Meteen naar de inhoud

Autorondreis door Hokkaido

Hokkaido Japan in de lente
Furano Hokkaido

Deze bijzondere reis voert u langs Hokkaido’s meest wonderlijke plekken. Het is perfect geschikt voor de reiziger die de vrijheid zoekt van een self-drive rondreis en wil genieten van alle facetten van de overweldigende natuur. Ontdek de ruige, betoverende landschappen, de uitgestrekte wildernis en de schoonheid van de flora en fauna van Japan’s meest noordelijke eiland. De aanbevolen reisperiode voor deze reis is april tot en met midden november.

In één oogopslag

  • Self-drive autoreis van 11 nachten / 12 dagen
  • Authentiek Japan, off-the-beaten-track
  • Overweldigende natuur, Bergen en ‘onsen
  • Ontdek het veelzijdige Sapporo

Dag-tot-dag reisprogramma

Watervallen Hokkaido Japan

Dag 1: Sapporo – Lake Shikotsu (35 km)

Nadat u uw huurauto op New Chitose Airport vlakbij Sapporo heeft opgehaald begint uw geweldige rondreis door Hokkaido. U rijdt vandaag naar het mooie Lake Shikotsu, een prachtig calderameer gelegen in Shikotsu-Toya National Park.

Dag 2: Lake Shikotsu – Lake Toya via Noboribetsu Onsen (Hell Valley) (120 km)

Noboribetsu Onsen (Hell Valley)
Noboribetsu Onsen (Hell Valley)

U rijdt eerst naar Noboribetsu Onsen, Hokkaido’s meest bekende ‘hot spring’ plaatsje. Boven Noboribetsu Onsen ligt Jigokudani, een vallei met stomende rivieren en fosfor en gassen die uit openingen ontsnappen. Niet voor niets is de bijnaam ‘Hell Valley’. Uw eindbestemming vandaag is Lake Toya, een prachtig meer met tal van outdoor mogelijkheden.

Dag 3: Lake Toya – Hakodate (180 km)

Goryokaku vestiging
Goryokaku vestiging

Uw bestemming vandaag is Hakodate, Hokkaido’s meest zuidelijke stad. Het sublieme nachtelijke uitzicht op de havenstad vanaf Mt. Hakodate is adembenemend. Ga ook vooral naar Goryokaku, een uniek fort uit het Edo tijdperk in de vorm van een ster.

Dag 4: Hakodate – Niseko (220 km)

Mount Yotei in Niseko
Mount Yotei in Niseko

Niseko is vooral bekend vanwege haar overvloed aan fantastische poedersneeuw, ‘Japow’ genoemd, waarmee het in de winter vele enthousiaste skiërs trekt. Maar ook in de andere seizoenen is het een idyllische bestemming. Houdt u van outdoor en natuur, dan vindt u hier een enorme selectie aan activiteiten.

Dag 5: Niseko – Sapporo, via Otaru (220 km)

Kanaal door Otaru
Kanaal door Otaru

Vandaag rijdt u rond Mt. Yotei naar Otaru, de parel van het gebied rond Ishikari Bay. Geniet van een heerlijke lunch in een van Otaru’s charmante eettentjes.

Dag 6: Sapporo

Sapporo bier
Sapporo bier museum

Vandaag kunt u Sapporo ontdekken, de hoofdstad van Hokkaido. Sapporo is de beste plaats om Hokkaido’s ultieme culinaire specialiteit te proberen, ‘Gengkis Kahn’ (spreek uit als Jingisukan). Sapporo is ook de stad waar Japans eerste bier werd gebrouwen. Leer meer over de geschiedenis en het brouwproces en proef enkele van de verschillende biersoorten in het Sapporo Bier Museum.

Dag 7: Sapporo – Furano,  via Yubari (180 km)

Vandaag gaat u op weg naar de plaats Furano. Het dorpje Furano is beroemd vanwege zijn schitterende landelijke ligging en de uitgestrekte, bloeiende velden van bloemen en vooral lavendel die de nabijgelegen heuvels bedekken.

Dag 8: Furano – Asahidake Daisetsuzan, via Biei (85 km)

Daisetsuzan National park
Daisetsuzan National Park en de Blue Pond

Vanuit Furano reist u naar Daisetsuzan National Park. Dit nationale park huisvest een indrukwekkende bergketen dat ‘het dak van Hokkaido’ wordt genoemd. Door haar adembenemende schoonheid staat het bij de lokale inheemse Ainu bekend als ‘de speeltuin van de goden’.

Day 9: Daisetsuzan – Akan Mashu National Park (260 km)

Lake Akan in Hokkaido
Lake Akan in Hokkaido / cc Miya.m

Vandaag heeft u een lange rit naar Akan Mashu National Park (260 km). In het park zijn een groot aantal ruige, ontzagwekkende plekken en uitzichten, maar Lake Akan is vooral beroemd vanwege de ‘marimo’, schattige ballen van zeewiermos. In Akan Mashu National Park is ook een nederzetting van de inheemse Ainu te vinden.

Dag 10: Akan Mashu National Park – Shiretoko National Park (140 km)

Shiretoko National Park
Shiretoko National Park / cc TOMOKO UJI

Uw reisdoel vandaag is Shiretoko National Park, een afgelegen landtong in het noordoosten van Hokkaido. Het schiereiland huisvest veel van Hokkaido’s meest weelderige flora en bijzondere fauna. Zomers komen orca’s en vele soorten walvissen uit de diepten van de oceaan tevoorschijn. In het park liggen de Shiretoko Five Lakes, ook wel ‘de vijf vingerafdrukken van God’ genoemd.

Dag 11: Shiretoko National Park – Obihiro, via Kushiro (320 km)

Japanse kraanvogel
Japanse kraanvogel

De rit naar Obihiro via Rausu en Kushiro neemt ongeveer 5 uur in beslag. Het moerasland rond Kushiro is een beschermd natuurgebied voor de instandhouding van Japanse kraanvogel. Het relaxte stadje Obihiro heeft vooral foodies en liefhebbers van Japanse warmwaterbaden veel te bieden.

Dag 12: Obihiro – New Chitose Airport (160 km)

Vandaag rijdt u terug naar New Chitose Airport, waar u uw huurauto inlevert en uw fantastische reis door Hokkaido eindigt.

Wat zit er allemaal inbegrepen bij deze rondreis?

Inbegrepen in deze reis:

  • 11x overnachting
  • 11x ontbijt
  • Autohuur gedurende de gehele reis, inclusief verzekeringen

Niet inbegrepen:

Prijsindicatie

Onze prachtige rondreis met huurauto is te boeken v.a. €2.995 per persoon, op basis van 2 personen per kamer. Interesse? Laat hieronder uw gegevens achter en dan neemt Best of Japan zo snel mogelijk contact op voor meer informatie.

Is dit niet de Japan reis die je zocht?

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening