Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Visum voor Japan nodig?

Visum voor Japan nodig?

Visum voor Japan
Visum voor Japan

Op reis naar Japan voor een avontuurlijke vakantie, werk als expat of een uitwisselingsstudent? Dan is het misschien nodig om een visum voor het land aan te vragen. Om gelijk maar met het goede nieuws te beginnen. Reis je als Nederlandse toerist naar Japan dan is een visum niet vereist mits je niet langer dan 90 dagen verblijft in het land. Een mooie rondreis van drie maanden kan dus visumvrij worden gemaakt. Ga je studeren of werken in het land en wil je langer dan 90 dagen verblijven dan is het nodig om een Japans visum aan te vragen.

Visum nodig voor mijn vakantie naar Japan?

Visum Japan en Nederlands paspoort
Visum Japan en Nederlands paspoort

Ga je op vakantie naar Japan dan mag dit visumvrij voor 90 dagen mits je in het bezit bent van een Nederlands paspoort dat nog 6 maanden geldig is na het einde van de reis. Let op want dit zal de douane op het vliegveld tot op de dag precies controleren. De Japanners zetten bij aankomst op het vliegveld een stempel in je paspoort met de in reis datum. Zorg ervoor dat je binnen 90 dagen van deze stempel het land weer uit bent anders ben je illegaal in het land met alle gevolgen van dien.

Zakenvisum voor expats in Japan

Werken in Japan? Dat kan met een speciaal zakenvisum. De Japanners vereisen van Nederlandse expats dat deze een zakenvisum via de Japanse ambassade in Den Haag aanvragen. Voor dit zakenvisum zijn de volgende zaken verplicht;

  • Geldig Nederlands paspoort (geen noodpaspoort) met minstens één lege visumpagina
  • Een recente pasfoto van hoge kwaliteit op fotopapier
  • Garantiebrief van de werkgever waarin deze verklaard dat de werknemer naar Japan gaat voor werk
  • De uitnodigingsbrief van het Japanse bedrijf waar er gewerkt zal gaan worden
  • Declaratieformulier vanuit het Japanse bedrijf waarin al de gegevens van de werknemer worden verwerkt met handtekening en stempel
  • Een vragenlijst vanuit de Japanse ambassade die je moet invullen en ondertekenen
  • Zakenvisum aanvraagformulier die je kan opvragen bij de Japanse ambassade

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Japanse Ambassade.

Studentenvisum voor uitwisselingsstudenten

Het aanvragen van een studentenvisum gaat via je opleiding of school. Voor meer informatie hierover bekijk dan ons studentenvisum aanvragen stappenplan op de studeren in Japan pagina. De studievisums kan je aanvragen voor 3 of 6 maanden, 1 jaar of 4 jaar. Ga je drie maanden in Japan studeren dan heb je als Nederlandse student geen speciaal visum nodig gezien je 90 dagen mag visumvrij mag reizen in het land.

Geen visum wel strenge invoerregels

Japan mag dan geen visum vereisen van Nederlandse reizigers maar heeft wel strenge invoerregels. Deze regels zijn er om de inheemse flora en fauna te beschermen tegen exoten die vaak meereizen in de koffers van reizigers. Neem bijvoorbeeld geen bloembollen zoals tulpen of andere zaden mee als cadeau. Dit mag namelijk niet en zal worden beboet bij aankomst in Japan. Voor medicijnen raden wij altijd aan om een medicijnpaspoort bij uw huisarts of apotheek te halen, hiermee kan je altijd aantonen dat de medicijnen nodig zijn voor persoonlijk gebruik.

Veelgestelde vragen over het Japanse visum

Is een toeristen visum voor Japan nodig?

Reis je met een Nederlands paspoort dan mag je visumvrij reizen in Japan voor 90 dagen.

Is een zakenvisum voor Japan nodig?

In de meeste situaties is voor een zakelijk bezoek geen visum nodig. Wil je daadwerkelijk gaan werken in het land en er langer dan 90 dagen verblijven dan is een special zakenvisum nodig. Deze kan je aanvragen bij de Japanse ambassade.

Is een studentenvisum voor Japan nodig?

Op uitwisseling voor je studie in Japan? Dan is afhankelijk van de tijd die je er gaat studeren een speciaal studentenvisum nodig. Blijf je bijvoorbeeld langer dan 3 maanden studeren in Japan dan is deze visum aanvraag nodig via de Japanse ambassade.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening