Meteen naar de inhoud

Pokémon kaarten

Pokémon kaarten
Pokémon kaarten

Pokémon kaarten zijn in Nederland en België al te koop sinds begin 1998 en waren al snel een hit onder de hardcore verzamelaars en generatie Y/millennials. Ruim 20 jaar laten zijn veel oude kaarten van de zogenoemde “base sets” uit 1995 ook wel first generation of second generation Pokémon speelkaarten zeer zeldzaam en waardevol. Vooral de glimmende, de Holo’s en First Editions hiervan, lopen vaak flink op in waarde. Dit komt omdat de drop-rate uit de boosters (pakjes Pokémon kaarten) zeer laag was en ze daarom in beperkte oplage verspreidt waren. Gezien wij vaak naar Japan reizen, waar Pokémon natuurlijk vandaan komt, nemen we ze ook vaak mee terug uit het land als souvenir en om op Tokyo.nl te koop aan te bieden aan andere Japan fan’s en otaku’s.

Snel naar:

Verkopen en kopen van Pokémon kaarten

Pokémon kaarten kopen
Pokémon kaarten kopen en verkopen

De handel in Pokémon kaarten is al jaren een hit onder de Japanse (en Nederlandse) otaku’s en andere verzamelaars. Veel handelaren spelen het Pokémon kaartspel niet eens maar hebben als levensdoel om de verzameling van unieke kaarten compleet te maken.

Sun & Moon boosters Pokémon
Sun & Moon boosters Pokémon

Tegenwoordig heeft de handel zich veelal naar online verplaatst en zo zie je dat veel oude Pokémon kaarten vaak in bulk aangeboden worden op handelsfora zoals Catawiki, Ebay of Marktplaats.

Het onderscheiden en waarderen van deze tweedehands kaarten is vaak lastig gezien de foto’s niet van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit is wel nodig want een Pokémon kaart met een klein beetje schade verliest al heel snel zijn waarde.

Japanse Lugia Neo Genesis
Japanse Lugia Neo Genesis

We geven je hieronder enkele tips waarop je moet letten bij het kopen en scannen van oude Pokémon kaarten. We doorlopen een taxatie process en kunnen daarmee het verschil tussen kaarten die enkele centen of duizenden Euro’s opleveren bepalen.

Nieuwe kaarten zoals de Pokémon EX of VMAX series kan je tegenwoordig nog steeds kopen bij de bekende speelgoedwinkels zoals Intertoys, Bol.com, Toys XL, Blokker en Bart Smit.

De waarde bepalen van Pokémon kaarten

Waarde bepalen Pokémon kaarten
Waarde bepalen van Pokémon kaarten

Bij het kopen van Pokémon kaarten via een online handelaar is het belangrijk op een aantal punten te letten. Hieronder vind je de belangrijkste criteria voor de waardebepaling van tweedehands kaarten. Scan hier dus zorgvuldig op wil je kaarten kopen.

We hebben alles samengevat in een video, zeker de moeite waard wil je jouw oude collectie op waarde inschatten. We geven een aantal tips waarmee je gemakkelijk kan berekenen hoeveel de Pokémon kaart waard is.

PSA taxatie Pokémon kaart
PSA taxatie Pokémon kaart
 • Schade – De belangrijkste factor in het taxeren van Pokémon kaarten is om te kijken of deze schade heeft. Niet alleen aan de voorkant van de speelkaart maar ook de achterkant moet schadevrij zijn. Zijn de hoekjes gebogen of versleten (whitening) dan is de kaart al snel veel minder waard. Je hebt hierdoor ook speciale Taxatie gradaties in Pokémon kaarten die lopen vanaf; Gem Mint – Pristine (100% schadevrij en een perfecte druk qua centering), Mint (100% schadevrij maar de omlijning is niet perfect recht gedrukt, vaak zonder expert oog niet te zien), Near Mint-Mint, Near Mint, Excellent – Near Mint, Excellent, Very Good, Good, Poor of Played. Een bedrijf dat Pokémon kaarten taxeert is Professional Sports Authenticator (PSA) met een score tussen 1-10.
Generatie Pokémon kaarten
Generatie Pokémon kaarten / Fossil
 • Generatie – De generatie van het kaartenset is na de schade het belangrijkste punt voor de waardebepaling. De base set series is over het algemeen het meeste waard. Onder de base set serie vallen; Base Set, Base Set 2, Fossil, Jungle, Team Rocket en Wizards of the Coasts promo’s. Dit is de gehele eerste generatie die vaak voor honderden al dan niet duizenden euro’s over de toonbank gaat. Andere waardevolle sets zijn Neo Destiny, Neo Revelation, Neo Discovery, Neo Genesis en Southern Islands. Al deze kaarten zijn gereleased tussen 1996-2002 ongeveer. Natuurlijk zijn er nog veel meer Pokémon sets en hebben wij hier een overzicht van gemaakt.
Charizard First Edition stempel
Charizard First Edition stempel
 • First Edition – Veel Pokémon kaarten hebben het zwarte labeltje First Edition, dit is de eerste druk geweest van een nieuwe kaartenserie. Deze kaarten zijn aanzienlijk meer waard dan de tweede minder zeldzame druk van een zelfde serie.
Promo Pokémon kaart
Promo Pokémon kaart
 • Promo’s – Door de jaren heen zijn er veel promo kaarten gereleased die in zeer beperkte oplage gedrukt zijn. Deze kaarten zijn automatisch al meer waard. Soms kreeg je bijvoorbeeld een Pokémon kaart bij een Happy Meal van McDonalds of tijdens een bezoek aan een Pokémon film in de bioscoop.
Japanse Typhlosion lvl 55
Japanse Typhlosion lvl 55
 • Holo’s – De glimmende kaarten worden Holo’s genoemd en deze zijn bijna altijd waardevol gezien ze in beperkte oplage zijn gedrukt. Deze Holo’s zijn vaak verkrijgbaar in verschillende varianten zoals; EX, GX, VL.X, reverse Holo, SP of LEGEND. De waarde van de Holo’s is waar afhankelijk van de kaart of deze common, uncommon of rare is. Dit kan je herkennen aan het balletjes, ruitje of sterretje rechtsonder in de hoek van de kaart. Een rare Holo heeft dus een klein zwart sterretje.
 • Holo bleed – tijdens het drukken van de holo Pokémon kaarten kan het voorkomen dat het glimmende stuk niet helemaal binnen het vierkant van de kaart valt. Dit noemt men holo bleed en kan soms een positieve of negatieve impact hebben op de waarde.
Printlines & Holo bleed Pokémon kaart
Printlines & Holo bleed op een Pokémon kaart
 • Print lines – Net als bij de bleed bij holo kaarten kan het tijdens het printen ook voorkomen dat sommige printers een klein lijntje achterlaten door de holographic heen. Hierdoor zie je vaak een streep of meerdere strepen in de glitters. Dit heeft bijna altijd een negatieve impact op de waarde.
 • Shadowless – Wizards of the Coast kaarten die Shadowless zijn worden vaak tot de meest zeldzame kaarten gerekend, helemaal als deze nog een First Edition stamp hebben. Shadowless betekend letterlijk dat er geen schaduw is te zien onder het vierkant waar de Pokémon op staat afgebeeld.
 • Secret Pokémon – Alle Pokémon kaarten zijn genummerd zo is heeft het Base Set bijvoorbeeld 102 kaarten waarvan Alakazam 1/102 is en Raichu 14/102 is. In sommige sets zitten Secret Pokémon cards die een hoger nummer hebben dan het set eigenlijk heeft, je ziet dan bijvoorbeeld 65/64 als nummer. Enkele voorbeelden van Secret cards zijn Dark Raichu 83/82, Shining Gyarados 65/64, Lugia 149/147, Skyridge Charizard 146/144, Shining Mewtwo 106/105 maar er zijn er nog veel meer.
 • Taal – De taal van de kaart is ook van groot belang in de taxatie. De meest waardevolle kaarten zijn de Engelse gevolgd door Japanse, Spaanse, Duitse, Italiaanse en ga zo maar door. Nederlandse kaarten zijn meestal niet zo waardevol omdat de markt een stuk kleiner is hiervoor.

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je een super zeldzame kaart die je wilt laten taxeren? Dan kan Taxatie.help je helpen met een professionele taxatie vanaf €19,95.

De speelkaarten beschermen tegen schade

Pokémon kaarten beschermen
Pokémon kaarten beschermen met toploader en sleeve

Nu je een beetje weet hoe een speelkaart getaxeerd moet worden is het ook belangrijk om de kaarten goed te beschermen tegen schade. De hoekjes, randjes en holo’s zijn kwetsbaar en minimale schade is funest voor de waarde. Wij raden je daarom aan om de kaarten in een sleeve met daaromheen een toploader te bewaren.

De sleeve, gemaakt van zacht plastic, zorgt ervoor dat je de kaart gemakkelijk zonder schade uit de toploader kan halen. De toploader is gemaakt van hard plastic en zorgt ervoor dat de kaart niet gebogen of beschadigd kan worden.

Verder bewaren wij de waardevolle kaarten ook nog in een Tupperware doosje. Zo voorkom je bijvoorbeeld waterschade aan de Pokémon kaarten.

Hoe herken je neppe Pokémon kaarten?

Fake Pokémon kaarten
Fake Pokémon kaarten herkennen

Is er handel en waarde in voorwerpen te vinden dan zal er ook een markt zijn voor counterfeits of neppe producten. Het vervalsen van Pokémon kaarten gebeurd daarom helaas ook en we zien steeds meer replica’s op de markt verschijnen.

Veel verkopers geven dit gelukkig wel aan door bijvoorbeeld het woord “Custom Pokémon kaart” te gebruiken. Maar niet alle handelaren zijn zo eerlijk. Daarom geven we hier een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van Pokémon kaarten.

 • Pak een sterke kleine zaklamp bijvoorbeeld die van je telefoon. Houdt de lamp tegen de achterkant van de kaart en kijk dan aan de voorkant of er licht doorheen schijnt. Is dit niet tot heel weinig dan is de Pokémon kaart waarschijnlijk echt en geen vervalsing.
Kleurcodes neppe Pokémon kaarten
Kleurcodes neppe Pokémon kaarten
 • Nintendo gebruikt altijd dezelfde kleurtypes voor de kaartjes, vaak maken vervalsers de fout om net een verkeerde kleurcode te gebruiken. Vooral met de kleur blauw en geel is dit vaak goed te zien. Pak de achterkant van de kaart erbij en kijk goed naar de blauwe kleur naast de Pokéball en om het woord “Pokémon”. Matcht de kleur blauw met echte kaarten dan is het waarschijnlijk een echte Pokémon kaart.
Lettertype neppe Pokémon kaarten
Lettertype neppe Pokémon kaarten
 • Let op spelfouten in de tekst van de kaart. Bij Engelse Pokémon kaarten staan er soms hele knullige dingen op. Maar het is soms lastig te herkennen bij bijvoorbeeld Japanse kaarten, gelukkig kan je ook naar het lettertype kijken. Wijkt dit af van andere Japanse kaarten dan is de kaart waarschijnlijk nep zelfde geldt voor Engelse replica’s.
Neppe Pokémon kaarten vergelijken
Neppe Pokémon kaarten vergelijken
 • Voor elke aanval van de Pokémon is het nodig om enkele energie kaarten op te gooien. De symbolen van welke energy kaart nodig is staan altijd naast de aanval. Echter, bij neppe kaarten is het symbool van de energy vaak niet in verhouding met het balletje en wijken de kleuren af. Let hier dus goed op. Waar je het ook altijd goed aan kan zien zijn de First Edition logo’s, deze zijn vaak te groot gedrukt.
 • Neppe Holographic Pokémon kaarten missen vaak de Holo swirls en mooie glitters, dit is vrij makkelijk te zien.
Karton drukwerk Pokémon kaarten
Karton drukwerk Pokémon kaarten
 • Wat ook vaak gebeurd met vervalsingen is dat de kaarten uit een stuk karton is gedrukt. Je ziet dan soms nog de kartels hiervan langs de randen van de kaart.

Japanse Pokémon kaarten kopen

Waardevolle Pokémon kaarten
Waardevolle Pokémon kaarten

Wij hebben een aantal toffe Japanse Pokémon kaarten rechtstreeks uit Japan meegenomen (we kopen ze vaak in Akihabara) en bieden deze hierzo te koop aan. Sommige kaarten zijn veel waard en andere natuurlijk wat minder.

We hebben bundels gemaakt voor startende verzamelaars maar ook enkele voor de echte die-hard verzamelaars.

Wil je zelf Pokémon kaarten verkopen via Tokyo.nl? Dan bieden wij de mogelijkheid om je product te promoten tegen een kleine vergoeding. Het versturen, verpakken en afhandelen zal je wel zelf moeten verzorgen. Wij nemen ook graag interessante kaarten van je over tegen een leuke vergoeding. Wil je meer informatie over het verkopen van vintage of nieuwe Pokémon kaarten neem dan contact op met tokyo.nl.raoul(@)gmail.com.

De top 5 sterkste Pokémon kaarten

Sterkste Pokémon kaarten
De sterkste Pokémon kaarten

Elke generatie Pokémon kaarten brengt weer nieuwe en sterke speelkaarten met zich mee. Maar welke zijn nu de sterkste Pokémon kaarten en een must have voor elk deck? Hieronder onze top 5 sterkste Pokémon die ervoor zorgen dat je tegenstanders bibberen op het speelveld.

 1. Shadow Lugia – Met 300 HP en de attack “Shadow Storm” die 1.000 damage doet is Shadow Lugia de door Cipher gemanipuleerde versie van Lugia een aanwinst voor elk speeldeck. Helaas is het een promo kaart en mag het op officiële toernooien niet gebruikt worden. Wij zullen het echter niet doorvertellen aan je tegenstander!
 2. Mega Venusaur EX – Met 230 HP en de attack “Crisis Vine” die 120 damage plus voor poison en paralyse zorgt is de Mega Venusaur EX één van de sterkste Pokémon kaarten. De kaart is te vinden in de XY uitbereiding uit 2014.
 3. Rayquaza C level X – Deze kaart gebruik je niet om zijn damage maar om de ability “Dragon Spirit”. Hiermee kan je namelijk een energy kaart van de weggooi stapel pakken en opnieuw gebruiken. Dit geeft je een strategisch voordeel en dat in combinatie met de aanval “Final Blowup” met 200 damage is tactisch erg sterk. Rayquaza vind je terug in de Platinum Supreme Victors serie uit 2009.
 4. Charizard (G) level X – Met de passive attack “Call for Power” steel je snel energie kaarten van de tegenstander voordat hij zijn attack kan doen. Prachtige counter tegen elke aanval plus met de aanval “Malevolent Fire” die 150 damage doet geen slechte combo. De Charizard (G) level X vind je net als Rayquaza ook in de Platinum Supreme Victors serie uit 2009.
 5. Mega Gengar EX – Naast de Gigantamax vorm van Gengar bestaat er ook een Mega Gengar. Deze heeft 210 HP en met zijn aanval “Phantom Gate” kan je elke aanval van de tegenstander uitvoeren voor maar 3 energy kaarten. Perfecte counter en erg handig mocht je tegenstander zwak zijn tegen een bepaald type Pokémon. Mega Gengar EX vind je tussen de XY Black Star Promos.

Er zijn vast sterkere kaarten te vinden gezien er zoveel verschillende zijn. Weet jij een Pokémon kaart die sterker is?

Top 15 duurste Pokémon kaarten

Duurste Pokémon kaarten ter wereld
Duurste Pokémon kaarten ter wereld (onverkocht)

We hebben de top 15 meest waardevolle Pokémon kaarten op een rij gezet. Deze zijn door de jaren heen verkocht en mocht je er nog één in het bezit hebben dan horen we het graag. De Pokémon kaarten van de foto hierboven staan te koop maar zijn nog nooit voor deze prijzen verkocht.

 1. Japanse Pikachu Illustrator Promo Card – €198.111 ($224.500) (bron)
 2. Japanse Trophy Pikachu Trainer No. 1 – €100.000
 3. Tropical Mega Battle No. 2 Trainer Card – €60.000
 4. Engelse First Edition Shadowless Charizard – €40.000-50.000
 5. Engelse Pre-release Raichu – €15.000-20.000
 6. Engelse Shining Charizard – €10.000-15.000
 7. Engelse First edition Holographic Shadowless Mewtwo – €10.000
 8. Torchic Holo Card And Toy – €10.000
 9. Dark Dragonite 1st Edition Error Card 5/82 – €9.000
 10. Japanse Pokémon Snap Cards (Nintendo) – €8.000
 11. Faded Marowak Error – €8.000
 12. Engelse First Edition Shadowless Blastoise – €5.000-7.500
 13. Engelse First Edition Shadowless Venusaur – €6.500
 14. Japanse Master’s Key Prize Card – €5.000
 15. Japanse Gold Star Espeon – €3.500
💡 Hoe kan je een Pokémon kaart taxeren?

De waarde van een Pokémon kaart is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste taxatie criteria zijn; schade, generatie, First Editions, Promo’s, Holo’s, Shadowless, Secrets en de taal. Lees hier alles over de waardebepaling van de Pokémon speelkaarten.

💶 Wat is de duurste Pokémon kaart ter wereld?

De duurste Pokémon kaart ter wereld is de Japanse Pikachu Illustrator Promo Card uit het jaar 1998. Er zijn in totaal maar 39 kopieën van gemaakt en maar 10 getaxeerd door de instantie PSA. De kaart is afkomstig van een wedstrijd via CoroCoro Comic waar de winners de kaart gratis mee naar huis mochten nemen. Bekijk hier de rest van de top 15 duurste Pokémon kaarten.

🐙 Hoeveel Pokémon kaart series zijn er in omloop?

Op dit moment zijn er 124 kaartensets in omloop. Deze bestaan allemaal uit 50-150 verschillende kaarten waarvan een groot deel nieuwe graphics van standaard Pokémons bevatten zoals bijvoorbeeld Pikachu, Blastoise, Charizard en Mew. De sets zijn; Base Sets 1 & 2, Fossil, Jungle, Team Rocket, Neo Genesis, Gym Heroes, e-Card, EX Ruby & Sapphire, Daimon & Pearl, Nintendo Promos, Platinum, HeartGold SoulSilver, Call of Legends, Black & White Promos, Black & White, XY Series, Sun & Moon en Sword & Shield.

🛒 Waar kan je Pokémon kaarten kopen?

De verkoop van Pokémon kaarten gaat al jaren via de bekende speelgoedwinkels in Nederland en België. Echter, kan je hier alleen de nieuwste kaarten sets kopen. Ben je op zoek naar meer vintage Pokémon kaarten dan vind je deze op de bekende online handelsfora. Wij hebben zelf enkele toffe Japanse Pokémon kaarten te koop rechtstreeks geïmporteerd uit Japan.

151 reacties op “Pokémon kaarten”

 1. Beste,
  Ik ben in het bezit van de eerste 151 pokemonkaarten. De kaarten komen allemaal uit de serie van 1999-2000. Een aantal daarvan heb ik dubbel waaronder o.a. Charizard. Sommige kaarten zijn ook first Edition. Verder heb ik ook een aantal kaarten uit andere series. Hoe kan ik hiervan het beste de waarde bepalen en eventueel ook doorverkopen?

 2. Hallo
  ik heb een vraagje hoeveel is mijn Mcharizard Ex waard.
  Het is een secret rare 108/106
  hopelijk kunt u mij helpen

 3. Hallo,

  Ik heb een pikachu gold star er zit een klein krasje op de voorkant en de hoekjes zijn een heel klein beetje stuk kan ik hier nog iets voor krijgen

  1. Hoi Kane,
   Is het een Engelse kaart? Jammer van de beschadigingen. De kaart is wel vrij zeldzaam dus mits deze minimaal zijn heeft de kaart zeker nog waarde.

 4. Hallo,
  Gezien de waarde voor een complete Neo genesis op deze website ben ik heel benieuwd wat de waarde is van mijn collectie. Wellicht kun je mij een inschatting geven? Ik ben vooral benieuwd naar de volgende sets.
  – Base (Japanse) alles mint, compleet
  – Jungle (Japans) alles mint, compleet
  – Fossil (Japans) alles mint, compleet
  – Team Rocket (Japans) alles mint, compleet
  – Gym Heroes (Japanse) alles mint, compleet
  – Gym Challenge (Japans) alles mint (op 1 trainer na, die is near mint), compleet
  – Neo Genesis (Japans) alles mint, compleet
  – Neo Discovery (Japans) alles Mint, compleet

  1. Wow dat zijn echt mega toffe sets!! Het set dat wij verkopen is echt in een hele goede staat alles rond de psa9+ dus praktisch geen foutjes. Ik kan de kwaliteit van jou sets niet beoordelen zonder deze van dichtbij te zien. Maar hierbij een prijsindicatie;
   – Base €3000-4000
   – Jungle €1500-2500
   – Fossil €1500-2500
   – Team Rocket €1500-2500
   – Gym Heroes €2000-3000
   – Gym Challenge €2000-3000
   – Neo Genesis €2000-3000
   – Neo Discovery €2000-3000

   Dit is een geschatte waarde als de kaarten echt MINT zijn. Kijk ons filmpje nog even voor de zekerheid https://youtu.be/XinkojkrrUY want zelfs kaarten zonder schade kunnen niet MINT zijn en dus een stuk minder waard.

 5. Hello,

  Heb een vraag in verband met een Pokemon kaart die ik graag wat meer informatie van waarde voor het verkoop zou willen weten.
  Het gaat over Charizard 1ste editie 4/102 , 1995,96,98.
  ( Enkel beetje beschadigd boven hoek rechts. )
  Graag een seintje voor meer informatie.
  Dank u.

 6. Hi Goedemiddag,

  Ik kwam mijn oude Pokemon kaarten en zit te twijfelen of de base kaarten het waard zijn om te laten taxeren. Het gaat om de volgende kaarten:
  Charizard – Base Set – Holo – hier en daar wat beschadeging
  Mewto – Base Set – Holo – randen zijn beschadigd
  Gyarados – Base set – holo – weinig tot geen beschadeging
  Poliwrath – Base set – Holo – weinig tot geen beschadeging
  Vileplume – Jungle – Holo – weinig tot geen beschadeging

  Heeft het nut deze kaarten te laten taxeren?

  Ik hoor het graag

  1. Beste Gale,
   Afhankelijk van de kaarten die je wilt verkopen kan je op verschillende platformen terecht. Voor Nederlandse kaarten vooral op Marktplaats en voor Engelse, Japanse of andere talen op eBay of Catawiki. Welke kaarten wil je gaan verkopen?

 7. Hoi!
  Ik had gisteren een reactie geplaatst maar kan die nu niet meer terugvinden, het ging namelijk om m’n oude Pokemon kaarten en in de hoop of u mij een beetje kon helpen of ze nog wat waard zijn.

  1. Bjorn van de Kerkhof

   Hallo daar, ik heb een doosje met daarin een flink aantal Japanse pokemon kaarten. Ik herken een Jolteon 026/081. Denk dat ik deze serie compleet heb.

   Weet u misschien of het wat waard is?
   Mocht u er foto’s van willen hoor ik het graag.

   Ik hoor het graag van u.

   Mvg, Bjorn van de Kerkhof

 8. Hoi! Ik heb ook een aantal oude pokémon kaarten die ik zou willen verkopen, nu heb ik even wat research gedaan naar de waarde van de kaarten alleen zie ik veel verschillende prijzen die van heel laag tot heel hoog kunnen zijn. Hopelijk dat u me een beetje kan helpen met het bepalen hiervan?
  Het gaat om:
  Aerodactyl 1 edition 1/62 hole rare
  Dark blastoise rare 20/62
  Machamp 1 edition 8/102 hole rare
  Tyranitar ex 17/17 hole rare
  Charizard 6/108 power keepers reverse hole
  Entei 17/64 rare
  Sabrina’s alakazam 16/132 hole rare
  Gengar 5/92 reverse hole
  Hitmonchan 7/102 hole rare
  Umbreon 32/75 rare
  Trainer 1 edition (Nederlands) 64/64 common
  Raikou 16/132 hole rare
  Kirlia dragon frootiers 33/101 uncommon

  Alvast bedankt!
  Groeten,
  Lars

  1. Hoi Lars,
   Dat zijn nog eens leuke Pokémon kaarten! Echter de prijs en waarde van een speelkaart is zeer afhankelijk van de kwaliteit ervan. Zit er ook maar iets van schade op de kaart dan is deze gelijk aanzienlijk minder waard. Heb je mijn filmpje al gezien over het herkennen en taxeren van Pokémon kaarten? https://www.youtube.com/watch?v=XinkojkrrUY hiermee weet ik zeker dat je zelf al een heel eind kan komen met het bepalen van de waarde. Succes!

 9. Hai, ik heb 2 Energy kaarten die een gouden randje hebben, ik weet niet of ze zeldzaam zijn, ze zijn echter in perfecte staat. Weet u of ze wat waard zijn?

 10. Hallo,
  Ik ben door mijn oude Pokemon kaarten gegaan en ik heb de waarde ervan online gecheckt. Nu ben ik benieuwd of het nuttig is dat ik mijn meest waardevolle laat taxeren.
  Charizard lv. 76 van de stormfront series 103/100 (holo)
  Gardevoir lv.X van de secret wonders series 131/132 (holo)
  Surfing Pikachu lv. 13 van de rising rivals series 114/111 (hierbij laat het rechterhoekje los, holo)
  Venusaur lv.51 van de secret wonders series 20/132
  Arcanine van de heart gold & soul silver series 1/123 (holo)
  metal energy (special energy card) van de call of legends series 87/95 (lichte vouw linksonder)
  Groudon ex van de crystal guardians series 93/100 (holo)
  Typhlosion (gouden letters) van de heart gold & soul silver series 110/123 (holo)
  Snorlax (delta species) van de dragon frontiers series 10/101 (holo, met een drukfout. er loopt een hele dunne streep door de kaart)
  Ho-Oh van de call of legends series 9/95 (holo)
  Arceus lv.X van de diamond and pearl promo series DP53 (holo)
  Regigas lv.X van de diamond and pearl promo series DP30 (holo)
  Dragonite EX van de furious fists series 74/111 (holo)
  Mewtwo EX van de evolutions series 52/108 (holo)

  Ook heb ik nog kaarten waar een handtekening op staat en op de achterkant world Championships 2008. Met als meest waardevolle de Holon Energy FF (special Energy card) van de dragon frontiers series 84/101 en de Time-Space Distortion van de mysterious Treasures series 124/123.
  Op het oog lijken alleen de Dragonite en de Mewtwo perfect gecentreerd. Bij de alle kaarten is whitening te zien. Op dragonite en Mewtwo het minste maar op de Typhlosion het meest. Hierbij is duidelijk aan alle randen whitening te zien. Daarnaast zijn er kleine krasjes te zien op de meeste kaarten. Alle kaarten in het engels.

  met vriendelijke groet,
  Brian

  1. Hoi Brian,

   Hoop mooie kaarten! Persoonlijk zou ik geen enkele kaart laten taxeren door PSA mits deze volledige schadevrij zijn of heel erg zeldzaam zoals een Base Set Charizard of Skyridge Charizard. Je kan gemakkelijk via eBay uitvinden of je kaarten waardevol genoeg zijn.

   Succes!

 11. Hallo

  Ik heb volgende kaarten, allemaal holo:
  – Dark Slowbro 12/82
  – Misty’s Tentacruel 10/132
  – Giovanni’s Persian 8/132
  – Kingdra 8/111
  – Flareon 3/64
  – Clefairy 5/102
  – Jumpluff 7/111
  – Dragonite 4/62
  – Entei (promo) 34
  – Blastoise 2/102
  – Nidoking 11/102
  – Jolteon 4/64
  – Steelix (1st edition) 15/111
  – Articuno 2/62
  – Kangaskhan 5/64
  – Muk 13/62 -> minder goede staat
  – Mewtwo 10/102 -> minder goede staat

  De meeste zijn in uitstekende staat. Heeft u een idee van de waarde van deze kaarten?
  Is het de moeite om deze te laten taxeren?

  Vriendelijke groeten

  1. Hoi Nele,

   Dat is een flink lijstje met kaarten. Zijn ze allemaal Engels? Dan is z’n Steelix of Dragonite nog best wel wat waard als ze echt in een Mint conditie zijn. Wat ik je kan aanraden is om even via eBay een ruwe schatting zelf te maken. Mocht je dan twijfelen kan je altijd via https://taxatie.help/speelkaarten/ een pre-PSA taxatie aanvragen. Hiermee weet je zeker of het nuttig is om de kaarten op te sturen naar PSA. Succes!

 12. Hallo,

  Bedankt voor het filmpje!
  Ik heb uit mijn jeugdcollectie nog wat kaarten gevonden die nog behoorlijk wat waard lijken te zijn als ik ze opzoek op de PSA site:
  – Shining Charizard 2002 Nintendo Pokemon Neo Destiny
  – 2002 POKEMON EXPEDITION Mew Holo #19
  – 2002 POKEMON NEO DESTINY Light Arcanine-Holo #12
  – Pichu expedition holo (hiervan kan ik de prijs niet vinden)

  Vroeger verzamelde ik de kaarten maar ik speelde er niet mee waardoor ze nog in goede staat zijn. Ik zie alleen soms wat lichte whitening aan de randjes.

  Nu vraag ik me af wat ik hier het beste mee kan doen? Zou ik deze kaarten moeten laten taxeren? En kan dat ergens in Nederland/Belgie of moet ik ze hiervoor opsturen naar bijvoorbeeld Amerika?

  Alvast heel erg bedankt!

  Vriendelijke groet

  1. Hoi Luuk, erg mooie collectie kaarten! Je kan deze inderdaad laten taxeren bij PSA mochten ze echt geen schade hebben. Wat je eventueel ook kan doen is een pre-taxatie laten uitvoeren via https://taxatie.help/speelkaarten/. Dit geeft je dan een indicatie van de waarde en of het eventueel de moeite is om deze door PSA te laten taxeren.

   1. Bedankt voor de reactie! Ik zal er eens werk van maken.
    Nog een bijkomende vraag: is er eigenlijk een markt voor Nederlandse kaarten?
    Ik heb namelijk nog Nederlandse kaarten van de base set in zeer goede staat.
    Onder andere:
    – Pikachu 1st edition
    – Charmander 1st edition
    – Squirtle
    – 2 X Charmeleon
    – Machoke 1st edition

    Allemaal in beschermd en in zeer goede staat.
    Zijn deze net zoals de Engelse versies waardevol of is er geen markt voor?

    Alvast bedankt!

    1. Er is zeker een markt voor Nederlandse Pokémon kaarten. Wel is deze een stuk kleiner gezien er natuurlijk maar een kleine afzetmarkt is alleen in Nederland en België. Veel Nederlandse kaarten zijn ook beschikbaar in 1st edition gezien ze vaak bijna alleen zijn uitgegeven in deze editie. Dit zorgt ervoor dat de kaarten een stuk minder waard zijn helaas.

 13. Hallo

  Ik heb meer als 200 oude pokomon kaarten.
  Je filmpje gekeken maar ik kan er niet echt wijs uit.
  Want zijn alleen de holografische kaarten van waarde?
  Ik heb namelijk veel gewone.
  Veel sterretjes onderin. Veel trainers kaarten. De kaarten zijn zeker 18 jaar oud. Is het de moeite waard om te laten taxeren?

  1. Hoi Marc,
   Leuk om te horen! Het is inderdaad een beetje verwarrend hoe het seriesysteem van de Pokémon kaarten werkt. Deze pagina kan je wellicht verder helpen; https://tokyo.nl/japan/pokemon/series/

   Vooral holografische kaarten zijn inderdaad wat waard. Deze zijn simpelweg het zeldzaamste. Toch kunnen enkele non-holo kaarten ook een hoop opleveren.

   Geen idee of het de moeite waard is om je kaarten te laten taxeren. Mochten ze non-holo zijn en allemaal van het Base Set dan kan ik het afraden tenzij ze Shadowless zijn.

 14. Hey ik heb de volgende kaarten en vroeg mij af of het het waard is om deze op te sturen naar PSA? (daarnaast hoe betrouwbaar is psa dat ik ook mijn kaarten terug krijg?)

  De volgende kaarten hebben allemaal een sterretje rechts onder.
  Machamp holo first edition.
  Charizard holo.
  Hitmonchan holo.
  Ninetales holo.
  Dragonair electabuzz snorlax(jungle)
  beedrill Clefairy doll, devolution spray, pokemon breeder.
  Ze zijn allemaal in het engels en helaas geen mint condities.

  1. Hoi Marco,

   PSA is betrouwbaar daar hoef je niet bang voor te zijn. Maar zijn deze kaarten niet in een zeer goede/mint conditie dan zou ik ze zelf niet opsturen. Dat kost teveel geld en tijd. Daarnaast zijn het allemaal ook niet hele zeldzame kaarten helaas. Wil je ze verkopen of houden voor je verzameling?

 15. Goedenavond,

  Ik heb mijn pokemon kaarten van zolder gehaald. Allemaal netjes in hoesjes.
  Ik zit alleen met mn handen in het haar: Waar te beginnen. Zouden jullie mij een beetje op weg kunnen helpen. Ik zou ze graag verkopen.

   1. Beste,
    Ik heb in het filmpje niet gezien wat het woord: “PRERELEASE” op een kaart betekent. Kan ik een foto doorsturen via mail?

    1. Hoi! Prerelease kaarten zijn reprints van series die later in productie zijn gegaan. Eigenlijk een soort kaart om eerst mee te testen. Sommige kunnen erg zeldzaam zijn. Welke kaarten heb je?

     1. Een holo Aerodactyl. Wel in slechte staat. Ook mij promo pikachu en memtwo zijn in slechte staat. Enig idee of dit nog wat opbrengt ?

 16. Ik heb een first edition machamp holo nl kaart met lichte wit vlak voor de rest ziet deze er top uit wat zou ongeveer de waarden van deze kaart zijn?

  1. Hoi Jurre,
   Een hele mooie kaart maar helaas niet zo heel veel waard en zeker niet met schade. Deze Pokémon kaart kreeg je gratis bij een starter pack namelijk, veel first editions Machamps in omloop wat de waarde flink naar beneden haalt.

 17. Mathias Huybens

  Beste,

  Na jaren onaangeraakt en vooral uit mijn gedachten gegaan zijn mijn pokemon kaarten (+-1995) terug boven water gekomen.
  Ik heb je filmpje goed bekeken en tot volgende conclusie gekomen:
  – 4 kaarten sterretje x 1ste editions (Hypno, Gastly, Sandslash, seandra)
  – 1 kaart trainer 1ste edition (Myysterieus Fossiel)
  – 6 kaarten bolletje x 1ste editions (Slowpoke, Horsea, Kabuto, Grimer, Omanyte, Zubat)
  – 3 kaarten sterretje trainer
  – 8 kaarten sterretje (Beedrill, Mewtwo 3, Mewtwo HOLO, Electabuzz, Hitmonchan HOLO, Blastoise HOLO, Kangaskhan)

  Dit lijken mij de meest relevante kaarten. Deze zijn geen 10 qua kwaliteit maar de meeste hebben toch minieme schade, hier en daar misschien wat wit vlak.
  Verder heb ik hier nog een 70 tal andere kaarten, 15 tal trainers en 40 tal energy kaarten.
  Zelf heb ik gewoon te weinig ervaring om bedragen en/of waardes te plakken op deze kaarten.
  Zijn deze de moeite om door iemand anders te beoordelen of zijn dit dingen die jullie doen?
  Waar kan ik terecht? (PSA, is €60 al duur voor iets dat misschien amper iets waard is) = ik heb te weinig relevante kennis.
  Het gaat me in eerste instantie niet over het geld maar eerder waarde bepalen.

  Alvast bedankt voor je reactie en goede raad. :-)

  1. Hoi Alex,
   Dat is oprecht een hele goede vraag. Om heel eerlijk te zijn heb ik hier ook niet het antwoord op. Tot zover ik weet is dit niet mogelijk, mijn connecties binnen de taxateurs geven ook aan dat het “waarschijnlijk” niet kan omdat de kaarten van een type gedrukt karton zijn wat zich niet makkelijk laat repareren. Ik ga er daarom vanuit dat het niet mogelijk is. Maar misschien weet een andere Pokémon fan het echte antwoord? Mag ik vragen welke Pokémon kaart je zou willen laten restaureren?

 18. Heey hallo even een vraag ik heb nog een aantal pokémon kaarten echt als nieuw staat uit 2016 zijn ze en heb daar bij mewtwo holo en zonder holo daarbij pidgoet EX holo en de Mpidgoet EX holo Engels met in het plaatje Chinese text daarbij nog black kyurem promo gyarados holo zijn deze nog wat waard ze zijn echt nieuw nieuw staat

  1. Hoi Ricardo,

   Heb je deze video https://www.youtube.com/watch?v=XinkojkrrUY gekeken omtrent het taxeren van Pokémon kaarten? Deze geeft namelijk allemaal belangrijke punten om op te letten bij het bepalen van de waarde, niet alleen schade zorgt namelijk voor een vermindering van de waarde.

   Wel denk ik dat je de huidige kaarten beter nog even netjes kan bewaren, ze zijn op dit moment nog niet zo heel veel waard namelijk maar wellicht in de toekomst wel.

 19. Hoi Daniel ik heb een aantal machamp kaarten van de base set. Wat is de waarde van deze kaart kan het nergens vinden

 20. Ik heb nog enkele knappe Pokémon kaarten te koop ! Ik zoek enkel potentiële kopers voor mijn kaarten.
  Bericht mij hier indien interesse!

 21. Waar kan ik met mijn kaarten terecht voor taxatie en als ik ze wil verkopen.

  Zijn daar de beurzen in Nederland waar je kan komen met pokemonkaarten en standhouders enzo?

 22. Hey Raoul,

  Wat een topartikel! Ik heb je hier vorige week woensdag (20-01) over gemaild, is deze mail goed toegekomen? Eén mailadres wat hier of op Youtube vermeld werd, resulteerde namelijk in een postmaster e-mail met de melding dat het niet afgeleverd kon worden.

  Vriendelijke groeten

  1. Hoi Ash!
   Bedankt voor je complimenten :)
   Vreemd ik heb geen mail ontvangen? Welk mailadres heb je hiervoor gebruikt?

   Welke vragen had je precies? Dan kan ik ze hier wel beantwoorden.

   Greets,
   Raoul

 23. Beste,

  Ik heb kaarten verzameld die ik nergens vind. Ik heb de filmpjes bekeken maar zie mijn kaarten niet terug. Het zijn kaarten die alleen achter de pokemon holo zijn maar heel de kaart is holo.

  1. Hoi Michiel,

   Sommige holo’s zijn inderdaad volledig glitter en worden ook wel reverse holo’s genoemd. Dit zijn kaarten van bijvoorbeeld de Legendary Collection Pokémon kaarten serie. Kan je vertellen welke kaarten je hebt en welk embleem ze dragen (dit kan je rechts in de hoek zien net onder het plaatje van de Pokémon). Als het een medaille is dan is het de Legendary Collection bijvoorbeeld.

   1. Hey,
    Neen, dit hebben ze niet. Het zijn volledig orgineel uitziende kaarten met alle juiste kenmerken zoals rare en non-commen of de promo tekentjes of first edition tekentjes maar ze zijn helemaal holo, NIET alleen achter de pokemon maar heel de kaart. Kan jullie misschien via chat of mail laten zien ? Het zijn 1995-96-97-98 en 1999 wizard. Aangekocht toen ik heel klein was

 24. Hoi Daniel

  Ik heb ook redelijk wat kaarten die 1e editie zijn
  zowel holo als non holo,
  Een machamp 1e editie(nederlands) holo of een electrode 1e editie holo(frans) zijn die bijvoorbeeld geld waard?
  ze verkeren beide in goede staat.
  daarnaast heb ik nog veel non hole 1e editie kaarten,kunnen deze als ze in goede staat verkeren ook geld waard zijn of is dit alleen maar voor de holo’s?
  verder heb ik nog een kaart die bijna niet te vinden is op het internet,een japanse mew Holo.
  is het de moeite waard om deze kaarten te laten taxeren?
  en hoe zit het met de holo’s die geen first edition zijn?

  1. Bij deze nog een keer eem bericht,de kaarten die ik opnoemde is dat de moeite om te taxeren,ook bijvoorbeeld dark hypno holo?

 25. (deze vraag ook gesteld op het youtube kanaal).
  Allereerst dank voor dit informatieve artiekel. Nu zit ik zelf met een voor mij ietwat ingewikkelde vraag. Zoals het er naar uitziet heb ik drie kaarten die PSA waardig zijn. Als deze (zoals ik verwacht) een PSA 9 ontvangen zal de waarde van deze kaarten liggen op ca. 450-500EUR indien verkoop op ebay.

  PSA laten graden is niet zo bijster duur. Echter kan ik niet zo goed vinden hoe ik het beste vanuit Europa kaarten kan opsturen naar PSA. Nu lees ik dat veel Europeanen ludkins collectables gebruiken als tussenpersoon. Maar hoe zit het straks met importkosten en verzendkosten? Kan je hier een beeld in scheppen? Hoe regel je zelf altijd versturen naar PSA (of wellicht BGS/CGC?) en aan welke verzend- en importkosten zit je al snel vast?

  1. Hoi Willem, geen probleem en bij deze nogmaals het antwoord!

   Je vragen zijn volledig omtrent de import kosten zijn volledig terecht en om heel eerlijk te zijn best lastig te beantwoorden. Zelf maak ik ook altijd gebruik van Ludkins Collectables omdat deze de kaarten ook nog pre-graden voordat ze daadwerkelijk worden opgestuurd naar PSA. Dit kan een hoop geld besparen en geeft je al een indicatie van waar de kaarten heen zullen gaan, ze zijn vaak best accuraat in hun grading. Echter, omdat deze partij in de UK zit zal er vanaf nu import kosten moeten worden betaald. Hoe dit precies zit weet ik zelf ook nog niet. Heb zelf bewust even gewacht met enkele kaarten opsturen totdat hier meer duidelijkheid over komt. Zelf ook de vraag neergelegd bij Ludkins maar die gaven aan meer tijd nodig te hebben voor een volwaardig antwoord.

   Zodra ik een antwoord heb zal ik deze aan je doorgeven!

 26. Superinteressant! Op basis van het filmpje eens naar wat van mijn kaarten gaan kijken.
  Nou heb ik een Aquapolis Lugia, holo, in perfecte staat. Linksonder aan de achterkant zie je een heel klein puntje wit, voor de reste geen beschadigingen. Ik lees veel over de zeldzaamheid van de kaart, wat zal deze kaart naar jullie inziens waard zijn?

  1. Hoi Martijn,

   Mega toffe kaart! Crystal Lugia worden deze ook wel genoemd. Weet je zeker dat de centering goed zit? Ook echt geen whitening aan de zijkant van de kaart? Is de kaart Engels?

   Greets,

   1. De balken aan de achterkant lijken gelijk. Hij het linksonder 1 wit puntje op de hoek, de hoek is wel nog scherp. De kaart is inderdaad Engels.

 27. Beste,
  Ik heb een grote verzameling pokemon kaarten van de base set, base set 2, jungle, fossil, en team rocket. Deze heb ik als kind verzameld, en netjes in mappen, elk afgezonderd in hoesjes, bewaard. Hierdoor zijn er veel common kaarten in zeer goede conditie (geschatte PSA 8 a 9 a 10),en veel zeldzame kaarten. Veel hiervan zijn in goede conditie (PSA 8 tm 10),helaas ook enkele in mindere conditie. Wat zouden jullie schatten voor waarde van de volgende kaarten (en zouden jullie geïnteresseerd zijn in overname hiervan?). Alle PSA waarden zijn door mij geschat nav jullie video en bezoek PSA website.
  Wiggly tuff 19/130 PSA 8
  Scyther 10/64 PSA 9
  Lapras 10/62 PSA 8.5
  Dewgong h6/h32 PSA 10?
  Pinsir 9/64 PSA 9/10?
  Hitmonchan 7/102 PSA 8-9?
  Rocket’s sneak attack PSA 8.5?
  (andere holos met lagere psa:machamp 8/102 1st edition, raichu 14/62,magneton 9/102,pidgeot 8/64,vileplume 15/64,vaporeon 12/64)

  Non holo’s
  Darks serie(in goede conditie PSA 8 of hoger) : dragonite, slowbro, primape, raticate, blastoise, jolteon.
  (andere dark kaarten in bezit :golbat, dugtrio Holo, alakazam, flareon, rapidash)

  Non holo’s
  Pokedex 87/102 PSA 10?
  Charmander PSA 7 8?
  charmeleon PSA 9 a 10

  Graag hoor ik van u.
  Mvg
  Bianca

  1. Hoi Bianca,

   Dat zijn zeker wat leuke kaarten! Heb je ook goed gekeken naar de centering van het kaartje? Daarnaast zijn er geen printlines of andere misprints zoals holo bleeds? Dat zorgt direct voor een waarde daling van de kaarten. Ungraded Pokémon kaarten zijn zelfs in een GEM-mint conditie een stuk minder waard dan PSA graded kaarten. Ik heb even gekeken naar de kaarten en kom grofweg tot de volgende waardes. Let wel op dit is een indicatie van de prijs, het echte bedrag dat je ervoor kunt krijgen kan afwijken. Daarnaast heb ik de kaarten niet gezien dus kan ik alleen maar afgaan op je eigen waardering.

   Wiggly tuff 19/130 PSA 8 –> Rond de €10
   Scyther 10/64 PSA 9 –> Rond de €15
   Lapras 10/62 PSA 8.5 –> Rond de €15
   Dewgong h6/h32 PSA 10? Rond de €50 als deze echt PSA 10 is anders veel minder.
   Pinsir 9/64 PSA 9/10? –> Rond de €10
   Hitmonchan 7/102 PSA 8-9? –> Rond de €25
   Rocket’s sneak attack PSA 8.5? –> Rond de €20

   Hoop dat je er wat aan hebt :)

     1. Mochten ze officieel PSA graded zijn, zijn dit dan de waarden? Of is dat dan hoger?

      1. Als ze een officiële grading van PSA hebben dan zijn de Pokémon kaarten uiteraard veel meer waard. Echter, mijn ervaring met PSA is dat de waardes altijd lager uitvallen dan je eigen inschatting. Wat ik je kan aanraden is om even naar Ebay te gaan en daar bijvoorbeeld “Charizard PSA 10” in te typen. Dat geeft je een idee van de waarde van PSA graded Pokémon kaarten.

  2. goedenavond,
   Ik ben nu al een tijdje opzoek naar iemand die een waarde bepaling zou kunnen doen voor mijn pokemon kaarten.
   Ik heb er een hoop in bulk, maar na wat speurwerk zag ik dat er interesse is in de neo destiny serie.
   ik heb hier een aantal kaarten van HOLO gemiddeld hebben zij allen whitening.
   Dark Crobat
   Dark Porygon2
   Light arcanine
   Dark Scizor
   Dark gengar
   Light togetic
   Shining steelix (3x ster rechts onderin?)
   Dark houndoom
   Dark donphan (first edition)
   light dragonair (geen holo)
   Dark ursaringg (geen holo)
   ik heb nog een aantal andere holo’s van andere series.

   Verder vielen mij nog een aantal kaarten op.
   Tyranitar Holo (Neo Discovery)
   Snorlax holo (Jungle)
   Ik ben benieuwd en hoor graag van U.
   mvg, Niels

   1. Hoi Niels,

    Flink wat toffe oude Pokemon kaarten! Erg jammer wel van de whitening. Hebben de Holo’s verder geen schade? En hoe is de centering? Allemaal erg belangrijk voor het bepalen van de waarde. Kijk anders even deze tutorial https://youtu.be/XinkojkrrUY over het taxeren van Pokemon kaarten. Dan weet je gelijk waar je ongeveer aan toe bent :) mocht je er nog niet helemaal uitkomen laat het dan even weten dan kijken we even samen verder!

    1. goedemorgen, Ik heb de tutorial bekeken de punten bekeken bij de kaarten en op de whitening na zitten er op de kaarten lichte schuifkrasjes mogelijk dat deze ook op een stapel hebben gezeten zonder hoesje dit is minimaal.
     verder heeft de shining steelix linksboven op de kaart een lichte buiging in de kaart.
     alle kaarten gecontroleerd op centering en deze zijn vrijwel allemaal in het midden zo op het eerste oog.
     ik zou eventueel wel foto’s kunnen maken om een betere indicatie te kunnen maken van de waarde van deze kaarten.
     ik hoor graag van u, en dan zou ik dat evt prive kunnen doorsturen.
     mvg, Niels

     1. Hoi Niels,

      Als de kaarten whitening/schuifkrasjes hebben ben ik bang dat ze erg weinig waard zullen zijn. Zelfs de meest zeldzame kaarten dalen gigantisch in waarde op enkele hele zeldzame kaarten na. Jammer dat de Shining Steelix een buiging heeft. Kan je dit nog recht krijgen door de kaart bijvoorbeeld onder een zware stapel boeken te leggen? Deze kan best rond de €100 waard zijn mits de kwaliteit goed is.

      Je mag de kaarten altijd opsturen naar tokyo.nl.raoul@gmail.com zorg voor een duidelijke foto van de voorkant en achterkant van de kaart anders kan ik er niks mee.

      Greets

  3. Goede Avond,
   Ik vond in een mapje van vroegen een eerste editie venusaur holo zonder beschadiging. De kaart is een Nederlandse Pokemon kaart. Zou u mij kunnen helpen met de mogelijk waarde?

   waardeer uw moeite erg,
   Vr groet,
   Niels

    1. Beste, ik heb een perfecte staat holo 1st edition Politoed kaart (engels). Als deze inderdaad gem mint is, wat is deze waard? En is er in Nederland een organisatie zoals PSA? Gr

     1. Hoi Max,
      Dat is echt een hele gave Holo kaart die je niet vaak ziet! Vooral niet in first edition. Heb je mijn video gezien over het taxeren van Pokémon kaarten? De waarde van Pokémon kaarten bepalen hangt namelijk niet alleen af van een schadevrije kaart maar van meer factoren zoals holo bleed, printlines en centering. Hier geef ik er uitleg over https://youtu.be/XinkojkrrUY mocht de kaart nog steeds perfect zijn dan kan deze zeker rond de €100-200 of meer waard zijn. Krijgt de kaart van PSA een rating 10 dan is hij al snel rond de €1000 waard. Voorzichtig ermee omgaan dus!

  4. Zijn onderstaande kaarten zeldzaam?
   Machamp 100 HP HOLO – 1995
   Yanma 60 HP HOLO – 1995
   Articuno 70 HP – 1995
   Kingdra 90 HP HOLO – 1995
   Poliwrath 90 HP HOLO – 1995
   Entei 70 HP HOLO – 2002
   Muk 70 HP – 1995
   Dark Houndoom 60 HP HOLO – 1995
   Jolteon 70 HP HOLO – 1995
   Vileplume 80 HP HOLO – 1995
   Gengar 80 HP HOLO – 1995

   1. Hoi Francis,
    Toffe kaarten! Maar ik kan hier geen uitspraak over doen. Het ligt echt aan de kwaliteit van de kaarten. Dark Houndoom in PSA10 kost bijvoorbeeld rond de 800 Euro maar heeft hij enige schade dan is ligt de waarde eerder rond de 50 Euro. Bekijk anders even deze video https://www.youtube.com/watch?v=XinkojkrrUY dat geeft je een idee waar je op moet letten.

  5. Hallo,
   Ik zit hier met een boek met kaarten voor me en degene die mij opvalt is:
   Machamp, first edition, 1995, Holo. Het kaartje is Engelstalig ..
   Kan je hier iets over zeggen?
   Vriendelijke groet,
   Ineke

   1. Hoi Ineke,

    Dat is een hele mooie Pokémon kaart! Dit type Machamp kaarten zijn nooit uitgegeven in boosters (pakketjes Pokémon kaarten) en waren alleen te verkrijgen via de 2-player Starter Decks van de Base Set, eigenlijk de eerste sets beschikbaar op de markt om het Pokémon kaartspel te spelen. Echter, doordat de kaart standaard in z’n pakketje zit is deze in overvloed beschikbaar en helaas niet heel veel waard. Is de kaart in een zeer goede conditie dan kan ik alleen maar aanraden om hem goed te bewaren en over 20 jaar er nog eens naar te kijken.

  6. hey daniel ik heb heel veel maar dan ook heel veel kaarten en ik wil daar graag de waarde van weten kan jij me helpen alvast bedankt voor alle info op je site

  7. Christophe D'Hondt

   Verkopen jullie zelf Japanse boosterboxen of weten jullie waar ik deze zou kunnen aanschaffen vanuit Belgie? Liefst ergens in Europa en niet uit de USA ivm invoer en btw kosten die er steeds bijkomen.

   1. Hoi Christophe!
    Japanse Boosterboxen hebben we op dit moment niet te koop. Maar deze kan je wel op Ebay vinden (ook vanuit Europa). Laat maar even weten wat je wilt kopen dan kunnen we samen even verder kijken!

  8. Hallo,
   Ik heb behoorlijk wat oude Pokemon kaarten gevonden. Onder andere Japanse kaarten /pocket monsters card game, edition 1 kaarten, Pokemon kaarten met *** & **** sterren en een hele aparte Japanse Pikachu kaart.
   Ben benieuwd wat de waarde is van deze bijzondere kaarten. Ze zijn allemaal nog in goede staat.

  9. Hallo,
   Mijn zoontje heeft een Steelix EX kaart in het engels met het nummer 032/054 en het zou een promo kaart zijn. Ik heb dit al uren zitten opzoeken op het internet maar vind er nergens eentje. Kan deze iets waard zijn?

   mvg,
   YC

  10. Ik wil pokemon kaarten kopen als investering. Welke kaarten kan ik het beste kopen en dat de waarde alsmaar stijgt. En die ook zeer gewild is.

  11. Ik heb nog behoorlijk wat kaarten van mijn zoon uit 1996 enz
   Kan ik op de side van pokerman gewoon de foto,s plaatsen met voor en achterkant
   Of gaat dat anders en moeten de glimmende appart ik weet totaal niet wat het inhoud allemaal

  12. Tamara de vries

   Ik heb een Engelse Shining Charizard tussen mijn oude kaarten 1995 goede conditie waar in Nederland kan ik het een en ander na laten kijken

   1. Dit gaat in Nederland helaas niet. Deze moeten opgestuurd worden naar Amerika en het kan soms maanden duren voordat u uw kaart terug krijgt. Verder kan dit process behoorlijk wat geld kosten.

  13. Hallo,

   Onze zoon (10 jaar) heeft deze Pokemon kaart First Edition Charmeleon 1995 met het zeldzaamheidssymbool (zo goed als nieuw) en weet niet waar ik deze het beste te koop kan aanbieden

  14. Evert van de pol

   Een goedenavond, heb zelf ook een aantal glimmende Japanse kaarten ben ontzettend benieuwd naar de waarde

   1. Hoi Evert, dit is altijd erg lastig van een afstand bepalen. Wat je kunt doen is soortgelijke kaarten op internet zoeken. Via mijn guide kan je ongeveer de kwaliteit wel van je eigen kaarten waarderen om zo tot een redelijke inschatting te komen van de waarde. Hoop dat het helpt!

   1. Hoi Mark,
    Leuk dat je een aantal Japanse kaarten hebt. Ik heb zelf op dit moment geen interesse maar misschien zitten er lezers tussen die wel willen ruilen of kopen. Waarde bepalen kan je doen aan de hand van mijn guide op deze pagina.

  15. Goed stuk! Het is nu al 4 keer voorgekomen dat iemand zijn collectie Pokemon kaarten aan ons heeft verkocht, maar eerst jullie stuk heeft gelezen om meer kennis op te doen van de waarde van hun kaarten. Daar zijn wij erg blij mee :).

   1. Hoi Daniel! Leuk om te horen dat dit wat extra klanten voor jullie oplevert! Je mag het stuk altijd delen ter informatie ;-) misschien krijgen de verzamelaars dan nog wel meer interesse in Japan en zijn prachtige anime cultuur.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Tokyo.nl logo

  Hulp nodig met je reis?

  Beroemde highlights van Japan tekening