 euro per nacht. De hostels, jeugdherbergen en campingplaatsen zijn wel iets goedkoper, maar bieden ook een stuk minder luxe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening