Japanse steden ontdekken?

Map Japan

Naast Tokyo heeft Japan natuurlijk nog veel meer mooie steden die je kan bezoeken. Wij hebben een paar steden voor je uitgezocht die zeker het bezoeken waard zijn. Vooral de steden Kyoto, Nara, Hiroshima, Nagasaki en Osaka zijn echte aanraders! Het zijn niet de grootste steden van Japan want de op twee na grootste stad van Japan is Yokohama. Daarna volgen Osaka, Nagoya en Sapporo.

De leukste Japanse steden

We hebben hieronder een korte beschrijving gegeven van onze favoriete steden! Ontdek ze snel want de Japanse cultuur veranderd heel snel waardoor de authenticiteit verloren kan gaan.

Kyoto

Kyoto in de herfstKyoto is een redelijk grote stad in Japan en heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. In een ver verleden was deze stad de keizerlijke hoofdstad van het land voordat Edo (het hedendaagse Tokyo) dat werd. Kyoto is gelegen op het eiland Honshu, dit is het grootste eiland van Japan. Rondom de stad liggen flinke bergen waar je ook de wereldberoemde Fushimi Inari-taisha Tori’s vindt. Als je verder zuidelijk reist kom je de stad Osaka tegen. De stad staat vol met tempels en oude bouwwerken zoveel dat je waarschijnlijk keuzes moet gaan maken. De gouden en zilveren tempel kunnen wij aanraden. Veel mensen combineren Kyoto, Osaka en Himeji vaak in één reis omdat alle steden veel bezienswaardigheden hebben en dichtbij elkaar liggen. Wij vinden dat je sowieso het kasteel van Himeji moet bezoeker als je hier in de buurt bent.

Kyoto lantarensKyoto staat ook bekend om zijn warmte en het beetje wind tijdens de zomernachten, perfect om uit te puffen na het drukkere en warme Tokyo. Kyoto wordt door veel mensen gezien als het culturele centrum van Japan omdat het een oude stad is met veel cultuur. Veel bewoners van Kyoto doen aan groenteteelt, want de grond is namelijk zeer vruchtbaar daarnaast wordt er veel gevist en leeft men van het toerisme. Eigenlijk vooral het toerisme. Lees meer over Kyoto en ontdek de populairste Japanse stad. Naast reisinformatie bieden wij ook een aantal vakanties naar Kyoto toe waar je meer informatie over kan vinden op deze pagina. Trouwens, Tokyo en Kyoto zijn door Lonely Planet reisgidsen verkozen tot de leukste Japanse steden.

Osaka

Osaka in de winterOsaka is één van de grootste Japanse steden en heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners. De stad heeft veel scholen, winkels en bedrijven waardoor het een echt handelscentrum is. Veel toeristen trekken naar de stad voor het Osaka Aquarium Kaiyukan waarin een tweetal walvishaaien zwemmen. Daarnaast vind je er het poppentheater Bunraku (Ningyō jōruri), in dit speciale theater speelt zich sinds 1684 een poppenspel af met poppen zo groot als mensen. Vergeet het beroemde Nishinomaru kasteel ook niet! Deze stad kan de bezoeker eigenlijk alles bieden omdat hij zeer groot is. Het uitgaan in Osaka is fantastisch en het aantal restaurantjes ontelbaar. Lees verder over Osaka en al de activiteiten en bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Osaka ligt trouwens ten midden van het eiland Honshu waardoor het dient als centrum van de Japanse infrastructuur.

Hiroshima

Hiroshima rivier verlichtingHiroshima is een stad in Japan met 1,7 miljoen inwoners. De Japanse stad is gevestigd aan de Japanse Binnenzee en vooral bekend in de Westerse wereld vanwege de Atoombom die in de Tweede Wereldoorlog op de stad werd gegooid. Deze bom had de naam ‘Little boy’ en verwoeste de stad bijna volledig. Na de WWII is de stad helemaal herbouwd waardoor Hiroshima onder meer moderne trams kreeg en een nieuwe infrastructuur. Door het Japanse Parlement is de stad uitgeroepen tot de Stad van de Vrede. Echter, is de stad nog altijd getekend door de atoombom. Lees meer over Hiroshima en de verwoesting die de Atoombom aan heeft gericht. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te vinden zoals de must see het Hiroshima Peace Memorial Park & Museum.

Nara

Nara Japan in de lenteNara is een stad met minder inwoners in vergelijking met andere Japanse steden, namelijk een kleine 400.000 inwoners. De stad ligt in het zuiden van het eiland Honshu niet ver van Kyoto en Osaka en is de hoofdstad van de prefectuur Nara (een prefectuur is een soort provincie). Nara wordt al eeuwen gezien als de stad van de geleerde en wetenschap en tegenwoordig telt de stad zes universiteiten en 16 hogescholen! Dit is daarom één van de favorieten bestemmingen van uitwisselingsstudenten uit Nederland. Nara is een favoriete bestemming voor veel internationale toeristen vanwege de vele boeddhistische tempels en de shintoschrijnen. Daarnaast vind je er veel natuur zoals bossen en parken en is het mogelijk om lekker tot rust te komen tijdens prachtige wandelingen. Meer reistips over Nara en bijvoorbeeld de gigantische Todaiji Tempel.

Nagasaki

Nagasaki in de nachtNagasaki is gelegen op het twee na grootste eiland van Japan, Kyushu. De stad heeft ongeveer 450.000 inwoners en is daarmee niet veel groter dan Nara. Vanouds is de stad een echte havenstad waar veel handel gedreven werd met andere landen. Nagasaki staat net als Hiroshima ook bekend door de atoombom uit de Tweede Wereldoorlog. Drie dagen nadat Hiroshima getroffen werd door een atoombom, werd er namelijk op Nagasaki ook een atoombom gegooid, deze bom had de naam ‘Fat Man’. In eerste instantie was deze bom bedoeld voor de stad Kokura, maar daar was het te bewolkt en daarom werd er voor het industriële gebied van Nagasaki gekozen. Het Park van de Vrede is aangelegd in Nagasaki ter nagedachtenis van de verwoestende kracht van de bom. Veel toeristen trekken naar dit park toe, om te zien wat de atoombom met de stad heeft gedaan. Meer reisadvies over Nagasaki.

Welke Japanse stad wil je ontdekken?

1. Tokyo 9. Kumamoto
2. Kyoto 10. Kanazawa
3. Nara 11. Himeji
4. Nagasaki 12. Nagano
5. Hiroshima 13. Sendai
6. Sapporo 14. Fukuoka
7. Nagoya 15. Matsumoto
8. Osaka 16. Kagoshima

Grootste steden van Japan

De bovenstaande steden behoren tot de leukste maar niet de grootste van Japan. Hoewel Osaka de tweede grootste stad van Japan is heeft Yokohama de grootste populatie. Iedereen denkt vaak dat Tokyo de grootste stad is van het land, dat is incorrect want de hoofdstad is namelijk agglomeratie wat betekend dat het een aaneenschakeling van steden en dorpen is. Je kan Tokyo daarom vergelijken met de Nederlandse Randstad, alleen dan helemaal in elkaar gegroeid. De top 5 grootste steden van Japan zijn Yokohama (3.7 miljoen inwoners), Osaka (2.7 miljoen inwoners), Nagoya (2.3 miljoen inwoners), Sapporo (2 miljoen inwoners) en Kōbe (1.6 miljoen inwoners). De agglomeratie Tokyo zelf prijkt wel bovenaan de lijst van grootste steden van Japan met meer dan 36 miljoen mensen. Dit aantal is tevens genoeg om de eerste plek op de lijst met grootste steden ter wereld aan te voeren.

Japanse steden ontdekken?
4.76 (95.2%) 25 votes