Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Rondreis Japan » Autorondreis door Kyushu

Autorondreis door Kyushu

Kumamoto kasteel Kyushu
Kumamoto kasteel

Deze autorondreis brengt u langs de mooiste plekken van Kyushu. Met uw huurauto rijdt u gemakkelijk van highlight naar highlight, in uw eigen tempo. Indien gewenst kan de route ook met het openbaar vervoer worden afgelegd.

De ‘Highlights of Kyushu’ rondreis is perfect geschikt voor de meer avontuurlijke reiziger en voor de reiziger die de meer bekende toeristische gebieden op Honshu al heeft bezocht. Maar ook voor reizigers die voor het eerst Japan bezoeken en ‘off the beaten track’ willen reizen is dit een geweldige route. Kyushu heeft alles en zal u op alle vlakken verbazen!

In één oogopslag:

  • Self-drive autoreis van 10 nachten / 11 dagen
  • Off-the-beaten-track
  • Het betoverende wandeleiland Yakushima
  • Vulkanen en ‘onsen’ rond Kumamoto
  • Het historische Nagasaki
  • ‘Yatai’, het streetfood vn Fukuoka

Dag-tot-dag reisprogamma

Dag 1: Kagoshima

Sakura Jima vulkaan nabij Kagoshima
Sakura Jima vulkaan nabij Kagoshima

Kagoshima is de meest zuidelijke stad van Kyushu. Niet te missen is het geweldige uitzicht op Sakurajima, een van de meest actieve vulkanen van Japan. Bij Ibusuki kunt u genieten van een ‘hete zand bad’, in de open lucht op het strand. Een unieke ervaring!

Dag 2 – 5: Yakushima

Yakushima Japan
Yakushima / Foto credits: 書儀 廖

U reist met de high speed ferry van Kagoshima naar Yakushima, voor uw autorondreis van 3 dagen op dit magische, als UNESCO World Heritage aangeduide eiland. Yakushima staat bekend om zijn unieke oerbos en is dan ook een wandeleiland bij uitstek. Een hoogtepunt is de wandeling naar Jomonsugi, een spectaculaire Japanse cedarboom waarvan gezegd wordt dat het de oudste boom van Japan is.

De mystieke sfeer van Yakushima inspireerde Ghibli tot het maken van de beroemde animatiefilm Princes Mononoke.

Dag 6 – 7: Kumamoto

Kumamoto kasteel
Kumamoto kasteel

Nadat u met de ferry in Kagoshima bent aangekomen rijdt u naar Kumamoto. Onderweg kunt u stoppen bij Kirishima National Park, een natuurgebied met vulkanen en kratermeren. In en rond Kumamoto is van alles te zien en te doen. Enkele exceptionele plekken zijn Kumamoto Castle, de mooie Suizenji tuin en Hosokawa Residence, een prachtig voorbeeld van een huis van een vooraanstaande samurai familie uit de Edo periode.

U kunt ook naar Mount Aso, de grootste actieve vulkaan van Japan. Een andere leuke dagtocht is naar Takachiho, “the land of myths” en de geboorteplaats van de Japanese mythologie.

Dag 8 – 9: Nagasaki

Skyline Nagasaki in de nacht
Skyline Nagasaki en bay in de nacht

Na een prachtige rit door het Japanse landschap komt u aan in Nagasaki, een fascinerende havenstad met een kosmopolitische uitstraling en veel Nederlandse historie. ‘Must sees’ zijn Glover Garden, een prachtig openlucht museum met tuinen en een spectaculair uitzicht op Nagasaki Bay en Dejima, destijds een eilandje voor de kust van Nagasaki.

Deshima VOC handelspost Japan
Deshima VOC handelspost Japan

Vanuit Dejima handelden Nederlandse kooplieden eeuwenlang met Japan. Lees hier meer over dit fascinerend stukje vaderlandse geschiedenis tussen Nederland en Japan!

Dag 10 – 11: Fukuoka

Fukuoka Grand Slam
Sumo honbasho in Fukuoka stadion

U rijdt door landschappen die tot de mooiste van Kyushu worden gerekend totdat u in Fukuoka aankomt. Fukuoka is een van Japans beste steden op culinair gebied, met een levendige streetfood cultuur, ‘yatai’ genoemd. Als miljoenenstad heeft Fukuoka alles te bieden, van parken, tempels, musea tot ontelbare shopping mogelijkheden.

Prijsindicatie
Deze prachtige rondreis langs de mooiste plekken van Kyushu is te boeken vanaf €3.795 per persoon (exclusief vluchten), op basis van 2 personen per kamer in superior hotels.

Interesse?
Voor deze reis en andere unieke maatwerkreizen naar Japan adviseren wij de organisatie Best of Japan. Deze Japan-specialisten stellen je reis van A tot Z samen en zorgen ervoor dat je het échte Japan leert kennen.

Is dit niet de Japan vakantie die je zocht?

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening