Tokyo.nl » Japan (日本) » Op vakantie naar Japan?

Op vakantie naar Japan?

Uitzicht Mount Fuji Toyko
Uitzicht op Mount Fuji – Japan

Een vakantie naar Japan gaat geen gewone vakantie worden, want je reist af naar een uniek land ver weg van Nederland dat een prachtige cultuur, natuur en lange historie heeft. Japan is geliefd onder veel reizigers als vakantieland dankzij de diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten. Maar ook wel door de combinatie van het geweldige Azië en het gemak van de moderne wereld.

Welke vakantie Japan past bij jou?

Vakanties naar Japan worden het gehele jaar door geboekt. Dit komt omdat elk jaargetij wel een unieke dimensie geeft aan de reis. Zo tekent de kersen bloesems de lente, de zonnige en warme dagen de zomer, kleurendekens in de bossen de herfst en de perfect witte skipistes de winter. Hoe je de perfecte vakantie maakt ligt natuurlijk helemaal aan jezelf, neem wel even een kijkje bij onze handige reistips voor Japan.

De leukste vakantie Japan boeken?

Camperreizen in Japan
Met de camper door Japan reizen

Ga bijvoorbeeld op skivakantie in de winter, surfvakantie in de lente-herfst, zonnebaden en duiken aan de prachtige tropische stranden van Okinawa, oneindig veel citytrips maken of prachtige trektochten maken door de eeuwenoude natuurgebieden op Hokkaido of tijdens de 88 tempels route op het eiland Shikoku. Het land heeft zoveel te bieden dat het elke reiziger kan verzadigen.

Vergeet daarnaast de uiterst vriendelijke en respectvolle Japanners ook niet, want deze maken je vakantie naar Japan helemaal compleet. Of wat dacht je van de heerlijke sushi of andere culinaire hoogstandjes.

Bekijk ook de beste reistijd voor Japan per maand en ontdekt de beste reismaand voor jouw rondreis.

Verder kunnen we je wat tips meegeven voor het reizen door Japan;

Wat kan je verwachten tijdens je vakantie?

Wat kan je verwachten van een vakantie in Japan? Reis je voor de eerste keer af naar Japan dan krijg je te maken met een flinke cultuurshock. Een totale explosie en overdosis aan culturele verschillen, excentrieke architectonische hoogstandjes, de smaakpupillen zullen nooit meer anders willen en geen vertraging bij de treinen (touché NS). Het oosterse Aziatische land is divers, modern, extravagant, uniek en zeer gedisciplineerd. Dit zie je terug in het dagelijkse straatbeeld. Het is eigenlijk niet te beschrijven, ga zelf op ontdekking!

Enkele weetjes over het vakantievieren in Japan

  • Het sakura seizoen is de populairste periode om het land te bezoeken, het land staat volop in bloei met kleuren en feestjes elk jaar tussen midden april en begin mei.
  • Vermijd de Golden Week om budget te reizen. Dit is een periode waarin veel Japanners nationale vrije dagen hebben en vaak hun lange vakanties vieren. Kosten voor accommodaties lopen dan snel op.
  • Voor geschiedenis, cultuur en steden verblijf je op Honshu, voor puur natuur reis je af naar Hokkaido of Shikoku en voor een stranden en duiken richting Okinawa of Kyushu.
  • Graag een unieke oude cultuur ontdekken? Japan is honderden jaren gesloten geweest voor buitenlanders en heeft daardoor zijn eigen authentieke cultuur weten te behouden. Een ongekend aantal tempels, shrine, foodmarkets en nadere toffe architectuur staat te wachten om ontdekt te worden.
  • Je kan gemakkelijk een hele week verblijven in steden als Tokyo of Kyoto. Ze hebben op elk vlak oneindig veel opties te bieden. Ontdek het spetterende nachtleven, de culinaire hotspots, prachtige oude houten tempels, geordende Japanse tuinen of andere unieke Japanse cultuurelementen met een bezoekje aan deze steden.

Veelgestelde vragen over een vakantie in Japan

⌛ Hoe lang moet ik verblijven in Japan tijdens mijn vakantie?

Japan is een erg groot en veelzijdig land. Zo kan je terecht voor ongerepte natuur maar ook de concrete jungles in steden als Tokyo, Osaka en Hiroshima. Voor elke reiziger is er daarom genoeg te doen. Wil je een rondreis maken dan raden wij in verband met de jetlag altijd een reis van gemiddeld drie weken aan. Met drie weken is het mogelijk om veel highlights van het land te zien tijdens je vakantie.

✈️ Kan ik rechtstreeks vliegen vanuit Nederland voor een vakantie in Japan?

Ja, er gaan meerdere rechtstreekse vluchten naar Japan vanuit Tokyo (Narita Airport, NRT) en Osaka (Kansai airport, KIX). Een vlucht duurt gemiddeld ongeveer 11 uur om je op de vakantiebestemming te brengen.

💶 Wat is een gemiddeld vakantiebudget per dag dat nodig?

Gemiddeld zal je rond de €100,- per dag nodig hebben als vakantiebudget in Japan. Hiervan zal de helft €50,- voor accommodatie zijn, rond de €30,- voor eten/drinken en €20,- voor overige activiteiten. Dat laatste lijkt weinig maar de prijzen liggen over het algemeen wat lager dan in Nederland of België.

☀️ Wat is de beste reistijd voor een vakantie in Japan?

Deze vraag is voor iedereen anders, elk seizoen of maand heeft zo zijn voor en nadelen. De populairste tijden zijn rond april-mei tijdens de sakura. Wij reizen meestal tussen april en juni naar Japan gezien je dan erg lekker weer hebt. Maar voor een exact overzicht verwijs ik je graag naar de beste reistijd voor Japan per maand pagina.