Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Pocket WiFi in Japan

Pocket WiFi in Japan

Pocket Wifi in Japan huren
Een Japanse pocketwifi

Een draagbaar WiFi netwerk dat verbonden is met het Internet? Ja dat is natuurlijk mogelijk in Japan! De Pocket Wifi is een kleine draagbare router/hotspot die ervoor zorgt dat je overal in Japan internet hebt. In feite is de Pocket Wifi eigenlijk een simkaart met een 4G netwerk gekoppeld aan een draagbare router met een flinke batterij. Hiermee ben je in (bijna) geheel Japan altijd verbonden met het Internet. Daarnaast is het huren van een apparaatje super simpel en goedkoop! Lees hier hoe. Nieuwe telefoon? Ga dan voor een Japanse eSIM.

Erg handig voor als je leuke Instagram stories of foto’s wilt plaatsen! Even moet werken op de laptop of om de beste restaurantjes on the spot op te zoeken. Wat dacht je de snelste route naar de volgende bestemming te plannen via het OV? Het kan allemaal via het internet van de Pocket Wifi.

Waar kan ik de Pocket Wifi huren?

Pocket Wifi in Japan
Pocket Wifi in Japan

Afhankelijk van de duur van jouw reis zullen de kosten voor een Pocket WiFi bepaald worden, de regel geldt meestal hoe langer de huur hoe goedkoper de kosten. Wij bieden in samenwerking met GetYourGuide een handige Pocket Wifi te huur aan waar wij zelf ook altijd gebruik van maken. Hieronder kan je hem bestellen;

> Bestel Pocket-Wifi

Specificaties Pocket Wifi

Via de Pocket Wifi heb je in Japan altijd onbeperkt toegang tot snel Internet via een hotspot. Met snel internet bedoelen we letterlijk minimaal een LTE/4G/3G verbinding met ongeveer een max download snelheid van 190 Mbps en max upload snelheid van 25 Mbps. Het apparaatje kan meerdere telefoons, laptops, camera’s, tablets of andere WiFi apparaten ondersteunen. Daarnaast gaat de gemiddelde batterij ongeveer 9-12 uur mee, perfect voor dagtrips dus.

Het draagbare Wifi apparaatje is ongeveer 100(L)×60(B)×14(D) mm groot en weegt rond de 150 gram, erg klein en handig om mee te nemen dus. De huurperiode van de Pocket Wifi is flexibel en kan aangepast worden aan de duur van jouw rondreis door Japan. Verlengen is geen probleem gewoon even aangeven via de klantenservice.

FAQ

Enkele veelgestelde vragen over de Pocket WiFi verhuur.

🏨 Waar kan ik de Pocket WiFi ophalen?

Wij sturen de Pocket WiFi naar je hotel zodat je er gelijk mee aan de slag kan zodra je aankomt. Helaas nog niet naar AirBnb verblijfplaatsen. Misschien in de toekomst wel. Het is ook mogelijk om de Pocket Wifi op te halen bij de touroperatorwinkel in Harajuku (Adres: 1F Harajuku Ash Building, 1-19-11 Jingumae Shibuya-ku, Tokyo 150-0001).

📮 Hoe moet ik de Pocket WiFi retourneren?

Bij de levering van de Pocket WiFi geven wij een vooruitbetaalde envelop mee. Via deze envelop is het mogelijk om de Pocket WiFi gemakkelijk te retourneren. Dit kan op het vliegveld, bij een hotel of elke postbus in Japan.

Is de Pocket WiFi verzekerd bij verhuur?

Nee er een een aparte verzekering nodig voor het huren van een Pocket WiFi. Soms dekt je eigen reisverzekering dit wel, vraag dit na voordat je op reis gaat bij de reisverzekeraar.

💴 Wat gebeurd er bij een te late retour?

Per dag dat de Pocket Wifi te laat teruggestuurd is rekenen wij 700 JPY.

😱 Wat gebeurd er als ik de draagbare router verlies?

Een verloren apparaat zal vergoed moeten worden door een boete te betalen van 25.000 JPY. Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen diefstal, schade of verlies.

Naast een Pocket-wifi heb je ook een Japan rail pass nodig om Japan zonder moeite te kunnen ontdekken.

Ervaringen over het gebruik

We horen graag jullie ervaringen over het gebruik van de Pocket Wifi. Wij zijn er in ieder geval altijd erg blij mee omdat de Wifi in hotels niet altijd goed werkt, maar je eigen hotspot wel.

> Pocket-Wifi bestellen

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening