Rondreis Japan

rondreis Japan Shinkansen
Wie een fantastische rondreis Japan wil maken doet er goed aan om deze te plannen. Japan is namelijk een prachtig cultureel land met een heerlijk klimaat en vooral in de zomer kan je overal terecht zonder teveel regen. Je kunt tijdens de rondreis Japan verschillende steden bezoeken om cultuur te snuiven. Daarnaast herbergt het vele oude tempels en prachtige Japanse tuinen. Klinkt dit allemaal te saai dan kan je Japan beter in de winter bezoeken want wintersporten vinden de Japanners helemaal geweldig. Voor uitdagende pistes en sneeuwzekerheid kan je terecht in de Japanse Alpen. Het plannen van de reis is belangrijk omdat het land erg groot is en je waarschijnlijk niet alles in één keer kan zien.

Leuke steden Japan

Kyoto houten kade
Een rondreis plannen start natuurlijk met het kijken naar waar je op vliegt vanaf Nederland. Wij kunnen je aanraden om op het eiland Honshu te vliegen. Je hebt dan de keuze om vanaf Amsterdam naar Tokyo, Osaka of Kyoto te vliegen, Honshu is tevens het grootste eiland. Japan is een land dat bestaat uit ongeveer 7.800 eilanden maar de leukste eilanden om aan te doen zijn Honshu, Shikoku en Hokkaido. Vanuit Tokyo kan je gemakkelijk afreizen door het land naar een aantal andere grote steden. Bezoek bijvoorbeeld Kyoto, Osaka of Nagasaki. Elke stad heeft zijn eigen charmes zo staat Osaka bijvoorbeeld bekend om het wereldbekende poppentheater Banruku en Nagasaki is natuurlijk bekend om de atoombom die in de tweede wereldoorlog alles verwoesten. Als je naar de verschillende steden wilt reizen dan kun je het beste gebruik maken van de Japanse rail pass voor de Shinkansen. Dit is een hoge snelheidstrein (bullettrain) die je overal brengt waar je maar wilt in Japan met een snelheid van meer dan 320km per uur, perfect voor een rondreis en goedkoper dan vliegen!

Bezienswaardigheden van Japan

Senso Ji tempel Tokyo
Omdat Japan geen klein land is herbergt het tal van leuke bezienswaardigheden die je kan bezoeken in een rondreis Japan. Natuurlijk moet je een bezoek gebracht hebben aan verschillende tempels waar Japan bekend om staat maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden. De meeste mensen beginnen hun rondreis Japan in Tokyo en wij hebben daarom een top 10 spots samengesteld om mee te beginnen. Wie graag bergen wil beklimmen kan zijn hart ophalen bij Mount Fuji. Dit is de grootste berg (vulkaan) van het land en ligt op ongeveer 100km afstand van Tokyo. In de maanden juli en augustus kan je Mount Fuji het beste beklimmen. Ga je buiten deze maanden dan kan je alleen per gids de berg op omdat het gevaarlijk kan zijn ivm sneeuw en andere hevige weersomstandigheden. Japan heeft ook zijn eigen Alpen, dit terrein wordt beschouwd als de ideale plek om te wandelen. Hou je van wandelen dan is dit het gebied waar je heen moet. Naast de top 10 van bezienswaardigheden in Tokyo hebben wij ook een top 10 bezienswaardigheden in Japan samengesteld voor je rondreis. In deze top 10 staan de must see locaties van het land die allemaal te bezoeken zijn tijdens een rondreis! Zoals bijvoorbeeld het Hiroshima Peace Memorial park. Dit park is gebouwd ter nagedachtenis van de atoombom die viel op de stad Hiroshima. Daarnaast staan er nog veel meer leuke bezienswaardigheden in, succes met plannen!

Bereid je goed voor op een rondreis door Japan met een paar lessen Japans!

Enkele leuke rondreizen door Japan

Uitgebreid aanbod aan rondreizen Japan bij Shoestring.nl vanaf €1.599,-
Prachtige rondreizen door Japan met Koningaap vanaf €2.295,-
Authentieke rondreizen via Kras.nl vanaf €2.749,-
16 dagen rondreizen door japan via Fox Reizen voor €3.149,-
Unieke rondreis door Japan via Tenzing Travel (voorheen Kuoni) vanaf €1.924,-
Prachtige groepsreizen door de natuur via SNP Natuur Reizen vanaf €3.490,-

Japanse tuinen bezoeken tijdens de rondreis Japan

reistips Japan
Japan staat bekend als een land met prachtige tuinen, bedenk maar eens hoeveel Japanse tuinen je wel niet kan vinden in Nederland waaraan een bezoekje altijd magisch overkomt. Een bezoek aan verschillende Japanse tuinen is zeker een aanrader voor je rondreis door Japan. De Kenruoken Garden is een tuin met een prachtige balans tussen cultuur en natuur. Daarnaast is er de wereldbekende Ritsurin Koen of Kokedera tuin die je waarschijnlijk wel herkent omdat ze op verschillende wereldberoemde foto’s staan. Veel van deze tuinen zijn al erg oud waardoor de natuur jarenlang haar gang heeft kunnen gaan. Dit levert prachtige plaatjes op die zo uit een film kunnen komen. Sommige van deze Japanse tuinen zijn in een ver verleden in opdracht van een Keizer of Shogun aangelegd waardoor je in deze tuinen terug in de tijd kan gaan en de Japanse authentieke stijl ontdekken. De tuinen zijn een echte toeristische trekpleister in Japan waardoor het er soms erg druk kan zijn, enige planning is daarom aan te raden. Daarnaast zijn ze het prachtige plekken om te genieten van de cultuur, natuur en rust waardoor een bezoek zeker niet mag ontbreken in je rondreis Japan.

Handige reisgidsen voor Japan

Rondreizen door Japan

Wij kunnen je aanraden om een rondreis Japan te maken omdat het land zeer goed bereisbaar is dankzij de uitgebreide Japanse infrastructuur die bestaat uit moderne treinen, trams en bussen. Daarnaast spreken de meeste Japanners redelijk Engels waardoor je altijd om de weg kan vragen, het lukt ook met handen en voeten. Verdiep je in de cultuur van het land en de Japanners zullen met je weglopen en er meer over vertellen. Wie een rondreis Japan op de vakantieplanning heeft staan zal een onvergetelijke tijd beleven! Een goede reisorganisatie met veel kennis over rondreizen door Japan is PANGEA Travel.

Rondreis Japan
4.82 (96.36%) 11 votes

1 COMMENT
  • mikanebilly@hotmail.com'
    Mikane
    Beantwoorden

    Ik kan een rondreis door Japan aan iedereen aanraden! Het land heeft een fantastische infrastructuur en vooral het reizen met de Shinkansen is erg fijn en betrouwbaar. Daarnaast rijden deze treinen echt naar elke uithoek van het land! Zo konden wij gemakkelijk in Mihara bij familie komen vanuit Tokyo zonder eerst naar Hiroshima te vliegen en daarna met de auto nog een paar uur te reizen. Erg fijn! Met de geplande sneltreinen tussen Kyoto en Kanazawa kan je ook gemakkelijk een leuk rondje reizen op het eiland Honshu vanaf Tokyo! Perfect voor een korte rondreis 🙂

Geef een reactie