Osaka (大阪市) ontdekken

Bunraku Osaka
Osaka is een Japanse stad met ongeveer 2,7 miljoen inwoners en gelegen op het eiland Honshu, op de plek waar de Yodo-rivier uitkomt in zee. Osaka is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur (provincie). De stad behoort tot de bakermat van bevolking en cultuur van Japan het heeft een zeer grote industrie en is daarmee een belangrijke motor van het land. De stad heeft een rijke textielnijverheid en wordt soms het ‘Manchester van het Oosten’ genoemd. Naast dit alles heeft de stad ook een belangrijke haven die vanaf oudsher al belangrijk was voor Japan. Sinds 1933 heeft Osaka een metronet dat tot op de dag van vandaag nog steeds groeit, daarnaast heeft de stad sinds 1964 een spoorlijn. Kansai is de internationale luchthaven en is daarmee de belangrijkste luchthaven van Osaka, je kan hierop vliegen vanuit Nederland (dit kan soms goedkoper uitpakken voor je reis door Japan). Osaka heeft tal van bezienswaardigheden, waaronder het grote aquarium, dat je gezien moet hebben als je in de stad bent.

Bezienswaardigheden Osaka

Verstiging Osaka
Welke bezienswaardigheden heeft Osaka? Als je op vakantie bent in Osaka, dan moet je een bezoek brengen aan het Aquarium Kaiyukan. Dit is een groot aquarium dat uit één watertank is opgebouwd, het is het grootste aquarium ter wereld. Hier zwemmen onder meer twee 4,5 meter lange walvishaaien, dat laat wel zien hoe groot het Kaiyukan Aquarium is. Daarnaast is het National Bunraku Theater een echte top bezienswaardigheid in Osaka. Hier wordt het traditionele poppenspel Bunraku nog gespeeld. De Bunraku-poppen zijn zeer groot en om ze te bewegen zijn er drie mensen nodig. Daarnaast is er nog de boeddhistische Shitenoji-tempel. Dit is één van de belangrijkste locaties van de stad het is namelijk een oude tempel die nog actief wordt gebruikt door boeddhisten. Veel toeristen nemen dan ook graag een kijkje in deze tempel.

Het weer in Osaka

In Osaka kun je prima op vakantie, het is er immers lekker weer. De maand januari is het koudste de temperatuur blijft in de nacht dan net boven het vriespunt en overdag is het ongeveer 10 graden. Augustus is de warmste maand voor met in de nacht temperaturen niet onder de 25 graden, overdag is het rond de 33 graden. Na de maand augustus zal de temperatuur weer zakken. Echter, in september is het ook nog lekker weer met ongeveer 28 graden overdag en 22 graden ’s nachts. Het klimaat is over het algemeen zacht en droog, in zomer is het wel erg vochtig.

Geschiedenis Osaka

Osaka kasteel Nishinomaru
De stad Osaka heeft een rijke geschiedenis. In een ver verleden is de stad nog de hoofdstad van Japan geweest. De stad had toen echter nog een andere naam, namelijk Niniwa. Dat betekent ‘snelle golven’, omdat het aan de onvoorspelbare zee ligt. In 1583 werd er het Nishinomaru kasteel gebouwd. Het was destijds de sterkste vesting van het land maar tijdens de tijd van de Tokugawa’s werd het kasteel verwoest. In het begin van de 20e eeuw is het kasteel herbouw. Echter, in de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel weer beschadigd. Lange tijd heeft het kasteel er beschadigd bij gestaan totdat er in de negentiger jaren plannen gemaakt werden om het kasteel te restaureren. Tegenwoordig is het kasteel prachtig en ook een erg leuke bezienswaardigheid.

Himeji

Wanneer je in Osaka bent kan je leuk een uitstapje maken naar Himeji. Dit is een andere kustplaats die op ongeveer 1,5 uur reizen van Osaka ligt maar prachtige bezienswaardigheden kent zoals het Himeji Castle. Dit kasteel is geheel wit en wereldberoemd! Veel Japanners laten er hun trouwfoto’s nemen.

Osaka (大阪市) ontdekken
4 (80%) 6 votes

Geef een reactie