Tokyo.nl » Japan (日本) » Sendai (仙台市)

Sendai (仙台市)

Aoba Kasteel in Sendai
Sendai is de hoofdstad van de prefectuur (provincie) Miyagi in Japan en is een zeer belangrijke havenstad in het land. De stad telt meer dan 1 miljoen inwoners en is de grootste stad uit deze regio. Sendai wordt gezien als een academische stad net als Nara, omdat men hier doorgaans hoger opgeleid is dan in andere steden van Japan. Het heeft in vergelijking tot andere steden ook veel meer universiteiten.

Bezienswaardigheden in Sendai

Sendai wordt vooral bezocht voor enkele bekende straten, de vele festivals, enkele noemenswaardige musea, de historische locaties en de mooie natuur.

Festivals in Sendai

Tanabata festival in Sendai
In Sendai worden jaarlijks meerdere festivals georganiseerd. Het meest bekende festival is het Sendai Tanabata Festival dat jaarlijks op 7 augustus valt. Het trekt meer dan twee miljoen bezoekers per jaar (vooral Japanners) en is hiermee het grootste Tanabata festival van Japan. Enkele andere festivals die hier georganiseerd worden zijn het Aoba festival en het Dontosai festival. Het Aoba festival gaat vooral over de Japanse geschiedenis, met een samoerai parade en het Dontosai festival heeft het thema van nieuwjaar. Men bidt voor gezondheid in het nieuwe jaar.

Bekende straten van Sendai

Jozenji-Dori in de stad Sendai
Jozenji-Dori en Aoba-Dori zijn de twee bekendste straten uit Sendai. Eerstgenoemde heeft een voetgangersgebied met meerdere beelden waar je rustig kunt ontspannen en genieten van de natuur en Japanse kunst. Aoba-Dori is vooral bekend om haar zakelijke karakter. Het is een belangrijke zakenstraat van de stad en er is 24/7 leven te bekennen op straat. Beide straten zijn top bezienswaardigheden in Sendai.

Musea in Sendai

Data clan uit Sendai
Andere leuke bezienswaardigheden van Sendai zijn de prachtige musea in de stad. De leukste musea van de stad zijn: het Sendai Stadsmuseum, het Miyagi Kunstmuseum en het Tomizawa archeologisch museum.

Het Sendai Stadsmuseum toont allerlei voorwerpen die gerelateerd zijn aan de Date Clan die worden beschouwd als de stichters van Sendai rond het jaar 1185-1333. Verder zijn er nog andere historische voorwerpen te vinden in het museum.

Het Miyagi Kunstmuseum is veruit het grootste museum in Sendai, hier zijn verschillende kunstwerken te bezichtigen van internationale kunstenaars. Tijdens het Beeldenstad-project werden er 24 beelden op openbare plekken neergezet in Sendai zo ook in de bovengenoemde Jozenji-Dori. Je hoeft dus niet naar het museum te gaan om een aantal kunstwerken te bewonderen!

Het laatste museum dat wij willen tippen is het Tomizawa archeologisch museum. Dit museum is gevestigd in het zuiden van de stad en toont resten van de menselijke bewoning van 20.000 jaar geleden.

Het Kasteel van Sendai

Het Kasteel van Sendai (Aoba Castle) werd gebouwd in 1600 door Date Masamune een machtige krijgsheer. Helaas is het kasteel door de jaren heen getroffen door zowel een gigantische brand in 1882 als bombardementen in 1945. Er zijn hierdoor alleen overblijfselen van het kasteel. Gelukkig staan nog een aantal muren en een wachttoren maar vinden wij het kasteel niet spectaculair genoeg om vermeld te worden in onze top 10 Japanse kastelen.

Natuur in Sendai

In het westen van Sendai zijn veel mooie natuurgebieden te vinden. In het gebied zijn meerdere watervallen en verschillende soorten flora en is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken. Vooral in de lente of herfst kunnen wij dit zeker aanraden.

Reizen van Tokyo naar Sendai

Sendai is bijna 400 kilometer verwijderd van Tokyo maar toch makkelijk te bereizen. Met de auto ben je ongeveer vier uren onderweg hierdoor is de trein eigenlijk een betere optie. Je bent dan iets meer dan twee uur onderweg van Tokyo naar Sendai. Hiervoor kun je het beste een Japan Rail Pass bestellen en met de Shinkansen reizen.

Feiten over Sendai

✅ Sendai is één van de belangrijkste steden van Noord-Japan, mede door de haven;
✅ Sendai werd op 11 maart 2011 getroffen door een zeebeving met een kracht van 9,0 op de schaal van Richter;
✅ Sendai werd door de zeebeving getroffen door een tsunami met een hoogte van tien meter net als Fukushima;
✅ Sendai heeft ruim 1 miljoen inwoners.
✅ Sendai heeft in verhouding tot andere steden in Japan hoger opgeleide inwoners.

Uitgaan in Sendai

Naast de vele festivals in Sendai kun je ook prima uitgaan in de Japanse stad. Er zijn verschillende clubs en discotheken. De meeste clubs vragen een entreebedrag en hebben een strikte dresscode. Je vindt de clubs vooral in het district Kokubuncho. Verder kun je goed eten in de stad omdat Sendai aan de kust ligt heeft het veel sushirestaurants met het bekende ‘all you can eat’ concept wat we ook in Nederland gewend zijn. Echter is de sushi hier een waar genot en kun je dit als visliefhebber niet overslaan.

Overnachten in Sendai

Sendai heeft veel verschillende hotels, guesthouses en appartementen. Gelet op het seizoen, is de prijs voor een hotel gemiddeld zo’n € 70,00 per nacht. Tijdens de festivals, waar jaarlijks twee miljoen mensen op afkomen, zijn de prijzen een stuk hoger. Als je geen belang hebt bij het festival, dan kun je deze plaats beter op een andere datum bezoeken. Guesthouses en appartementen zijn een voordeligere keuze. Je hoeft dan niet heel veel luxe te verwachten, maar de prijzen zijn een stuk aangenamer. Je leeft dan vaak bij een local in huis, die je ook nog eens goede tips kan geven over de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *