Reistips voor Japan

Shinjuku treinstation
Reizen naar Japan is nog nooit zo makkelijk geweest maar toch zijn er enkele puntjes waar je rekening mee moet houden of die handig zijn voor de vakantie. We hebben de belangrijkste reistips voor Japan op een rijtje gezet zodat je veilig op vakantie kan naar dit mooie Aziatische land!

> Bekijk alle Japan reizen

De top 10 reistips voor Japan

 1. Veiligheid in Japan
  Tegenwoordig worden er overal in de wereld maatregelen genomen tegen terrorisme, dit is ook de situatie in Japan. De Japanners eisen van elke buitenlandse bezoeker een foto, vingerafdruk en kopie van het paspoort. Nu is dit in de meeste landen de standaard procedure geworden bij de douane maar soms is het even schrikken. Daarnaast zijn alle hotels verplicht om een kopie van je paspoort te maken, schrik hier niet van dit is normaal. Wees daarnaast vooral niet bang van Japan is één van de veiligste landen ter wereld.

 2. Geldautomaten
  Geld halen kan tegenwoordig op elke straathoek, in supermarkten zoals de 7-eleven en de lokale Japanse buurtsuper. De ATMs of geldautomaten accepteren bijna alle buitenlandse bankpasjes waardoor geld opnemen in het buitenland nog nooit zo makkelijk is geweest geweest! Toch accepteren hotels, hostels, ryokans en andere faciliteiten zoals een treinkaartje vaak niet je pinpas. Voor dit soort momenten is een creditcard super handig! Je kan tegenwoordig een prepaid Creditcard aanvragen waar je het limiet zelf bij kan instellen, zie het als een soort digitale portemonnee waarmee je overal op de wereld kan betalen. De prepaid creditcard van YourMastercard.nl is wereldwijd bekend en werkt overal in Japan!

 3. Rondreizen met de shinkansen in JapanRondreizen doe je met de trein
  Rondreizen door Japan gaat het snelste en makkelijkste met via het treinnetwerk van de Japan Railway (JR). Dit netwerk strekt zich uit naar elke uithoek van Japan en met een snelheid van 320km per uur in de Shinkansen ben je er zo. De Japan Rail (JR) staat bekend om ze punctualiteit dus kom op tijd anders is de trein weg. De Japanners zijn zelfs bezig om de snelheid van de trein te verhogen zodat vliegen bijna overbodig zal worden voor binnenlandse afstanden. Daarnaast is de trein een stuk goedkoper dan het vliegtuig. In steden zoals bijvoorbeeld Tokyo heb je ook een Suica pas. Deze pas geeft korting voor het openbaar vervoer binnen de stad zoals bijvoorbeeld de Metro, Subway, trams en bussen. By the way met dit reiskussen met hoody ben je beschermt tegen de koude airco in de shinkansen!

 4. Start de reis in Honshu
  Japan bestaat uit vier grote eilanden namelijk; Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Bezoek je Japan voor het eerst dan kan je het beste Honshu en Kyushu bezoeken. Steden zoals Tokyo, Osaka, Kyoto, Hiroshima en Nagasaki vind je op deze eilanden. Daarnaast is het mogelijk om in het zuiden aan het strand te zonnen of te surfen. De nationale parken op Kyushu zijn bijna net zo mooi als die op Hokkaido. Zoek je tropische stranden dan zul je naar Okinawa moeten vliegen.

 5. Vergeet niet een reisverzekering af te sluiten! Dit is super belangrijk als je een verre reis maakt en bagage bijvoorbeeld kapot over verloren gaat.

 6. Tips voor budget reizen
  Japan is geen goedkoop land, zelfs niet voor ons Nederlanders. Wil je toch budget reizen in Japan dan kan je kosten drukken door niet in de populairste wijken van steden te gaan zitten met je accommodatie. Buiten de toeristische gebieden vragen de hotels en restaurants al snel 50% minder voor hun service. Wil je echt kosten drukken dan kan je in een capsule hotel terecht. Het eten zal nooit goedkoop worden overweeg daarom ook eens een supermarkt te bezoeken.

 7. Komt tot rust in een Japanse spa
  Bezoek een Japanse spa of kuuroord in alle rust want de Japanners komen hier om te relaxen en zen te worden van hun drukke leven. De discipline en stress worden even vergeten en ze willen liever niet dat hun momentje verstoord wordt door een luidruchtig persoon. Kom in Nederland alvast tot rust met deze heerlijke Meraki Douchegel.

 8. Heb respect voor de cultuur
  De meeste Japanners zullen lachen om onze stuntelkwaliteiten zoals met stokjes eten, maar probeer de stokjes niet rechtop in je eten te laten staan, dit betekend dat het eten voor de doden is geserveerd. Daarnaast is het delen van bier of eten aan je gasten een gewoonte, behalve het doorgeven van rijst met je stokjes. Lees hier meer over het eten met stokjes en de etiquette.

 9. Op reis met een backpack? Doe deze gemakkelijk op slot met een reisslotje.

  Handige reisgidsen voor Japan

 10. Heb respect voor ouderen en de natuur
  Japanners staan bekend om hun respect voor de ouderen en natuur. Dit eisen ze niet van toeristen maar het komt wel netjes over als de nuchtere Nederlanders in ons zich een beetje aanpast. Bezoek tempels, shrines of andere heiligdommen met hetzelfde respect zoals je hier de kerk bezoekt.

 11. Start de vakantie in Tokyo
  Een rondreis in Japan is het makkelijkste te organiseren vanuit Tokyo. De vluchten naar Tokyo zijn het goedkoopst en gaan het meest frequent vanaf Schiphol Amsterdam. Daarnaast is Tokyo het hart van de infrastructuur in Japan en heb je de mogelijkheid om af te reizen naar elke stad.

 12. Rondreis plannen?
  Wil je een rondreis naar naar Japen boeken op maat? Dan helpen ze u graag verder bij www.namaste-reizen.nl/rondreizen/japan. Via onze pagina over rondreizen kunt u ook inspiratie opdoen.

 13. Oneindig foto’s maken?
  Tijdens je reis door Japan maak je natuurlijk zoveel mogelijk foto’s om mee naar huis te nemen. De camera’s van tegenwoordig leggen prachtige momenten vast in giga kwaliteit! Een foto van 20 megapixels is tegenwoordig bijna de standaard, dit brengt echter wel een probleem met zich mee! Namelijk een tekort aan geheugenkaartjes voor je camera. Met al die grote foto’s of filmpjes zitten de SD kaartjes zo vol, wij kunnen je daarom aanraden om een SSD schijf mee te nemen. Deze kan tegen een schokje (HDD schijf niet!) en zorgt ervoor dat je oneindig kiekjes kan blijven nemen. Op http://externehardeschijf.eu vind je meer uitleg over hoeveel foto’s er per MB beschikbaar zijn maar ook wat de beste externe harde schijf voor jouw reis is. Bescherm trouwens je cameralens met deze speciale lensmok die wel tegen een stootje kan.

Dit de beste backpacks van dit moment als je kijkt naar prijs, kwaliteit en design; voor vrouwen de Nomad Voyager en voor mannen de Nomad Karoo.

Leuke vakanties naar Japan boeken?

Uitgebreid aanbod aan rondreizen Japan bij Shoestring.nl vanaf €1.599,-
Prachtige rondreizen door Japan met Koningaap vanaf €2.295,-
Authentieke rondreizen via Kras.nl vanaf €2.749,-
16 dagen rondreizen door japan via Fox Reizen voor €3.149,-
Unieke rondreis door Japan via Tenzing Travel (voorheen Kuoni) vanaf €1.924,-
Prachtige groepsreizen door de natuur via SNP Natuur Reizen vanaf €3.490,-

Reistips voor Japan
4.81 (96.19%) 21 votes