Meteen naar de inhoud

Nikko (日光, Nikkō)

Nikko Toshugu shrine

Nikko (日光, Nikkō) is een stad gelegen aan de ingang van bekende Nikko National Park. Het dorpje staat het meest bekend om het Toshogu (Tōshō-gū) heiligdom/mausoleum dat rijkelijk versierd is en op menig toerist zijn bucketlist staat. In het mausoleum ligt Tokugawa Ieyasu, de grondlegger van het machtige Tokugawa-shogunaat.

Daarnaast is Nikko al vele eeuwen een centrum van Shinto en Boeddhistische bergaanbiddingen voordat Toshogu in rond 1600 werd gebouwd. Tegenwoordig staat het dorpje bekend om zijn schilderachtige, bergachtige landschappen, meren, watervallen, warmwaterbronnen, wilde apen en fantastische wandelpaden.

Top bezienswaardigheden in Nikko

Er is een hoop te zien in het kleine dorpje maar waar wij vooral voor naar Nikko gaan is de herfst en zijn prachtige kleurendeken. Andere bezienswaardigheden die hoog op onze sightseeing list staan zijn;

 • Toshugu Shrine (Mausoleum van Tokugawa Ieyasu)
 • Taiyuinbyo (Mausoleum van Lemitsu de kleinzoon van Tokugawa Ieyasu)
 • Rinnoji Temple (Grootste tempel van Nikko)
 • Kanmangafuchi Abyss (prachtig bergpad door een kloof)
 • Tamozawa Villa (Keizerlijke villa)
 • Shinkyo Bridge (Heilig brug die toegang verleent tot Nikko)

Beste reistijd: herfst in Nikko

Vooral Nikko en het Okunikko-gebied rond het Chuzenji-meer staan bekend om hun prachtige herfstkleuren (Koyo). Gemiddeld beginnen de bossen te kleuren vanaf begin oktober af te dalen van de hogere delen van Yumoto Onsen, rond het Chuzenji-meer en de Irohazaka-weg zijn ze het bestten tussen midden en eind oktober. Het dorpje zelf staat meestal rond de eerste helft van november helemaal in herfstkleur. Meer weten over de beste reistijd in Japan?

How to get there: Nikko

Nikko ligt ongeveer op 125 kilometer van Tokyo af en is goed te bereiken via de Tobu Railway en Japan Railways (JR). Hierdoor is het dorpje perfect voor een dagtripje vanuit Tokyo om even af te koelen van de drukke hoofdstad.

3 reacties op “Nikko (日光, Nikkō)”

 1. goede avond.
  graag wil ik een dagtrip in july gaan maken.
  vroeg vanuit tokyo naar nikko.
  mijn vraag is hoe kom ik in nikko en welke tijden kan ik terug rijden naar tokyo.
  in nikkio wil ik alleen de tempels rusig zien
  1:Toshugu Shrine (Mausoleum van Tokugawa Leyasu)
  2: Taiyuinbyo (Mausoleum van Lemitsu de kleinzoon van Tokugawa Leyasu)
  3 Rinnoji Temple (Grootste tempel van Nikko)
  ongeveer 15,00 /16.00/ 17.00 / 18.00 terug rijden. eindelijk hoop ik dat hij 24 rij. want dan kanik altijd terug komen ,maar ik las dat hij maar 1 keer terug gaat en alles ik niet mis dan heb ik een groot probleem.

  1. je kunt vanuit Nikko meerdere keren terug…het ligt eraan met wie je reist..JR-rail of met een los ticket van de Tobu-line. het laaste kun je met deze laatste lijn rond 16 35 terug naar Tokyo. Via de JR-Nikko lijn naar Utsunomiya kun je nog vaker naar Tokyo Kijk en zoek op Hyperdia.com succes

   1. Goede tip Harry en bedankt voor de up-to-date informatie :) Hypderdia is inderdaad handig hiervoor. Hoewel tegenwoordig Google maps ook prima de treintijden aangeeft en met een pocket wifi kan je ze overal opzoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening