De Japanse stad Nara (奈良)

Nara Todoi Ji Tempel
Nara is voor Japanse begrippen een wat kleinere stad want deze stad heeft ‘slechts’ 400.000 inwoners, toch bijna net zo groot als Amsterdam! Deze stad ligt op het eiland Honshu, in het zuidelijke deel ervan. Nara is tevens de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur (een Japanse provincie). Des stad mag dan klein zijn maar toch is het één van de meest succesvolle steden van Japan. Nara zit bom vol met scholen, zo zijn er 16 hogescholen en 6 universiteiten. Door al deze scholen is Nara ook echt een studentenstad, als Nederlandse student kan je hier ook studeren. Toch heeft Nara meer te beiden dan alleen school en studie, de toeristen trekken vooral naar Nara toe vanwege de vele tempels. Daarnaast staat de stad bekend om de Shinto-schrijnen (Schrijn of shrine is soort heilige poort). Heb je even geen zin in bezienswaardigheden dan kan een toerist of student helemaal tot rust komen in één van de vele parken die Nara heeft, wees niet bang voor het weer dit is meestal mooi.

Een stukje geschiedenis van Nara

Tempel in Nara Japan
Keizerin Genmei stichtte de stad Nara rond het jaar 600. In de Nara prefectuur waren verschillende grote steden die fungeerde als hoofdstad van Japan zoals Asuka-kyō, Fujiwara-kyō (tussen 694–710) en Heijō-kyō (rond 710–784). Rond die periode nam Nara de taak van hoofdstad van Japan over, echter de naam Nara kwam pas later. De stad had een rechthoekig stratenpatroon (net als wat je in New York ziet), dat kwam omdat de plattegrond van de stad was gebaseerd op de toenmalige hoofdstad van China. Het keizerlijk paleis stond aan het noordelijke uiteinde net zoals in veel Chinese steden. De stad veel boeddhistische kloosters die al vele eeuwen boeddhisten ontvangen. Het westelijk deel van de stad is echter nooit helemaal gebouwd zoals men op voorhand had bedacht, dit kwam omdat de stad te groot was en eerst moest groeien. Helaas is dit nooit gebeurd en is het inwonersaantal van de stad is altijd minimaal gegroeid. Toch heeft de stad later nog enkele dorpen opgeslokt. Doordat de bouw wel al was begonnen van de stad zijn er sommige stukken nooit afgemaakt, zo kan je er het totaal verlaten pretpark “Nara Dreamland” vinden dat nooit open is geweest.

heilige herten Nara Japan

Hot spots in Nara

De echte hot spots van de stad zijn de 5 grote boeddhistische tempels waar je niet omheen kan als je in de stad bent. Daarnaast is de stad bekend vanwege de Shintoschrijnen (deze staan overal op het Honshu eiland). In enkele heiligdommen vind je de heilige herten van Nara, dit zijn grote en kleine herten die vrij rondlopen tussen de toeristen. Een leuke afwisseling op de heiligdommen is het keizerlijk paleis dat prachtige Japanse tuinen heeft. Doordat de stad relatief klein is kun je meerdere bezienswaardigheden op één dag plannen.

Klimaat in Nara

Het weer in Nara is vergelijkbaar met de overige delen van Honshu. In de winter is het kouder en liggen de temperaturen rond de 0-10 graden. In de zomer ligt het kwik echter een stuk hoger en zijn er overdag temperaturen van rond de 30 graden. Terwijl het ’s nachts ook nog aangenaam is met temperaturen van rond de 20-25 graden. Als je op zoek bent naar een stad met lekker weer in de zomer is Nara een echte aanrader. De vele bezienswaardigheden kun je dan bezoeken in een lekker zonnetje.

De Japanse stad Nara (奈良)
4.78 (95.56%) 9 votes

Geef een reactie